Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy to prawda ??

jarzo
08-02-09, 15:11
witam ... ostatnio byłem w sklepie z odżywkami ... nabyłem 4 kg magnum 8000 ... ćwicze pół roku a mam 16 lat ... i przy okazji chciałbym zebyscie sie wypowiedzieli na temat tego gainera ... no a wracajac do tematu to troche sobie porozmawiałem z pania sprzedawwczynia i zeszlismy na temat crevolution i wogole kreatyny ... i ona powiedziała ze takie odzywki mozna brac od 15 roku zycia i nawet kiedy sie dopiero zaczyna cwiczenia :).... to prawda ?? ja zawse myslałem ze kreatyne dopiero pozniej :)

dzbanekzwd
08-02-09, 15:16
móc można ale to nie opłacalne... jak wieźmiesz kreatyna na początku przygody z siłownią zrobisz cykl ... poćwiczysz jakiś czas, zrobisz znowu cykl to ostro słabo zadziała. na samym początku ćwiczeń i tak wszystko idzie elegancko i masa i siła nie potrzebne są suple gdzieś tak do około pół roku stażu.

p_narozny
08-02-09, 15:17
Pani ze sklepu raczej podziekujemy:) Najpierw wez wycisnij porzadna dieta oraz treningiem wszystko co najlepsze ze swojego organizmu. Masz 16 lat dopiero, cwiczysz od niedawna, poczekaj spokojnie 1,5 - 2 lata. Wtedy pomysl o wspomagaczu, nie ma co sie spieszyc, bo to nie ma nieograniczonego potencjalu, wezmiesz pare razy i przestanie kopac, potem silniejsze i tak to leci... Cierpliwosci ziomus..:) Dobre jedzonko i trening, narazie tym sie zajmij. Pozdrawiam:)

Symu
08-02-09, 15:57
Te 15 lat IMO trochę za mało ale w sklepie powiedzą wszystko co chcesz usłyszeć:)

slim shady
08-02-09, 15:59
jak juz doradzą coś w tych sklepach :P pamietam jak mi jabłczana babka wcisneła przy stazu 3 miesiace mówiła, że to na rzeźbe i siłe jednoczesnie :P, z tego co czytałem to kreta od 16 roku zycia jest

Symu
08-02-09, 16:02
tzn. teoretycznie można brac wczesniej ale raczyej bym się nei spieszył. Nie ma poprostu badań na osobach poniżej 18 roku życia.

slim shady
08-02-09, 16:06
http://www.bodybuilding.com/store/teens.htm
ale mysle ze 17 to juz taka dobra liczba

jarzo
08-02-09, 18:39
a co powiecie o magnumie ?? :)

dzbanekzwd
08-02-09, 18:56
dobry jest magnum.

Sosna91
08-02-09, 19:04