Zobacz pełną wersję : czy to prawda ??
witam ... ostatnio byłem w sklepie z odżywkami ... nabyłem 4 kg magnum 8000 ... ćwicze pół roku a mam 16 lat ... i przy okazji chciałbym zebyscie sie wypowiedzieli na temat tego gainera ... no a wracajac do tematu to troche sobie porozmawiałem z pania sprzedawwczynia i zeszlismy na temat crevolution i wogole kreatyny ... i ona powiedziała ze takie odzywki mozna brac od 15 roku zycia i nawet kiedy sie dopiero zaczyna cwiczenia :).... to prawda ?? ja zawse myslałem ze kreatyne dopiero pozniej :)
dzbanekzwd
08-02-09, 15:16
móc można ale to nie opłacalne... jak wieźmiesz kreatyna na początku przygody z siłownią zrobisz cykl ... poćwiczysz jakiś czas, zrobisz znowu cykl to ostro słabo zadziała. na samym początku ćwiczeń i tak wszystko idzie elegancko i masa i siła nie potrzebne są suple gdzieś tak do około pół roku stażu.
Pani ze sklepu raczej podziekujemy:) Najpierw wez wycisnij porzadna dieta oraz treningiem wszystko co najlepsze ze swojego organizmu. Masz 16 lat dopiero, cwiczysz od niedawna, poczekaj spokojnie 1,5 - 2 lata. Wtedy pomysl o wspomagaczu, nie ma co sie spieszyc, bo to nie ma nieograniczonego potencjalu, wezmiesz pare razy i przestanie kopac, potem silniejsze i tak to leci... Cierpliwosci ziomus..:) Dobre jedzonko i trening, narazie tym sie zajmij. Pozdrawiam:)
Te 15 lat IMO trochę za mało ale w sklepie powiedzą wszystko co chcesz usłyszeć:)
slim shady
08-02-09, 15:59
jak juz doradzą coś w tych sklepach :P pamietam jak mi jabłczana babka wcisneła przy stazu 3 miesiace mówiła, że to na rzeźbe i siłe jednoczesnie :P, z tego co czytałem to kreta od 16 roku zycia jest
tzn. teoretycznie można brac wczesniej ale raczyej bym się nei spieszył. Nie ma poprostu badań na osobach poniżej 18 roku życia.
slim shady
08-02-09, 16:06
http://www.bodybuilding.com/store/teens.htm
ale mysle ze 17 to juz taka dobra liczba
a co powiecie o magnumie ?? :)
dzbanekzwd
08-02-09, 18:56
dobry jest magnum.
ogólnie cena jakość to jest jak najbardziej dorby, nawet film o nim jest
http://www.youtube.com/watch?v=yT_-dvph-VE