Zobacz pełną wersję : wzrost
tkaie mam pytanie, mam 18 lat i 183 cm wzrostu. Chciałbym miec 1,9 m. ale nie wiem czy to jest mozliwe. W sumei czlowiek rosnie do 21 roku zycia, plus silownia to hm...? bedzie cos z tego ;d ?
co ty od siłowni chcesz urosnąć ??? wyciągniesz tyle ile dała ci fabryka i tyle
no jakies tam hormony wzrostu sa stymulowane nie? ;d
Też mam 183. i mi styknie przestan z tymi hormonami jakbys miał 150 to bys mogł o tym myślec
moj kumpel ma 165 cm i sie zastanawia nad tymi hormonami ... co mu poradzic ?jakie moga byc skutki uboczne tego ? i czy sie wogole oplaca ? jak na niego patrze to wcale taki niski nie jest ...ale sie uczepil ze 165 to za malo i go ciagnie do tych hormonow... co mu poardzic ?
hardworkOUT
07-02-09, 10:38
poradz mu lekarza.
cos takiego tylko pod okiem lekarza.
ja nie mowie o sztucznych hormonach, ale o takich ktore wydzielaja sie w trakcie cwiczen - np przy mc czy przysiadach.
a jakie sie wydzielaja w trakcie cwiczen??
Chyba nie powodujace wzrost:lol:
w arcie hardworkouta, bylo napisane ze przy mc i przysiadach wydziela sie hormon wzrostu wlasnie ;d
183 to dla mnie za malo, chociaz skoro czlowiek rosnie do 21 roku zycia to moze do 190 dobije (sam nie wiem do ktorego rosnie, ale strzelam :D)
rosnie sie max do 25 ale tylko mezszczyzni... kobiety mniej... a to przekaze mu aby ciachal mc i przysiady:lol:
A czy 165 cm to tak malo naprawde ?? W oczy sie on jakos nie rzuca miedzy ludzmi:smile:
malo,
moja kuzynka, ma 16 lat i ma 150, to jest dopiero malo i juz prawdopobnie nie urosnie bo ma takie hormony (chyba ze sztucznie)...
to jest lipa dopiero...
malo,
moja kuzynka, ma 16 lat i ma 150, to jest dopiero malo i juz prawdopobnie nie urosnie bo ma takie hormony (chyba ze sztucznie)...
to jest lipa dopiero...
No ale dziewczyna to co innego:smile:
dyskryminacja ;D?
tez tak uwazam, ja nei wiem czy to z hormonem wzrostu to prawda ze sie rosnie, no ale skoro byl tam tak napisane to wlasnie inaczej tego nie moge zinterpretowac.
ciezarowiec
08-02-09, 16:02
urosniesz tyle iule masz zapisane w genach i nic tego raczej nie zmieni, jakby byly jakied cudowne leki na wzrost to nie byloby wsrod nas karlow.
ja odradzam wszelkie leki itp.też mam 183cm,i jakos mi to nie przeszkadza,lepiej sie wes za budowanie masy i to bedzie sie bardziej rzucało w oczy niż wzrost,tak na marginesie to powiem ci ze wiekszosc zawodowych kulturystów i mistrzów świata miesci sie w przedziale 170-185cm,ci ostatni to już wielkoludy:d wzrostu nie zmienisz siłownią to jest genetyka,a szkoda zdrowia i kasy na hormony lepiej kupic jakies dobre białko lub inną odżywke:Djesli pomogłem daj soga:d
a ja mam 166 cm wzrostu i co i jakoś z tym żyje jedyny ból że laski są większe niektóre a takie fajne :)
a ja mam 166 cm wzrostu i co i jakoś z tym żyje jedyny ból że laski są większe niektóre a takie fajne :)
i tak ma byc... nie ma sie co przejmowac ... przynajmniej jak przybedzie ci troche kg masy to bedzie odrazu znac:lol: a i jak przypakujesz to nie bedziesz sie wydawalo ze jest ktos niski:smile:
zle mnei zrozumieliscie, ja nie chce na sile urosnac. Po prostu ciekawi mnie czy bym dobil do tego 190 cm, czysta ciekawosc jak nie plakac nie bede :D
Nie wydaje mnie sie, abys wyskoczyl o 7 cm po 18. roku zycia.
Ja miedzy 18 a 21 rokiem zycia nie uroslem wogole, no moze 1 lub 2 cm.
Najwieksze skoki sa gdzies tak miedzy 12 a 15 chyba.
Lepiej sie z tym pogodz. Ja mam 182 i tez kiedys myslalem, ze fajnie byc wyzszym, ale najwazniejsze ze Bozia dala zdrowie! A tyle cm spokojnie wystarcza do normalnego funkcjonowania przeciez.
i tak ma byc... nie ma sie co przejmowac ... przynajmniej jak przybedzie ci troche kg masy to bedzie odrazu znac:lol: a i jak przypakujesz to nie bedziesz sie wydawalo ze jest ktos niski:smile:
no tak tylko z tym mały problem ciężko coś :) dziwna genetyka:p tyle w siebie żarcia ładuje dodatki białko gainery itd i cieżko coś przytyć ale mam nadzieję że kiedyś się uda w końcu.
ciaastek91
08-02-09, 19:30
mozna jeszcze zafundowac sobie wydluzanie konczyn :D
no tak tylko z tym mały problem ciężko coś :) dziwna genetyka:p tyle w siebie żarcia ładuje dodatki białko gainery itd i cieżko coś przytyć ale mam nadzieję że kiedyś się uda w końcu.
moze zla dieta... moze po prstu jestes ektomorfikiem... ja tez nim jestem i wiem jak ciezko jest przytyc... a jak przytyjesz to łatwo o spadki kg :neutral:
moze zla dieta... moze po prstu jestes ektomorfikiem... ja tez nim jestem i wiem jak ciezko jest przytyc... a jak przytyjesz to łatwo o spadki kg :neutral:
jeśli endo to dziwny typ jestem 166 cm waga 67 nie sądze chudy nie jestem i nie byłem gruby też nie pomiędzy endo a ekto jedynie wagi nie tracę jak coś zyskam ale trudno zyskać.
czyli brak dobrej diety lub treningu... ale bardziej diety:smile: