Zobacz pełną wersję : Dla zielonego :smile:
Witam , ogólnie napisałem tu http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=16289&page=2 ( są tam moje foty) . Moglibyście mi napisać nie wiem np. jakąś rozpiskę żebym mógł w domu ćwiczyć ? W domu mam : 1 hantle 10kg , sprężynę , ściskacz , drążek do podciągania , ławeczkę z modlitewnikiem , sztanga + 30kg ( na więcej kilosów nie było mnie stać :P).
Sztangę tą potrafię podnieść naraz ponad 20 razy , w tym miesiącu jak dobrze pójdzie to sobie dokupię obciążenie . Proszę o pomoc :smile:
Pozdrawiam Andrzej
Zacznij delikatnie od ogolnorozowojówki
Dzięki Laik ale może napiszesz/polecisz coś konkretnego ?:smile:
Pozdrawiam Andrzej
ACT lub FBW, ACT na początek pożniej FBW i gitara :)
Witam , jeśli dobrze wyczytałem to ACT to ogólnorozwojówka i to FBW ? ale z tego co znalazłem na forum : http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=16114&highlight=ACT
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15516&highlight=fbw
. Pomoglibyście mi napisać rozpiskę ? co i jak dokładnie ?
Albo co znaczą te cyfry z % ?
"Przysiad:
Pierwsze 4 tygodnie: 5x5 od 50% do 88%
5 i 6 tydzień: 3x3 - 75%, 3x3 - 85%, 3x3 - 90%, 2x2 - 95%
7 tydzień: 2x4 - 85%, 2x3 - 92,5%, 2x2 - 95%, 2x1 97,5% "
Pozdrawiam i Dziękuje
cwiczyles cos przedte?
act przygotowuje stawy i miesnie do wysilku i ciezarow, jesli cos juz cwiczyles to raczej nie ma sensu robienia cykli act.
te cykle to % twojego maksa/rekordu
Z ćwiczeń to tylko tak trochę w domu ale co to jest ? Kilka podciągnięć na drążku i machanie sztangą która ma jedynie niecałe 50kg ? Taką sztangą robiłem zazwyczaj kilka serii po 10 powtórzeń.
Pozdrawiam
a wiec sluchaj nikt od razu nie wypierdala 100 na klate tzn:) wiadomo o co chodzi :)
ja na twoim miejscu zrobil taki trening jak ja robilem otoz w 2 tygi doszlo mi 15 kilo(a zosatlo jeszcze spororo odzyweczki) na klate na lamanej lawce to dolu z JEDNA odzyweczka mosialbys zainwestowac w No-Xplode troche drogie ja zaplacilem 150 zl ale mysle ze warto:)
po 1. treningi 5 razy w tygodniu (wiem ze duzo ale odpowiesz czy widzisz rezultaty po 2 tygodniach a nie pol roku)
poniedzialek:
klatka na 3 laweczkach: glowa do dolu ,pozioma (ja robilem z waskim uchwytem na niej lepiej sie zebi troche ciezej ale efekty zobaczysz okolo 30cm lapy od siebie) no i laweczka siedzaca ,rozpietki i jak bedizesz chcial to jeszcze triceps bo biceps ci tez pracuje jak robisz klatke tyle na poniedzialek
wtorek: plecy sporo cziwczen zobacz se w necie i wybierz ze 3 no i barki czyli wyciskanie sztangi za glowy mozesz sobie dodatkowo zrobic kaptury i bicepsik jesli bedizesz mial sily tyle na wtorek
środa: to co w poniedzialek :)
czwartek:to co we wtorek:)
piatek: to co w poniedizalek:)
wiem ze trening troche ciezki i klatka 3 razy ale uwierz mi i zrob sobie taki miesiac:) ja robilem i widze efekty teraz se penwioe myslisz chyba go pojebalo ze zrobie taki trening tez po to inwestuje sie w taka odrzywke jak No-xplode po tym cie trzesie jak glupiego ze bedziesz sie rwal do cwiczen ! mozesz se poczytac o tej odrzywce
co do diety hmm zaspokajaj glodzik jedz sniadanie i obiad pamietaj jednak zeby jesc tak z 2 godziny przed braniem xploda (bo bedzie cie kibelek cisnol :) )
jak brtac xploda? 2 miarki rozmieszac w 300 ml wody 30 minut przed treningiem TYLKO przed treningiem pozniej mozesz sobie wziasc 3 miarki
jesli to cie nie dojebie to juz ci nic nie pomoze :) mowie ci ze mnie wyjebalo to takiej rozpisce Pozdrawiam niech sila sila bedize z toba zdaj relacje po tym co ci tu napisalem pozdrawiam
Dzięki wielkie Niewula!:lol: Wiesz co chyba jestem pojebany ale z chęcią spróbuje!:lol: I co oprócz No-Xplode nic innego nie biorę ? :smile:
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje!
P.s za tą cenę No-Xplode jest tylko niecałe 1,5kg ?! i to mi styknie ?
ziomek na początek No - xplod no co Ty, anjpierw jakie mono, białko, itp itd. a podstawa dieta...
Wil-qu a można prosić o jakieś konkrety ? :happy:
Dieta jak najbardziej :smile:
Pozdrawiam:happy:
a wiec sluchaj nikt od razu nie wypierdala 100 na klate tzn:) wiadomo o co chodzi :)
ja na twoim miejscu zrobil taki trening jak ja robilem otoz w 2 tygi doszlo mi 15 kilo(a zosatlo jeszcze spororo odzyweczki) na klate na lamanej lawce to dolu z JEDNA odzyweczka mosialbys zainwestowac w No-Xplode troche drogie ja zaplacilem 150 zl ale mysle ze warto:)
po 1. treningi 5 razy w tygodniu (wiem ze duzo ale odpowiesz czy widzisz rezultaty po 2 tygodniach a nie pol roku)
poniedzialek:
klatka na 3 laweczkach: glowa do dolu ,pozioma (ja robilem z waskim uchwytem na niej lepiej sie zebi troche ciezej ale efekty zobaczysz okolo 30cm lapy od siebie) no i laweczka siedzaca ,rozpietki i jak bedizesz chcial to jeszcze triceps bo biceps ci tez pracuje jak robisz klatke tyle na poniedzialek
wtorek: plecy sporo cziwczen zobacz se w necie i wybierz ze 3 no i barki czyli wyciskanie sztangi za glowy mozesz sobie dodatkowo zrobic kaptury i bicepsik jesli bedizesz mial sily tyle na wtorek
wiem ze trening troche ciezki i klatka 3 razy ale uwierz mi i zrob sobie taki miesiac:) ja robilem i widze efekty teraz se penwioe myslisz chyba go pojebalo ze zrobie taki trening tez po to inwestuje sie w taka odrzywke jak No-xplode po tym cie trzesie jak glupiego ze bedziesz sie rwal do cwiczen ! mozesz se poczytac o tej odrzywce
co do diety hmm zaspokajaj glodzik jedz sniadanie i obiad pamietaj jednak zeby jesc tak z 2 godziny przed braniem xploda (bo bedzie cie kibelek cisnol :) )
jak brtac xploda? 2 miarki rozmieszac w 300 ml wody 30 minut przed treningiem TYLKO przed treningiem pozniej mozesz sobie wziasc 3 miarki
jesli to cie nie dojebie to juz ci nic nie pomoze :) mowie ci ze mnie wyjebalo to takiej rozpisce Pozdrawiam niech sila sila bedize z toba zdaj relacje po tym co ci tu napisalem pozdrawiam
Ja pierdole, rozjebał mnie ten Twoj trening... Nie radz tak... Hard lepiej tego nie czytaj...
mowie ci ja zaczolem od xploda i spokojnie cie to rozpierdoli mowie ci puszka ma 1230 i 820 wez se ta 1230 bo ona kosztuje w sklepach okolo 150zl a 820 okolo 120zl lepiej dac to 30zl i miec sporo wiecej ZDAJ RELACJE PO 2 TYGODNIACH jestem pewien ze ci to bardzo pomoze w przypadko cwiczen 5 razy w tygodniu pozdrawiam
ziomek na początek No - xplod no co Ty, anjpierw jakie mono, białko, itp itd. a podstawa dieta...
czlowieku po co mu masa jak ja posiada!?
niewuda tak jak napisał laik co to za trening ma być, mięśnie popali tylko i tyle będzie z tego miał, wogóle gdzie nogi a ten split to możesz wiesz do kosza wrzucić... "a na plecy weź sobie jakies 3 cwiczenia no" ale rada, ze ból pały. A w wtorek to juz szkoda gadać plecy+barki+kaptury+biceps -- połączenie godne uwagi.
poczytaj w treningach podwieszonych napewno znajdziesz coś do Siebie spróbój np. FBW 5x5 dużo osób z tego forum się do tego przekonało, albo inny trening typu FBW, treningów masz sporo jak chcesz SPLIT rób split ale nie taki jak kolega poleca, no i wiecej osób ci powie lepiej ogólnorozwojówka, dzienniki treningoe poczytaj, może tam coś znajdziesz.
Aha dzięki za odp. :smile: Tak mi się przypomina że ktoś tam na forum pisał żeby na sam początek nie brać kreatyny (a no-xplod to kretka czy jakieś podobne?) A może jakieś inne środki jakieś np. gainery ? albo nie wiem co ?:happy:
Pozdrawiam i dziękuje
poniedzialek:
Każdy kto kiedykolwiek miał styczność z siłownią powie tobie, że ten plan jest do niczego. Zwłaszcza dla osoby, która nigdy w życiu nie ćwiczyła. Druga rzecz to No-explode i inne odżywki. Najważniejsza jest dieta bez niej nic ci nie będzie rosło, systematyczność to kolejna sprawa. Nie ma sensu na początku zabijać się od razu pięciodniowym treningiem i to jeszcze tak (sorry za szczerość) bez sensownym. Mięśnie nie rosną na siłowni tylko w łóżku gdy człowiek odpoczywa, i bez odpowiedniego treningu + diety + odpoczynku można nabawić się kontuzji i zniechęcić do wszystkiego.
Moja rada to działy Trening i Dieta, tam w tematach podwieszonych jest wszystko czego potrzeba początkującemu.
Aha dzięki za odp. :smile: Tak mi się przypomina że ktoś tam na forum pisał żeby na sam początek nie brać kreatyny (a no-xplod to kretka czy jakieś podobne?) A może jakieś inne środki jakieś np. gainery ? albo nie wiem co ?:happy:
Pozdrawiam i dziękuje
Tak przez pierwsze poł roku nawet nie mysl o kreatynie a no-xplode to jeszcze dluzej... na poczatek trening+dieta ewentualnie jakis gainerek lub białko jesli masz barki w diecie.. i to tyle a efekty równiez beda...
P.S
mowa o narmalnym treningu nie takim co niewula go ulozyl
Rozumiem , dieta i jakiś normalny plan ćwiczeń. A ten gainer czy tam białko ? Możecie coś polecić ? :D
Najpierw zrób diete i daj do działu dieta ewentualnie tutaj wtedy zobaczymy czego brakuje...a co do polecenia w dziale odzywki/suple jest lista