Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dla zielonego :smile:

Andrzej88
05-02-09, 20:59
Witam , ogólnie napisałem tu http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=16289&page=2 ( są tam moje foty) . Moglibyście mi napisać nie wiem np. jakąś rozpiskę żebym mógł w domu ćwiczyć ? W domu mam : 1 hantle 10kg , sprężynę , ściskacz , drążek do podciągania , ławeczkę z modlitewnikiem , sztanga + 30kg ( na więcej kilosów nie było mnie stać :P).
Sztangę tą potrafię podnieść naraz ponad 20 razy , w tym miesiącu jak dobrze pójdzie to sobie dokupię obciążenie . Proszę o pomoc :smile:
Pozdrawiam Andrzej

Fehu
05-02-09, 21:38
Zacznij delikatnie od ogolnorozowojówki

Andrzej88
06-02-09, 07:16
Dzięki Laik ale może napiszesz/polecisz coś konkretnego ?:smile:
Pozdrawiam Andrzej

wil-qu
06-02-09, 10:55
ACT lub FBW, ACT na początek pożniej FBW i gitara :)

Andrzej88
06-02-09, 14:30
Witam , jeśli dobrze wyczytałem to ACT to ogólnorozwojówka i to FBW ? ale z tego co znalazłem na forum : http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=16114&highlight=ACT
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15516&highlight=fbw
. Pomoglibyście mi napisać rozpiskę ? co i jak dokładnie ?
Albo co znaczą te cyfry z % ?
"Przysiad:
Pierwsze 4 tygodnie: 5x5 od 50% do 88%
5 i 6 tydzień: 3x3 - 75%, 3x3 - 85%, 3x3 - 90%, 2x2 - 95%
7 tydzień: 2x4 - 85%, 2x3 - 92,5%, 2x2 - 95%, 2x1 97,5% "
Pozdrawiam i Dziękuje

mitrandir
06-02-09, 14:38
cwiczyles cos przedte?
act przygotowuje stawy i miesnie do wysilku i ciezarow, jesli cos juz cwiczyles to raczej nie ma sensu robienia cykli act.
te cykle to % twojego maksa/rekordu

Andrzej88
06-02-09, 14:43
Z ćwiczeń to tylko tak trochę w domu ale co to jest ? Kilka podciągnięć na drążku i machanie sztangą która ma jedynie niecałe 50kg ? Taką sztangą robiłem zazwyczaj kilka serii po 10 powtórzeń.
Pozdrawiam

niewula
06-02-09, 21:18
a wiec sluchaj nikt od razu nie wypierdala 100 na klate tzn:) wiadomo o co chodzi :)
ja na twoim miejscu zrobil taki trening jak ja robilem otoz w 2 tygi doszlo mi 15 kilo(a zosatlo jeszcze spororo odzyweczki) na klate na lamanej lawce to dolu z JEDNA odzyweczka mosialbys zainwestowac w No-Xplode troche drogie ja zaplacilem 150 zl ale mysle ze warto:)
po 1. treningi 5 razy w tygodniu (wiem ze duzo ale odpowiesz czy widzisz rezultaty po 2 tygodniach a nie pol roku)
poniedzialek:
klatka na 3 laweczkach: glowa do dolu ,pozioma (ja robilem z waskim uchwytem na niej lepiej sie zebi troche ciezej ale efekty zobaczysz okolo 30cm lapy od siebie) no i laweczka siedzaca ,rozpietki i jak bedizesz chcial to jeszcze triceps bo biceps ci tez pracuje jak robisz klatke tyle na poniedzialek
wtorek: plecy sporo cziwczen zobacz se w necie i wybierz ze 3 no i barki czyli wyciskanie sztangi za glowy mozesz sobie dodatkowo zrobic kaptury i bicepsik jesli bedizesz mial sily tyle na wtorek
środa: to co w poniedzialek :)
czwartek:to co we wtorek:)
piatek: to co w poniedizalek:)

wiem ze trening troche ciezki i klatka 3 razy ale uwierz mi i zrob sobie taki miesiac:) ja robilem i widze efekty teraz se penwioe myslisz chyba go pojebalo ze zrobie taki trening tez po to inwestuje sie w taka odrzywke jak No-xplode po tym cie trzesie jak glupiego ze bedziesz sie rwal do cwiczen ! mozesz se poczytac o tej odrzywce

co do diety hmm zaspokajaj glodzik jedz sniadanie i obiad pamietaj jednak zeby jesc tak z 2 godziny przed braniem xploda (bo bedzie cie kibelek cisnol :) )

jak brtac xploda? 2 miarki rozmieszac w 300 ml wody 30 minut przed treningiem TYLKO przed treningiem pozniej mozesz sobie wziasc 3 miarki
jesli to cie nie dojebie to juz ci nic nie pomoze :) mowie ci ze mnie wyjebalo to takiej rozpisce Pozdrawiam niech sila sila bedize z toba zdaj relacje po tym co ci tu napisalem pozdrawiam

Andrzej88
06-02-09, 21:33
Dzięki wielkie Niewula!:lol: Wiesz co chyba jestem pojebany ale z chęcią spróbuje!:lol: I co oprócz No-Xplode nic innego nie biorę ? :smile:
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje!
P.s za tą cenę No-Xplode jest tylko niecałe 1,5kg ?! i to mi styknie ?

wil-qu
06-02-09, 21:41
ziomek na początek No - xplod no co Ty, anjpierw jakie mono, białko, itp itd. a podstawa dieta...

Andrzej88
06-02-09, 21:45
Wil-qu a można prosić o jakieś konkrety ? :happy:
Dieta jak najbardziej :smile:
Pozdrawiam:happy:

Fehu
06-02-09, 22:06
a wiec sluchaj nikt od razu nie wypierdala 100 na klate tzn:) wiadomo o co chodzi :)
ja na twoim miejscu zrobil taki trening jak ja robilem otoz w 2 tygi doszlo mi 15 kilo(a zosatlo jeszcze spororo odzyweczki) na klate na lamanej lawce to dolu z JEDNA odzyweczka mosialbys zainwestowac w No-Xplode troche drogie ja zaplacilem 150 zl ale mysle ze warto:)
po 1. treningi 5 razy w tygodniu (wiem ze duzo ale odpowiesz czy widzisz rezultaty po 2 tygodniach a nie pol roku)
poniedzialek:
klatka na 3 laweczkach: glowa do dolu ,pozioma (ja robilem z waskim uchwytem na niej lepiej sie zebi troche ciezej ale efekty zobaczysz okolo 30cm lapy od siebie) no i laweczka siedzaca ,rozpietki i jak bedizesz chcial to jeszcze triceps bo biceps ci tez pracuje jak robisz klatke tyle na poniedzialek
wtorek: plecy sporo cziwczen zobacz se w necie i wybierz ze 3 no i barki czyli wyciskanie sztangi za glowy mozesz sobie dodatkowo zrobic kaptury i bicepsik jesli bedizesz mial sily tyle na wtorek

wiem ze trening troche ciezki i klatka 3 razy ale uwierz mi i zrob sobie taki miesiac:) ja robilem i widze efekty teraz se penwioe myslisz chyba go pojebalo ze zrobie taki trening tez po to inwestuje sie w taka odrzywke jak No-xplode po tym cie trzesie jak glupiego ze bedziesz sie rwal do cwiczen ! mozesz se poczytac o tej odrzywce

co do diety hmm zaspokajaj glodzik jedz sniadanie i obiad pamietaj jednak zeby jesc tak z 2 godziny przed braniem xploda (bo bedzie cie kibelek cisnol :) )

jak brtac xploda? 2 miarki rozmieszac w 300 ml wody 30 minut przed treningiem TYLKO przed treningiem pozniej mozesz sobie wziasc 3 miarki
jesli to cie nie dojebie to juz ci nic nie pomoze :) mowie ci ze mnie wyjebalo to takiej rozpisce Pozdrawiam niech sila sila bedize z toba zdaj relacje po tym co ci tu napisalem pozdrawiam

Ja pierdole, rozjebał mnie ten Twoj trening... Nie radz tak... Hard lepiej tego nie czytaj...

niewula
06-02-09, 22:40
mowie ci ja zaczolem od xploda i spokojnie cie to rozpierdoli mowie ci puszka ma 1230 i 820 wez se ta 1230 bo ona kosztuje w sklepach okolo 150zl a 820 okolo 120zl lepiej dac to 30zl i miec sporo wiecej ZDAJ RELACJE PO 2 TYGODNIACH jestem pewien ze ci to bardzo pomoze w przypadko cwiczen 5 razy w tygodniu pozdrawiam

niewula
06-02-09, 22:42
ziomek na początek No - xplod no co Ty, anjpierw jakie mono, białko, itp itd. a podstawa dieta...

czlowieku po co mu masa jak ja posiada!?

wil-qu
06-02-09, 23:22
niewuda tak jak napisał laik co to za trening ma być, mięśnie popali tylko i tyle będzie z tego miał, wogóle gdzie nogi a ten split to możesz wiesz do kosza wrzucić... "a na plecy weź sobie jakies 3 cwiczenia no" ale rada, ze ból pały. A w wtorek to juz szkoda gadać plecy+barki+kaptury+biceps -- połączenie godne uwagi.

poczytaj w treningach podwieszonych napewno znajdziesz coś do Siebie spróbój np. FBW 5x5 dużo osób z tego forum się do tego przekonało, albo inny trening typu FBW, treningów masz sporo jak chcesz SPLIT rób split ale nie taki jak kolega poleca, no i wiecej osób ci powie lepiej ogólnorozwojówka, dzienniki treningoe poczytaj, może tam coś znajdziesz.

Andrzej88
07-02-09, 09:26
Aha dzięki za odp. :smile: Tak mi się przypomina że ktoś tam na forum pisał żeby na sam początek nie brać kreatyny (a no-xplod to kretka czy jakieś podobne?) A może jakieś inne środki jakieś np. gainery ? albo nie wiem co ?:happy:
Pozdrawiam i dziękuje

Voice666
07-02-09, 17:21
poniedzialek:

Każdy kto kiedykolwiek miał styczność z siłownią powie tobie, że ten plan jest do niczego. Zwłaszcza dla osoby, która nigdy w życiu nie ćwiczyła. Druga rzecz to No-explode i inne odżywki. Najważniejsza jest dieta bez niej nic ci nie będzie rosło, systematyczność to kolejna sprawa. Nie ma sensu na początku zabijać się od razu pięciodniowym treningiem i to jeszcze tak (sorry za szczerość) bez sensownym. Mięśnie nie rosną na siłowni tylko w łóżku gdy człowiek odpoczywa, i bez odpowiedniego treningu + diety + odpoczynku można nabawić się kontuzji i zniechęcić do wszystkiego.
Moja rada to działy Trening i Dieta, tam w tematach podwieszonych jest wszystko czego potrzeba początkującemu.

Fehu
07-02-09, 17:25
Aha dzięki za odp. :smile: Tak mi się przypomina że ktoś tam na forum pisał żeby na sam początek nie brać kreatyny (a no-xplod to kretka czy jakieś podobne?) A może jakieś inne środki jakieś np. gainery ? albo nie wiem co ?:happy:
Pozdrawiam i dziękuje

Tak przez pierwsze poł roku nawet nie mysl o kreatynie a no-xplode to jeszcze dluzej... na poczatek trening+dieta ewentualnie jakis gainerek lub białko jesli masz barki w diecie.. i to tyle a efekty równiez beda...

P.S
mowa o narmalnym treningu nie takim co niewula go ulozyl

Andrzej88
07-02-09, 18:29
Rozumiem , dieta i jakiś normalny plan ćwiczeń. A ten gainer czy tam białko ? Możecie coś polecić ? :D

Fehu
07-02-09, 19:48
Najpierw zrób diete i daj do działu dieta ewentualnie tutaj wtedy zobaczymy czego brakuje...a co do polecenia w dziale odzywki/suple jest lista