Zobacz pełną wersję : Pytanie do osob bardziej znajacych sie na medycynie
siemanko od 2 lat choruje na Dermatomyositis (zapalenie skórno-mięśniowe, DM)
i mam pytanie czy moge z moja choroba stosowac kreatyne ?
na temat Dermatomyositis http://pl.wikipedia.org/wiki/Dermatomyositis
dziekuje i pozdrawiam
ogolnie z takimi bolami miesniowymi mozna cwiczyc ?
jestem juz 2 lata po tej fazie i pomyslalem ze wkoncu wezme sie za siebie i swoj wyglad mam 183 17 lat i waze 55 kg :/ polowa miesni mi spier**** i chce to odpracowac moja sila miesniowa jest duzo mniejsza niz przed choroba ale mysle ze z czasem i dobrym treningiem wroce do starej formy tylko chodzi o ta kreatyne czy moge ja ciupac czy nie
to nie zaczynaj od razu od kreatyny ! ogolnozwojowka i poskojnie, jak poczytalem to te bole miesniowe sa wokolo obreczy wiec ogolnorozwojowy trening to mus
musisz dojsc malymi kroczkami !
cwicze 2 miesiace zaczynalem tylko prosze bez smiechu od 15 na klatke :/ i 3 na lape teraz juz jest lepiej 30 na klatke i 5 na lape a pytanie do kreatyny to na przyszlosc bo mam w planach jej branie tylko niemam pojecia jakie beda skutki xD i chyba bedzie trzeba sprobowac metody prob i bledow
co do tego czy tylko wokol obreczy barkowej to w moim przypadku nie wszystkie moje miesnie od gory do samych nog przelyk wszystko :/
narazie ładuj bez kretki jedynie z dobra dieta... a bedziesz mial dobre przyrosty... w razie brakow w diecie gainer, bialko... wykorzystaj caly potencjal organizmu aby meic wieksze efekty w pozniejszym czasie... za jakis rok moze wiecej wtedy bedziesz mogl wziasc kretke...
Zycze milych treningow...pzdr