Zobacz pełną wersję : coś na wzrost
Mam 15 lat i 169cm wzrostu..Chciałbym jeszcze urosnąć.Mój tata ma 176cm a ja bym chciał mieć ze 180 albo więcej..Mam kolegę który ma teraz 19 lat i 189cm wzrostu i jak był w gimnazjum to sobie wstrzykiwał insulinę w nogi żeby rosnąc bo tez był takiego wzrostu jak ja..Zastanawiam sie czy tez sobie tak nie zrobić..Morze znacie coś lepszego???Bardzo bym prosił o rade..
ćwiczę już jakieś 10miesiecy i na płasko podnoszę 95kg
feelthekick
05-02-09, 15:42
jeszcze urośniesz, daj sobie spokoj z próbami, ktore bardziej moga Ci zaszkodzic, niz pomodz
z profilu wynika , ze masz 14 lat.... jeśli nawet 15 ... to zastanów się co mówisz.. jesteś teraz w wieku dojrzewania... a rosnąć będziesz chyba do 19 lat , ale tego nie jestem pewien do jakiego wieku sie rosnie.. tyle ze jeszcze masz czas.. zeby myslec nad tym!.
no rosnie sie podobniez do 21 lat jeszcze jakies 10-15cm urosniesz spokojnie
21 to nie granica. Kazde pokolenie jest wyzsze od poprzedniego.
A rosniemy cale zycie, jesli odpowiednio mobilizujemy organizm.
hgh jak juz ;) ale na kuracje cie nie stac, POZATYM ZOBACZ ILE MASZ LAT ! SPOKO WODZA ! UROSNIESZ, a co do genow to syn jest przewaznie wzrostu ojca badz ciut wyzszy wychodzi z badan
rosniemy do 25 roku zycia max... a nie cale zycie... cale rzycie to mozemy rosnac ale w szerz :lol:
jeśli każde pokolenie miało by być wyższe od poprzedniego to już byśmy mieli każdy ponad 2 metry
to że synowie są przeważnie wyżsi spowodowane jest tym że ojcowie na starość maleją
wzrost nie dziedziczy sie bezpośrednio po rodzicach dla przykładu mam 190cm wzrostu moj ojciec jest odemnie dużo niższy za to mój dziadek był podobnego wzrostu do mnie
no wlasnie z czesem sie maleje mam znajomego ktora ma juz tam troche lat nie wazne ale mial 201 wzrostu a teraz gdzies z 5 cm mu spadlo a ty na insulinke to chyba nie dorosles a pozatym oczym mu mowa jak ty masz 15 lat poprostu za bardzo wszystko chcesz na nie ktore rzeczy poprostu trzba poczekac to nic trudnego
nic nie wymyślisz, spokojnie urośniesz sam, bez wynalazków.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, mająć mały wzrost każde kg które złapiesz będzie bardziej widoczne i ważąc 90kg będziesz już wyglądał jak Pudzian , minusem będzie tylko to że będzie to Pudzian na kolanach :)
no i właśnie o to chodzi ze jak sie jest wyższym to sie lepiej wygląda..A b12 tez słyszałem ze jest na wzrost albo jakiś hormon wzrostu...Po prostu coś co bym mógł brać już teraz..Sami wiecie ze to śmiesznie wygląda jak ktoś jest niski i napakowany..A ja właśnie bym chciał być wysoki tak ze 185cm
to znacie coś jeszcze.??bardzo bym był wdzięczny
Napinacz01
08-02-09, 01:10
Dokładnie masz 14 czy 15 lat a to właśnie między 14 a 17 rokiem życia jest ta najbardziej znacząca faza dojrzewania.
Jak sie bardzo niepokoisz to jest na to sposób, to słyszalem ze jest jakis sposob na to, spytaj sie lekarza czy istnieje jeszcze taka mozliwosc, robisz rentgena nadgarstka i idziesz z tym do odpowiedniego specjalisty a on określa ile jeszcze jesteś w stanie urosnąć.
ja myśle że z 170 skoczysz do 180-182 spokojnie ;)
Blackphoenix
08-02-09, 01:53
Ale ci koleś bajki nawciskał :) Insulina nie ma wpływu ma wzrost! Jej zadaniem jest rozkład węglowodanów ( głównie cukrów ) :)
Co prawda jak większość osób wyżej wspomniała pewnie w ciągu najbliższych kilku lat wybijesz kilka cm, ale nie liczył bym na przekroczenie 180cm.
Nie polecał bym również terapii hormonalnej typu przyjmowanie hormonu GH bo moze miec skutki uboczne.
Ze strony genetyki wygląda to tak że jesli twoi dziadkowie nie byli/są wysocy to twoje szanse również są bardzo małe.
Prawdopodobnie będziesz miał co najwyżej 177cm.
Możesz zawsze wybrać się do endokrynologa.
a od czego jest ten endykronolog???
Blackphoenix
08-02-09, 12:04
jest to lekarz zajmujący się hormonami, z reguły do niego się idzie jeśli są jakieś problemy ze wzrostem, on zdecydował by czy przepisać ci hormon wzrostu, chociaż z tego co się orientuje to i tak jesteś już za duży na GH .
chociaż z tego co się orientuje to i tak jesteś już za duży na GH .
To jaki jest max w cm ? aby mozna bylo dostac ten hormon ??
gh nie dostaniesz napewno,
za wysoki jestes na taka kuracje,
jakbys mial ponizej 150cm to moze,
ale masz jeszcze czas zeby podskoczyc,
cwiczc spokojnie i nie zamartwaij sie
Buty na gróbej podeszwie, wysoki kapelusz - koszt niewielki, zdrowo i jesteś kozak!
szczegolnie te strongmen'owskie buty - koszt ok 500zl ;-)
Rozciągaj się, pływaj na basenie, wysypiaj, przed snem NutrabolicsHemoTropin (4-6kaps) na zmianę z UNIVERSAL GH Stack 210g (15-20gram)
podnosi GH u osob, u ktorych naturalny poziom spada
u młodego może ale nie musi podnieść [dlatego dawki razy 2]
graj w kosza i siatke i trenuj dużo na nogi tam jest sporo hormonów wzrostu
w reklamy chyba panowie wierzycie,
jakie granie w kosza, jakie granie w siatke...
jesli ktos ma gen ze dojdzie do 1,75 to chocby nie wiem co zrobil nie przeskoczy tego,
zadne stymulanty nic nie dadza - skad wiem... nie jeden juz probowal i widzialem na wlasne oczy jaki to rezultat dalo - zaden,
albo rosniesz albo nie,
tyle na ten temat,
chłopak ma 15 lat, do 22 ma jeszcze duzo, wiec te suple nie zaszkodza, a i psycha duzo daje ;-)
i nie wierze, ze to az takie placebo, ze jak biore w/w suple to spie odrazu lepiej i regeneracje oraz motywacje mam inna, a i szczuplejszy sie robie ;-)
Dobre odżywiania, sportowy tryb życia wiele tutaj pomoże.
to to wlasnie ze ma 15 at znaczy ze jeszcze nie powinien siegac po takie srodki,
oraz jak czytam takie rady podobne czy takie jak kolega vold zamiescil to rece niestety opadaja - powtorze raz jeszcze, to co ma zapisane w genach to tyle urosnie, nie da sie przeskoczyc genow (jeszcze, byc moze w przyszlosci tak),
zeby to dobrze zrozumiec podam przyklad:
to tak jak ktos ma blond wlosy i przy pomocy odzywiania i zdrowego trybu zycia, ciaglego czesania wlosow, glaskania glowy mial zmienic sobie na kolor na czarny...
nie ma w tym logiki przeciez...
to co koledzy powtarzaja to obite przez lata mity, ktore pokutuja przy tym temacie, a dlatego pokutuja bo w niektorych przypadakch jak ktos sie do nich stosowal i moze i urosl ale nie od tych praktyk tylko poprsotu pozno zaczal rosnac i uwierzyl ze to od tego...
proste...
mam kolege w moim wieku ktory do 3 klasy sredniej byl nizszy o ponad glowe, a na przestrzeni 20-21 lat przerosl mnie o kilka cm...
Dobra panowie koniec tematu... lg ma racje i nic wiecej tutaj nie wymyslicie:smile:
Oczywiście że lg ma racje , z genetyką nawet w 100%, ale z resztą nie.
Kazimierczak pisał, że po podawaniu GH w wieku 27 lat [coś koło tego, nie pamiętam dobrze] urusł o 2 cm
Możecie mi wierzyc lub nie od 22 lat 176 wzrostu , zero wzrostu conajmniej do 27 roku życia, obecnie 178 - wiek 29, hormon był i mysle że to była jego zasługa.
Pytałem troszke specjalistów i każdy mi powiedział że jest to realne ale zapewniali że chodz bym ile teraz gh nie władował to już ani 1cm nie podskoczy.