Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : BIJ tłuszcza!!

mokkapan
04-02-09, 00:38
Dobry wieczór,
postanowilem pozbyć sie w końcu tluszczu z brzucha...
Sytuacja wygląda tak, że robię a6w (29dzień), efekty wprawdzie trochę widać.... ale to nie jest to o co mi chodziło.... Ma być kaloryfer:)))
Jesli chodzi o mnie, to cwicze kolo 1.5roku, obecnie mam ok. miesiaca przerwy.... waże 68kg, 173cm, wiec dużo tego tłuszczu nie ma....

I teraz pytanie.. jak najlepiej sie go pozbyć? Z brzucha.
Kupić karnityne? Jeśli tak to jaką? A może lepiej kupić baryłke zielonej herbaty i pić po 15 herbat dziennie....? Niedługo zacznę znowu ćwiczyć.. ale chodzi mi żeby już teraz zacząć się go pozbywać...
Tłuszczu na wieczór dużo nie spożywam, cukru prawie nie używam... W ciagu dnia jakis fastfood wpadnie;/;/ ale tego niestety nie da się wykluczyć w moim przypadku...
A może poza karnityną i herbatką macie jakieś inne sprawdzone środki???
O aerobach słyszałem, wiec nie musicie przypominać.... chodzi o coś do pomocy (skutecznej)

pozdro.
mokkapan

PanAntek
04-02-09, 06:44
fast food? to co ty jesz?

nigdy nie schudniesz jak bedziesz jadl fast foody.

NOCKAUT
04-02-09, 10:51
jak widzę chodzi ci ogólnie o rzucenie tłuszczu z brzucha wiec, najlepiej żeby zgubić tłuszcz to wypacać się czyli np biegać,lub jest taki jeden sposób (mój robiłem go i sprawdzony) obwijałem na noc(nieraz w dzień) foliuwką pas i wypacałem wszytko i sprawdzilo sie spadł mi tluszcz z brzucha. wiec powodzenia życze pozdro;)

NOCKAUT
04-02-09, 10:53
i tak jak mówił kolega nie jedz fas foody, ogólnie jak się chce schudnąć to kolacji sie nieje,a jeśli jzu musisz to malutko...

tm7
04-02-09, 11:19
No co ty piszesz, je się kolacje, chyba że chcesz żeby cię wchłonął katabolizm. Jak sobie wyobrażasz zjeść obiad koło 13-16 i nie jeść nic do rana.

NOCKAUT
04-02-09, 13:44
co ty gadasz, zalezy jak kto je kolacje ja to mowie zeby nieejst tezw kolacji ok godz 22 przed snem o to mi chodzilo a co ty jestes kulturysta i robisz tylko sniadanie rano ponzije obiad i kolacje?! powinno sie jesc z min 5 posilkow, a ja moiwlem o ty ostatnim posilko przed snem (na niego mowie ja kolacja o k godz 22-23)

007
04-02-09, 13:55
mokkapan-wstaw aktualną fotkę i rozpisz dietę

mokkapan
04-02-09, 14:02
Nie mam fotki, podobnie jak stalej diety.... jem co aktualnie mam pod ręką:P

007
04-02-09, 14:05
Postaraj się o dietkę,jak będziesz miał foto to daj tu lub na priw i coś ci doradzę.Fotka nie musi być z napinką,wystarczy zwykłe zdjęcie aby wizualnie wiedzieć czego ci trzeba.

tm7
04-02-09, 15:26
zalezy jak kto je kolacje
dlatego trzeba było wyrażać się jaśniej od początku, skąd ktoś może wiedzieć o jakie godziny ci chodzi, niektórzy jedzą kolacje o 19, nie wiesz o której kolega je bo nie pisał ani się nie pytałeś, a ten temat nie dotyczy mnie :] więc nie musisz mi tłumaczyć ile trzeba jeść posiłków na dzień :) hehehe

slim shady
04-02-09, 16:42
albo rozpisujesz posiłki do diety i porządny trening aerobowy albo nie ma o czym pisac, cwiczenia na brzuch nie maja na celu zrzucenia tłuszczu, innej recepty nie ma, l-karnityna mozez brac ale musisz miec najpierw wysiłek, co do zielonej herbaty to rozrob sobie z około 2 litrów i pij w ciągu dnia, pamietaj zeby nie zalewac wrządkiem, woda powinna byc przeflitrowana, ogranicz węglowodany,zwieksz spozycie białka, i utrzymuj tłuszcze na odpowiednim poziomie

ht
04-02-09, 20:13
maskara. wogole co to za temat. nie mam diety jem fast foody i chce zgubic brzuch...zmien swoje nastawienie zywieniowe. staraj sie jesc co ok 3 godz.
do tego aeroby. jesli chodzi o spalacze to daj spokoj z l-karnityna. wez cos na bazie termogenika.

lukasz231
04-02-09, 20:28
Jak by miał możliwość to by nie jadł fast foodów i by miał dietę. Ludzie nie każdy poświęca całe życie kulturystyce.
mokkapan (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=10639) Kiedy ćwiczyłeś też miałeś z tym problem? Kiedy zamierzasz zacząć znowu ćwiczyć?

mokkapan
04-02-09, 21:57
Wlasnie... ja nie mam niestety innego wyjścia... jedzenie co 3 godziny tez jest raczej niewykonalne.... Ćwiczyłem 3 razy w tyg wieczorkiem... i myślę, ze niedługo będę mógł zagospodarować trochę czasu na treningi.... ale czy jakiś kebab albo wizyta w McDonalds w ciagu dnia mnie rujnuje.... nad tym bym się zastanowił... jeśli potem pójde na siłke, pobiegam itd... to przecież to spalę....

mokkapan
04-02-09, 22:00
lukasz231: chodzi Ci o problem z tluszczykiem na brzuchu....? Jeśli chodzi o to, to kaloryfera nigdy nie mialem... może jakieś delikatne zarysy...

Z racji, że większość dnia spędzam poza domem, i nie ma mamusi/żonki/teściowej/gosposi bądź innego wynalazku, ktory moglby mi coś ugotować, to jem fastfoody i wszystko to, co jestem w stanie sam na szybko zrobić, nie brudzac 5 garczkow i nie spedzajac 2 godzin w kuchni...

matekk
04-02-09, 22:25
to jem fastfoody i wszystko to, co jestem w stanie sam na szybko zrobić, nie brudzac 5 garczkow i nie spedzajac 2 godzin w kuchni...

Nie wiem jak Ty, ale ja żeby sobie zrobić jakieś danie z piersią z kurczaka i ryżem, potrzebuję max 25 min i 2 garnki, więc się da. Inna sprawa z tym czy się chce zrobić ten obiad(wiem z doświadczenia;p). Tak więc jeśli masz jakieś pół godziny czasu, to warto go przeznaczyć na zrobienie posiłku, jest lepszy niż te wszystkie fast foody,

tm7
04-02-09, 22:41
Wiadomo, że dla wielu studentów którzy studiują poza domem fast foody są wygodom, bo nikomu się nie chce jak wróci ze szkoły robić jeszcze jedzenia, zmywać gary itd.

slim shady
04-02-09, 22:53
w miescie chyba nie ma samych fast foodow i mozna kupic inne wartosciowsze jedzenie,jak wiesz dieta jest najważniejsza a bez niej ciezko, jak zmienisz odzywianie to daj znac i cos sie poradzi :)