Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : odżywki pomoc

Endrju971
02-02-09, 23:53
Witam.
Chodze na silownie od pol roku i zaczynam myslec o doborze jakichs odzywek, ktore poprawily by moja sylwetke i nieprzecietny przyrost sily(bardzo wazne). Otoz mam 17lat, waze okolo 85kg i mam 183cm wzrostu. Jestem "waski" w barkach i mam chuda klate(bardzo slaba zreszta :() chcialbym zaczac brac jakies odzywki ktore pomogly by mi troche "urosnac" i zebym dostal sile. Kumpel chce mi dac troche kreatyny ktora mu zostala i mysle tez nad kupnem jakiegos zestawu kreatyny + HMB + Dekstroza(kumpel to bral przez miesiac i dosc sily mu przyszlo) znalazlem pierwsza lepsza oferte i pytam was czy sie oplaca, czy warto cos takiego kupic
http://www.allegro.pl/item536724402_zestaw_masa_i_rzezba_hmb_kreatyna_am inokwasy.html
Cwicze 4razy w tygodniu i niestety nie mam za bardzo jak stosowac jakiejkolwiek diety :(.Jezeli cos jeszcze potrzebne to pisac.

michal_f
03-02-09, 13:52
jak masz slaba dietke to te suple co pdoales nie zadzialaja za dobrze ... radze ci zakupic odzywki typu gainer, bialko badz bulk bo sam piszesz ze nie masz diety wiec zaczynamy od podstaw a gdy podstawa nie ejst spelniona to te suple zbedne sa :smile:

NOCKAUT
03-02-09, 14:16
jesli nie masz diety a chcesz przybrac na mase to napewno nie HMB,radził by za pierwszy cykl z odzywek zapodac jakaś mawóweczke z dekztroza i kretunko(mono) powinno pojsc dobrze jak 1 cykl;) pozdro

ale ogólnie dieta to podstawa;))

Endrju971
04-02-09, 15:19
Jezeli chodzi o te diete no to nie stosuje zadnej jedynie jem platki owsiane rano :) Ale ogolnie to tyje troche jak zaczalem chodzic we wrzesniu to wazylem 75kg, a jak w grudniu sie wazylem to bylo ponad 80kg, gdzies 83,84 kg, wiec narazie masa idzie w gore, a mnie teraz BARDZO zalezy na przyroscie sily.

DiscoKing
04-02-09, 16:18
człowieku ty najpierw trochę po ćwicz na sucho. Nie każdy od razu jest arnoldem czy pudzianem. A staż masz bardzo mały.. Musisz sobie ułożyć diete jak jesteś leniwy to masz kilka gotowców. http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67 żadnej kreatyny itp. bo masz zbyt mały staż, najwyżej mass xxl ale to nie jest na siłe tylko na mase. najlepiej jak byś napisał swój plan treningowy to można by Ci lepiej pomóc.

galanter
04-02-09, 20:58
mam pytanie czy muglby mi ktos doradzic jaka odzywke polaczyc z masakra olimpu co bedzie dobre zeby czerpac korzysc z brania masakry

galanter
04-02-09, 23:09
albo co wziasc na pompe podczas treningu i na budowe masy

Endrju971
05-02-09, 12:42
No to tak wyglada moj plan treningowy:
Jezeli jest wolne typu ferie, wakacje, przerwa swiateczna to cwicze 4razy w tyg. PON,WT,CZW,PT z przerwa w srode, a jesli mam szkole to w SR,PT,SO i czasem tez w ND.
Cwiczen chyba nie musze podawac nie ?? A co sie stanie jezeli wezme ta kreatyne ?? kumpel mi ja dal za free to co mam ja wywalic ?? Chyba nic mi nie bedzie jak ja wezme i tak tylko jest to na miesiac :)

FitSport
05-02-09, 14:51
Piszesz,że przytyłeś blisko 10 kg,ale czy to masa mięśniowa czy tłuszczowa bo to diametralna różnica,masa masie nie równa,pamiętaj o tym.Odżywiaj się dobrze a kreatyne w okresie dojrzewania odpuść sobie.