Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : KILKA PYTAN

WWR
10-11-06, 09:53
Witam mam kilka pytan odnosnie treningu rozpisalem sobie juz jakis plan przykladowo jest on w pon(klata+plecy) sroda(biceps+triceps) piatek(barki+NOGI!-i tu jest wlasnie taka pierwsza sprawa a mianowicie chce zrezygnowac z cwiczen nog bo chyba cwiczenia nog wykluczaja sie z rozciaganiem czyli chodzi mi tu o to ze chce zrobic np. szpagat i chcialbym by mi ktos napisal co moge dac zamiast nog jeszcze, czy moge dac jakies cwiczenie z poprzednich dni?) tylko ze ja jeszcze mam sobote jako dzien treningowy i w sobote jest poprostu system od nowa czyli np(klatka + plecy) hehe mam nadzieje ze sie doczytacie sensu:)

Nastepna sprawa jest taka gdzie dozucac takie cwiczenia jak brzuszki?czy cwiczyc je codziennie czy tylko w dni treningowe zawsze czy np. w dni nietrenigowe bo juz sam nie wiem.

I jeszcze jedna sprawa odnosnie tych nog tylko nie wiem czy tu ktos bedzie wiedzial wlasnie jak sie dobrze rozciagac i jak to polaczyc wlasnie z tym planem treningowym.

hmm to narazie chyba tyle jak sobie jeszcze cos przypomne to napisze prosze o odpowiedz pozdrawiam.....

P4l4d7n
10-11-06, 13:54
Wiec jesli chodzi o brzuch to cwicz go w dni treningowe. Jeden dzien mocniej drugi slabiej...

Nie jestem pewien o co ci chodzi z tym treningiem wiec nie wiem czy dobrze odpowiem.

Kazda partie miesni cwicz tyle samo razy. Jesli klate cwiczysz raz w tygodniu tak samo rob z plecami.

Nie wiem co chcesz osiagnac poprzez silownie ale ja np. osobiscie znam wiele osob ktore cwiczyly wszystko oprocz nog i teraz wyglada to dosyc zabawnie keidy sa w krotkich spodenkach ; ). :razz:

WWR
10-11-06, 17:36
No ja rozumiem cie i tez bede chcial cwiczyc nogi tyle ze jestem slabo rozciagniety przez siedzacy tryb pracy i chcialem to najpierw zmienic i rozciagnac sie a potem cwiczyc nogi i systematycznie rozciagac by sie stawy nie zastaly itd...

A brzuch to cwiczyc tylko przez robienie brzuszkow??czy sa jeszcze jakies cwiczenia??

P4l4d7n
10-11-06, 17:44
Jakies przysiady w domu, basen, jogging proponuje.

A na brzuch to jest duzo cwiczen ;). Poszukaj w wyszukiwarce treningu a6w. Mozesz brzuch tez cwiczyc na lawce skosnej, maszynach jesli takie sa na silowni. Na brzuch jest na prawde duzo rzeczy...

otarod
10-11-06, 18:01
hm ?! rób nogi normalnie 1 raz w tygodniu. Musiałbyś latami pracować bez żadnej rozgrzewki i żadnego rozciągania przed w trakcie i po ciczeniach żeby mieć z nogami problem. Wystarczy rozciągać te mieśnie w przerwie ćwiczeń i przed każdym treningiem by były gibkie i wierz mi że urosną CI nogi ale nie znaczy to że bedzie to jakiś problem w gimnastyce...

P4l4d7n
10-11-06, 18:06
Chocby baleciarze maja niezle zarysowane nogi ;)).

WWR
11-11-06, 12:46
dzieki bardzo za odpowiedzi w takim razie nogi zostawie z barkami normalnie a dodatkowo bede staral sie rozciagac codziennie:)

i mam przy okazji pytanie czy jak bede cwiczyl takim normalnym trenigiem to do czego dojde znaczy chodzi mi o to ze kiedy zacznie mi sie rosnac i zwiekszac mase a kiedy zacznie podkreslac kazdy miesien bo nie chce tego tak do konca robic poprostu nie chce jak juz napisalem wczesniej bawic sie w kulturyste i miec widoczny kazdy miesien na ciele:P heh

pozdrawiam....

P4l4d7n
11-11-06, 14:48
Nie od razu Pudzian stał sie dominatorem ; ).

WWR
12-11-06, 11:46
hehe no co ty nie powiesz:D

ale to nie jest odpowiedz:)

Steryd17
17-11-06, 20:45
Brzuch to same zgięcie brzuszka i nic więcej nie potrzeba. a co do rożciągani to poszukaj książki "STRETCHING - trening gibkości" THOMASA KURZ taka niebieska ksiązka ma koło 90 stron.
Steryd17

Kakashi
17-11-06, 23:58
pierwsza rzecza jaka bym zmienił w Twoim planie to klatka + plecy...
plan bym zrobił tak
pon klatka
sr plecy
pt barki+nogi
sob biceps+triceps

chce zrezygnowac z cwiczen nog bo chyba cwiczenia nog wykluczaja sie z rozciaganiem czyli chodzi mi tu o to ze chce zrobic np. szpagat
no i jak bedziesz cwiczyc nogi to go nie zrobisz? a to niby czemu:D mozesz cwiczyc nogi na siłowni a zeby zrobic szpagat sie rozciagac...:D

Nastepna sprawa jest taka gdzie dozucac takie cwiczenia jak brzuszki?czy cwiczyc je codziennie czy tylko w dni treningowe zawsze czy np. w dni nietrenigowe bo juz sam nie wiem.
cwicz go dwa razy w tygodniu ale niech to bedzie pon sr pt lub sob :D

[ Dodano: 18-11-2006, 00:03 ]

I jeszcze jedna sprawa odnosnie tych nog tylko nie wiem czy tu ktos bedzie wiedzial wlasnie jak sie dobrze rozciagac i jak to polaczyc wlasnie z tym planem treningowym.
siad podkarski to jedno z najlepszych cwiczen do rozciagniecia ud!! poza tym skłony...weź tez jakies inne tylko ciezko mi je nazwac:P ale na pewno jakies znasz:D

WWR
18-11-06, 12:06
OK dzieki wielkie ale ten plan napewno zmienic tak jak napisales moze ktos jeszcze to potwierdzic??Zebym wkoncu juz cos konkretnego ustalil i sie czegos trzymal:]

Moge teraz troche wiecej powiedziec o treningu a mianowicie robilem narazie tak:
1.PONIEDZIAŁEK(KLATKA +PLECY)
-klatka poziomo 4x8
-klatka pionowo 4x10
-rozpietki 4x10

Na plecy mam takie jedno dziwne cwiczenie ktore ciezko mi opisac a drugie to poprostu podnoszenie sztangi z ziemi i prostowanie sie (to chyba martwy ciag tak??heh bo nie znam sie tak na tym:P) - jak ktos ma jakies pomysly na plecy to piszcie tylko mam do dyspozycji lawke i hantelki no i wszystko co jest w piwnicy:P hehe

2.SRODA(BICEPS + TRICEPS)
-wyciskanie sztangi nachwytem 4x8
-wyciskanie sztangi podchwytem 4x8 (nie wiem czy dobrze to pisze:P wiec sie nie przejmujcie:P)
-wyciskanie hantelek z obracaniem rak:P ze sie tak wyraze:P

-wyciskanie franc. 4x8
-prostowanie reki w lokciu do tylu 4x8 ( tez nie wiem jak to dokonca napisac)
-hantelek zza glowy 4x8

3.PIATEK(BARKI + NOGI)
-wyciskanie sztangi zza plecow 4x8
-wyproty reki z hantelka na boki 4x8
-kaptury z hantelkami 4x12
-wyprosty reki z hantelka do przodu 4x8

-przysiady ze sztanga na barkach 4x10 (a mam pytanie czy mozna przysiady robic z hantelkami w rekach??)
-uginanie nogi w kolanach lezac na brzuchu 4x8 (takie w laweczce jest jak na atlasie wiecie chyba o co chodzi:P hehe)
-no i stawanie na palcach z hantelkami w rekach (hehe)

4.SOBOTA(OD NOWA CYKL CZYLI NP.KLATKA I TAK WYCHODZI ZE W KAZDYM TYG. COS ZAWSZE 2 RAZY POWTORZE)

AAA NO I DO TEGO OCZYWISCIE DOCHODZI TO RAZCIAGANIE SIE TROCHE MIEDZY CWICZENIAMI:]

I TERAZ SORY ZA DZWINE OPISY TYCH CWICZEN ALE NIE WIEM JAK TO WSZYSTKO SIE PROFESJONALNIE NAZYWA:] MOZE WYDAJE SIE DZIWNY TROCHE ALE TO PEWNIE PRZEZ TO JAK OPISALEM TE CWICZENIA JEDNAKZE MYSLE ZE ZLY NIE JEST JAK COS TO PISZCIE JESZCZE CO ZMIENIC DODAC ODJAC CZY COS POZDRAWIAM

Kakashi
18-11-06, 12:12
to ze robisz od nowa pod koniec tygodnia to jest glupie!! (bez obrazy oczywiscie:D)
ale skoro mi nie wierzysz napisz pw do sława:D on jest tutaj ekspertem ale watpie zeby powiedział cos innego ode mnie...

WWR
18-11-06, 13:45
No ale w takim razie co proponujesz??

Kakashi
18-11-06, 15:09
pon klatka
sr plecy
pt barki+nogi
sob biceps+triceps
ewentualnie moze byc
pon klatka
wt plecy
czw barki nogi
pt biceps triceps

WWR
18-11-06, 18:39
ale ja nie mam zadnych pozadnych cwiczen na plecy:/ to ile bedzie trwal moj trening 30 min!! i tak samo klatka 3 cwiczenia to ile bede robil zajmie mi to pewnie gora 40 min i to chyba za malo jak przyzwyczilem sie do ciezszych treningow

Czaja
18-11-06, 20:26
Poszukaj tutaj:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Pzdr

WWR
19-11-06, 18:16
ok dzieki bardzo przydatne to tylko ze pelno takich artykulow i kazdy mowi cos innego i potem nie wiedomo do czego sie stosowac:/

np. pisze tam te trening na mase powinien sie skladac z "na duże grupy mięśniowe(np. klatka, grzbiet, uda) ok.12-16 serii, na mniejsze(np. łydki, bicepsy, tricepsy) ok. 9-12 serii" a do tej pory to nie widzialem zeby ktos na forum mial taki plan na mese heh bo seri kazdy robi po 4 wiec o co tu chodzi:P:P:P

tak samo pisze np. ze na sile sie bierze jak najwiekszy ciezar a mi mowili ze to na mase chyba ze to sie ze soba jakos wieze

i jeszcze jedna sprawa odnosnie cwiczen tam opisanych bo niestety po samych nazwach cwiczen niekoniecznie wiem jak je wykonac a wiekosc linkow ktore mialy wlaczyc jakis opis tych cwiczen nie dziala (chyba ze to tylko mi - moze ktos sprawdzic?)

pozdrooo...

[ Dodano: 20-11-2006, 13:17 ]
A czy moze byc taki uklad cwiczen??

Poniedzialek(Klatka i dodatkowo brzuch)
Sroda(Barki + Nogi)
Piatek(Plecy i dodatkowo brzuch)
Sobota(Biceps + Triceps)

Czaja
20-11-06, 21:29
Jak najbardziej może być.

Pzdr