Zobacz pełną wersję : Czy od papierośów traci się mase ?
Chudzielec
02-02-09, 17:55
Witam,
nie znalazłem takiego tematu tutaj, więc pytam :]
A więc.. Czy od szlugów się chudnie ?
Tracimy masę ? Nasze mięśnie wiodczeją ?
Hamuje apetyt i przyspiesza termogenezę więc bliżej do odpowiedzi że tak.
a co to znaczy ze przyspiesza termogeneze ?
A na mnie to dzialaja inaczej ... bo jak sobie zajaram bo zaraz glodny jestem:lol:
Tzn. powoduje że nasila się produkcja ciepła w organizmie. Jeżeli powstaje ciepło to aby ten proces trwał organizm musi czerpać energię czyli kalorie które są na ten proces zużywane.
Michał... jesteś pewien, że palisz papierosy ? :lol:
Damian st-ce
02-02-09, 19:29
Palisz czy tylko popalasz?? :P
czasem podpale... ale to nie ejst tak ze zawsze mi sie chce jesc ... czasem mnie zmuli i nie chce sie jesc... ale czasem to niezly apetyt mam :smile:
Damian st-ce
02-02-09, 19:51
Rzuć to w piz.. szkoda zdrowia i hajsu...
ale co ja mam rzucic ? przeciez napisalem ze czasem zapale... ostatnio jak na egzaminy na prawko jezdzilem to przed egzaminem na odstresowanie i z kumplami od czasu do czasu... wiec co tu rzucac ?:smile:
Damian st-ce
02-02-09, 20:58
Nie będziesz wiedział, kiedy wciągniesz się w nałóg. Serio Ci mówię...
Chudzielec
02-02-09, 21:10
Największą wada dla mnie szlugów to hais.. Więc pale tylko w barze.. A tak pro po baru wtrące.. Piwko jest dobrym podłożem pod nabywanie masy ? Wiem że jest to "napój" :D bardzo energetyczny? dobry na mieśnie/zakwasy po wysiłku fizycznym .. SOG dla Luki
Damian st-ce
02-02-09, 21:43
Energetyczny może i jest :), ale dla mięśni po treningu zabójczy.
Jedno piwo nie jest złe. Ale najlepsze efekty są gdy po treningu spożywa się i węglowodany i białko. Białka w piwie nie ma, więc głównie to (oprócz alkoholu) dyskwalifikuje browara jako napój potreningowy.
Damian st-ce
02-02-09, 21:56
Dobre piwko nie jest złe :))) ale po treningu odpada :D
Chudzielec
03-02-09, 11:44
A przed lekkimi ćwiczeniami ? Cyknąć sobie jakieś 2 browarki, godzinę później pocwiczyc i do wyra
piwko mozesz sobie od czasu do czasu walna... ale najlepiej juz po posilku po treningowym i po ajkims odstepie czasu ;)
witam , mam pytanie jak mam dodac zdejcia?
juz Ci kolego pisalem abys zadawal pytania w odpowiednich dzialach... bo jak sie moderatorzy wkurza to poleca warny ;) pzdr
a palenie mariuhuany, mam podobny wplyw na cwiczenia itd jak zwykle papierosy ?
no dobre pytanie z tym buchem ;p bo chyba kazdy lubi :D
ale raczej specjalnie ogrąmnego znaczenia niema bo pale i rosne
wiem że po marihuanie się chce później jeść ale jestem pewien że po amfetaminie się chudnie
pan.wiesiu
10-04-09, 19:16
a czy palenie czegokolwiek ma jakiekolwiek realne pozytywy?
zapytajcie pudziana ;) lub przeczytajcie ostatni wywiad ze sp. prof. religa.
1 piwko mozna (nawet trzeba) w tygodniu wypic, ale nie na cyklu kreatynowym. wtedy kazda kropla wody jest wazna.
pozdrawiam;
wiesiek
a ja nic innego i nigdy nie dotkne amfy ani zadnych pigół
mialem kolezke co na cyklu jaral ziolo tylko po to zeby moc wiecej zjesc. skonczyl cykl i wogole nie tyka thc. co do papierosow zapale w sumie tylko po to jak troche podjem i chce sie wyproznic. strasznie pomaga. a tak nie tykam kiepow.
ja na imprezach nawet nie wiem kiedy rame szlugów całą wypale, do piwka ;D a tak to raczej nie pale
z tym wypruznianiem to racja zawsze po objedzie jak zapale to na sedes ide
ja nie pale, ale palac oddalamy ryzyko np. raka sutka :D
ale za to pelno subst. smolistych, rakowe sprawy itd. :P
produkcja ciepla to cos na co idzie wielki % wytwarzanej przez nasz org. energii. Palenie to tylko wzmozy a do tego hamuje laknienie, dla tego np. palacze, ktorzy zrywaja z nalogiem tyja. Nie dosc ze wieksze laknienie, to jeszcze jakos musza zagryzc ten glod nikotynowy ;)
strata hajsu wiem po ziomach jeszcze jak przy piwie to masakra ile sa w stanie wypalic :P nie pale i wiecej kasy+zdrowszy+laski leca na niepalacych(? xD)
acja ale to jest nałóg jak to ze zawsze masz małego bicepsa :P