Maryan
02-02-09, 01:38
"trzy słowa do ojca prowadzącego"
1.
Znalazłem u mnie w sklepie takie cosik są to takie chlebki produkowane jak sie domyślam w większości na mące ci co przeżyli te czasy pamiętają jak sie robiło makaron własnej roboty i zanim sie go pokroiło mama brała kawałek takiego placka i piekła na piecu węglowym "taki przysmak dla dzieciaków" to właśnie coś takiego kto nie wie o co chodzi może tutaj (http://www.rakusens.co.uk/Matzo%20Crackers.htm) fotke obejrzeć. Mają znikome ilości tłuszczu trochę białka ale dużo węgli jeden placek waży zaledwie 22g a B2g, T0,3g, W18g więc moje pytanie czy można coś takiego potraktować jako posiłek ? One mają czyste węgle bez cukrów itd i jest to bardzo smaczne. np jakiś gainer i reszta węgli z takich placków?
2.
Kolejne pytanie dotyczy białek wiadomo że są te zwierzęce i roślinne powiedzcie mi o jakich porach których najlepiej unikać. a twaróg to jakie białko zwierzęce ? Jakie powinny być proporcje białek zwierzęcych do tych pochodzenie roślinnego w diecie na mase czy w ogóle trzeba tego przestrzegać?
3.
Węgle proste i złożone - banan zawiera sporo węgli prostych więc czy taki posiłek ma sens czy banan nie psuje mi bilansu węgli bo dodaje mi przecież sporo prostych np:
Pierś z kurczaka bez skóry 90
Chleb razowy żytni 160
Banan 150
Wartości B32; T4,5; W 109;
Jaki powinien być stosunek węgli prostych do zlożonych w diecie na mase
1.
Znalazłem u mnie w sklepie takie cosik są to takie chlebki produkowane jak sie domyślam w większości na mące ci co przeżyli te czasy pamiętają jak sie robiło makaron własnej roboty i zanim sie go pokroiło mama brała kawałek takiego placka i piekła na piecu węglowym "taki przysmak dla dzieciaków" to właśnie coś takiego kto nie wie o co chodzi może tutaj (http://www.rakusens.co.uk/Matzo%20Crackers.htm) fotke obejrzeć. Mają znikome ilości tłuszczu trochę białka ale dużo węgli jeden placek waży zaledwie 22g a B2g, T0,3g, W18g więc moje pytanie czy można coś takiego potraktować jako posiłek ? One mają czyste węgle bez cukrów itd i jest to bardzo smaczne. np jakiś gainer i reszta węgli z takich placków?
2.
Kolejne pytanie dotyczy białek wiadomo że są te zwierzęce i roślinne powiedzcie mi o jakich porach których najlepiej unikać. a twaróg to jakie białko zwierzęce ? Jakie powinny być proporcje białek zwierzęcych do tych pochodzenie roślinnego w diecie na mase czy w ogóle trzeba tego przestrzegać?
3.
Węgle proste i złożone - banan zawiera sporo węgli prostych więc czy taki posiłek ma sens czy banan nie psuje mi bilansu węgli bo dodaje mi przecież sporo prostych np:
Pierś z kurczaka bez skóry 90
Chleb razowy żytni 160
Banan 150
Wartości B32; T4,5; W 109;
Jaki powinien być stosunek węgli prostych do zlożonych w diecie na mase