Zobacz pełną wersję : Mam Problem!
Cwicze juz od miesiaca mam defekt klatki piersowej i chcialbym sie zapytac czy moge ja wycwiczyc tak zeby miec prosta klatke a nie taka wklesla? czy jak chdze to moze to pogorszyc czy polepszyc? bardzo prosze o odpowiedz i czy ktos z was ma taka sama sytuacje
romek12345
02-02-09, 13:04
ja miałem podobny problem ćwiczę od 5 miesięcy na klate robię wysiskanie na ławce prostej, rozpiętki i przenoszenie sztangielki w leżeniu. I jako tako poprawe zauważyłem
a tam wklęsła klatka:) nie przejmuj sie bo i tak ją ukształtujesz jeśli będziesz miał systematyczne treningi. Przecież biceps i resztę partii mięśniowych też masz do wytrenowania:)
a tam wklęsła klatka:) nie przejmuj sie bo i tak ją ukształtujesz jeśli będziesz miał systematyczne treningi. Przecież biceps i resztę partii mięśniowych też masz do wytrenowania:)
nie do końca wydaje mi się to prawdą bo zależy czy ten defekt jest powodowany defektami mięśni? czy może masz krzywa budowę i tego raczej nie wyprostujesz ćwicząc na lawce plaskiej na koordynowanie takich rzeczy o ile nie jest za późno to raczej lekarz i ćwiczenia korekcyjne, ale fakt faktem poćwiczysz będą miesnie i zaslonią defekt....
Ale wiem ze jest to częsta przypadłość
a moglbys zapodac zdjecia ? bo nie wiem jak to wyglada ... a ciekawi mnie to :smile:
Tak, najlepiej zdjęcie rengena wtedy wszyscy Ci pomogą i doradzą. Jeśli chłopak na wade postawy czy "defekt" budowy to jak go sobie wyobrażasz na siłowni podnoszącego jakikolwiek ciężar....? Na pewno by go rodzice nie zostawili naturze żeby mu sie sam kręgosłup wyprostował a co za tym idzie na pewno by wiedział o swoim defekcie - nie żyjemy w Afryce! Skoro nie pisze o swoich problemach np. ze skoliozą, żebrami itd. i pyta na forum jak wyrównać "wklęsłą" ( a może płaską!) klatkę to chyba nie pyta: jak wyprostować swój szkielet!
a moglbys zapodac zdjecia ? bo nie wiem jak to wyglada ... a ciekawi mnie to :smile:
jak cie to ciekawi to na google wpisz napinmaczy bez pojecia ahh :lol:
jak cie to ciekawi to na google wpisz napinmaczy bez pojecia ahh :lol:
niezbyt madre to bylo ... i zreszta mod Cie dobrze potraktowal... a moze ja chcialesm zobaczyc jego problem jak to wyglada a nie w googlach...pzdr
Tak, najlepiej zdjęcie rengena wtedy wszyscy Ci pomogą i doradzą. Jeśli chłopak na wade postawy czy "defekt" budowy to jak go sobie wyobrażasz na siłowni podnoszącego jakikolwiek ciężar....? Na pewno by go rodzice nie zostawili naturze żeby mu sie sam kręgosłup wyprostował a co za tym idzie na pewno by wiedział o swoim defekcie - nie żyjemy w Afryce! Skoro nie pisze o swoich problemach np. ze skoliozą, żebrami itd. i pyta na forum jak wyrównać "wklęsłą" ( a może płaską!) klatkę to chyba nie pyta: jak wyprostować swój szkielet!
Radzisz dość śmiało... Ja jednak myślę ze w takiej sytuacji powinien się udać do lekarza żeby on to ocenił gdyż my od tego nie jestesmy i nie jestesmy wstanie dac jakiej kolwiek diagnozy
Radzisz dość śmiało... Ja jednak myślę ze w takiej sytuacji powinien się udać do lekarza żeby on to ocenił gdyż my od tego nie jestesmy i nie jestesmy wstanie dac jakiej kolwiek diagnozy
- dlatego tak napisałem.
Witam mam podobny problem a nawet taki sam :errf: Potrzebował bym dokładnych porad co i jak , rozpiski, diety itp. za wszelką pomoc dziękuje:happy:
Żeby było łatwiej wklejam swoje foty.
http://images24.fotosik.pl/322/d0bf25cd25428e5c.jpg (www.fotosik.pl)
Pozdrawiam:smile:
kolejna fota
http://images46.fotosik.pl/57/73783864609879a6.jpg (www.fotosik.pl)
cd. :smile:
http://images30.fotosik.pl/321/659202ed3d1b3b74.jpg (www.fotosik.pl)
Ale ty masz tak jakb dziure na mostu a ja mam jedna cala czesc wklesla. bylem juz u lekarza i mi powiedzal ze moze to porpawic operacje tylko musialbym chodzic przez 7 miesiecy z pretem w klacie i niemoglbym uprawiac zadnych sportow ani zeby mi sie cos stalo przez te 7 miesiecy a nie pytalem sie czy moge chodzic na silke itp.
To źle, że nie spytałeś czy możesz ćwiczyć na siłowni.
Jeśli lekarz powiedział, że można to operacyjnie poprawić to siłownia Ci raczej nie pomoże w tym. Ja bym Ci radził zrobić operację, odczekać rok i zacząć treningi jeśli lekarz wyrazi zgodę.
pozdro
Operacja to tylko jeśli chcesz mieć tą klatkę "prostą" a jeśli nie to wystarczy że się to mięśniami pokryje :smile:
normalnie na siłce da rade to zakryć. po roku intensywnych ćwiczeń będzie dużo lepiej a z czasem tego wcale nie będzie widać. Żadne operacje bo to jest nie potrzebne. Takie jest moje zdanie. Pozdro
Właśnie też tak uważam ! Ćwiczenia i tylko ćwiczenia żadne tam operacje , po operacji będą sznyty pod pachami. Ja tam zresztą nie chciałbym mieć operacji , potrzebuje tylko poćwiczyć:happy: