Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odżywki, jakie i czy w ogóle?

Michal2791
31-01-09, 21:08
Witam. Mam pytanie do Was, chodzi mi o zwiększenie bicepsa i klatki, jak na razie ćwiczę tylko w domu hantlami i pompki, bo na siłownie nie chce mi się jeździć rowerem w taka pogodę, poczekam aż będzie cieplej:) w ubiegłym roku ćwiczyłem na siłce na sucho, nic nie brałem, teraz chciałbym w domu trochę poćwiczyć i zwiększyć obwód swojej ręki no i trochę klaty, jest to możliwe ćwicząc wyłącznie hantlami? Z góry dzięki za odpowiedź

(Jak pomyliłem dział to proszę o przeniesienie)

Cielu7
31-01-09, 22:18
1 pytanie ty młucisz tylko klate i biceps ????

toxic
31-01-09, 22:23
Cielu.... bo on chce zrobic trening dyskotekowy... czaisz?!

Michal2791
31-01-09, 22:59
1 pytanie ty młucisz tylko klate i biceps ????

oczywiście, że nie;P jak chodziłem na siłownie to ćwiczyłem wszystkie partie mięśni, nie tak jak zrozumiałeś, że wyłącznie biceps i klatkę:P chce je w domu "zwiększyć" dlatego Was pytam jak to zrobić

Luka
31-01-09, 23:01
Szkoda by mi było czasu i kasy na odżywki ćwicząć tylko 3 partie :D Pooglądaj to: http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm

Michal2791
31-01-09, 23:02
o ile mogę to ćwiczę też inne partie mięśni w domu, niestety bez sprzętu nic wielkiego nie zdziałam, ale to nie ejst trening dyskotekowy w moim przypadku:P

hans1237
01-02-09, 00:11
no a z odzywkami to jest taka prawda ze jak fundusze cie nie puszczaja,to nawet nie dotykaj tych rzeczy,ale dobra micha z zarciem napewno pomoze twojej klacie dobra dieta to juz wieksza polowa sukcesu a suple to mały wspomagacz,mały

Michal2791
01-02-09, 00:23
szczerze mówiąc to ta dobra micha raczej odpada, bo ja do suchych nigdy nie należałem bardziej z tej drugiej strony:P teraz ważę 73kg przy 1,86m. Chciałbym też się dowiedzieć, czy jakbym brał białko czy coś podobnego i ćwiczył ten biceps powiedzmy to, tylko w łapę mi to pójdzie, czy w resztę też, najbardziej się obawiam, że mi może jeszcze bardziej brzuch wysadzić:P

slim shady
01-02-09, 00:30
73 to taka minimalna waga z tych przeciętnych więc do tej drugiej strony Ci brakuje :p dobre odzywianie i trening i bedzie efekt, hantlami zrobisz spo0kojnie wszystkie partie jeszcze drązek by sie przydał

Michal2791
01-02-09, 00:36
szczerze to mi waga jest można powiedzieć obojętna, zależy mi głownie żeby zgubić brzuch i go trochę wyrzeźbić, no i zwiększyć biceps i klatkę, nie mam zamiaru być koksem i straszyć ludzi xD chce zwyczajnie zadbać o swój wygląd i poprawić go do wakacji:) i dlatego zastanawiam się czy nie przyśpieszyć czymś budowy mięśni

Michal2791
01-02-09, 00:38
a wracając do sprzętu to nie chce bardzo inwestować bo też nie mam tyle sary żeby wywalić na raz i zrobić sobie siłke w domu, dlatego teraz ćwiczę tym co mam, a jak tylko ta zima się skończy to na siłownie zaczynam chodzić:P

slim shady
01-02-09, 00:44
nie zrobisz jednoczesnie abs i duzych łap, ja bym Ci odradzał branie czego kolwiek bo sie tylko zmarnuje, zdecyduj czy sie odchudzasz czy nabierasz rozmiarow, ale jak dla mnie to tu nie ma z czego odchudzac

Michal2791
01-02-09, 00:56
odchudzać się nie chce, chce tylko zgubić tłuszcz z okolic brzucha i tyle, kiedyś mi już trochę się to udało ale nie do końca, bo już od małego byłem grubaskiem xD teraz to na szczęście minęło, chce zwyczajnie pozbyć się tłuszczu i nabrać mięśni, ale też bez przesady:)

slim shady
01-02-09, 00:59
przykro mi nie da sie jednoczesnie, zrzucic tłuszczu i nabrac miesni, wszystko zalezy od diety, rób mase i uwazaj na jedzenie(tu sie kłania dieta) potem spalisz ten fat,

Michal2791
01-02-09, 01:01
wiem, że jednocześnie tego nie zrobię, chce to osiągnąć do wakacji:) to co robić, żeby przybrać w tych miejscach, o które mi chodzi? a ze zgubieniem tego co chce, będę się martwił później w takim razie:)

slim shady
01-02-09, 01:11
wiec kłania sie odzywianie na mase, i trening musisz rozpisac z hantlami na kazda partie, ale z sensem i wrzuc do działu trening ale drązek za 20-30 zł zamiast odzywki bardziej by Ci sie przydał

Michal2791
01-02-09, 01:14
może masz racje, za miesiąc mam zamiar już pójść na tą siłownie, może wtedy zacznę coś brać, a jak z kreatyną? daje coś ona?:P i jak z nią jest po odstawieniu, i gdy się zrobi przerwę, to co było kiedyś mięśniami flaczeje, czy to nie prawda?

slim shady
01-02-09, 01:15
jak masz dobrą ddiete to spadki są minimalne

Michal2791
01-02-09, 01:18
może wstyd się teraz przyznać, ale jeszcze nie stosowałem diety:P tzn. miałem dietę mż (mniej żreć) a takiej specjalnej to niestety nie, chodzę do szkoły i nie dam rady samemu sobie gotować tak jak w niektórych trzeba;/

slim shady
01-02-09, 01:20
ale mozesz od czegos zaczac, zmienic odzywianie

Michal2791
01-02-09, 01:24
ostatnio gdy chodziłem na siłownie to głownie jechałem na jogurtach i maślankach, jadłem ciemne pieczywo, tylko drobiowe wędliny i nie jadłem masła, słodycze też odpadły i jakieś pączki czy drożdżówki, mniejsze porcje posiłków i tyle tego było, teraz też coś takiego mam stosować, czy coś odpada?

slim shady
01-02-09, 01:28
ciemne pieczywo, brązowy ryż,kasza, płatki owsiane, piers z kurczaka,warzywa, ryby,twarogi,serki wiejskie, poczytaj w dziale dieta bedzie lepiej rozpisane

Michal2791
01-02-09, 01:31
ok, dzięki wielkie za pomoc:) pozdro, jak będę miał jakieś wątpliwości to na pewno napisze:)