Zobacz pełną wersję : Creatine Vitargo dawkowanie
Witam . Chciałem kupić Creatine Vitargo firmy aminostar. Tylko nie wiem jak ze stosowaniem tego a co za tym idzie na jakie opakowanie się zdecydować 1000g czy 2250g. W sposobie użycia pisze żeby przyjmować pól miarki- 19g która zawiera 2,4 g kreatyny. No i pytanie czy brać to dzien w dzien czy tylko w dni treningowe. Czytałem że można przyjmować do 10g kreatyny na dobę to by spokojnie wychodziły 2 miarki. Chciałem kupić takie opakowanie żeby starczy mi na jeden cały cykl. Jak długo można to brać i w jakich ilościach.
Hmmm a nie lepiej osobno kupić krete??
Hah, jest taki fajny obrazek stworzony przez Vitargo:
http://www.vitargo.com.pl/galeria/tabela%20creatine.jpg
1000g vitargo = 120g kreatyny + 860g carbo = 90zł
Dla mnie nie brzmi zachęcająco.
Lepszy interes--> 300g kreatyny=30zł + 3kg carbo =70zl
slim shady
01-02-09, 01:13
to vitargo prawie jak meta patrząc na ten obrazek :D po 6 tygodniach 12,4 kg
LeBron23LBJ
01-02-09, 09:59
to vitargo prawie jak meta patrząc na ten obrazek :D po 6 tygodniach 12,4 kg
6,2 kg a nie 12,4 . Jesli chodzi o vitargo to podobno ich węglowodany są jedne z najlepszych. Ale dorgie bo 2000g kosztuje 90 zł
a brał ktoś tą kreatyne Vitargo??? I jakie efekty??? Bo chyba przetestuje na sobie ją...
Po pierwsze bardzo ładny obrazek.
Slim shady mówił o standardowym cyklu 6 tyg 12,5kg, ale b. dobry suplek jak w 3 tyg można zrobić 6,5kg jeszcze do tego testosterol i w 2 lata jesteśmy na mr. Olimpia.
Ogólnie vitargo nie można porównywać do carbo. Vitargo ma dużo większą cząsteczke a carbo to prawie cukier prosty z dużym IG. IMO trochę za drogie jednak ale tylko dlatego że u nas jest b. mało popularne i vitargo do tego jest jakoś tam patentowane.
Czy warto?? Może tak ale krete raczej brałbym osobno + czyste vitargo bo nigdy nie wiadomo ile im się tam tego sypnie.
Czyli lepiej kupic 500g Creatine Monohydrate + 1000g Vitargo?:) Wyjdzie za te dwa pordukty około 150zł
Jak chcesz ale IMO trochę szkoda kasy na to vitargo (nie wiedziałem że to az tyle kosztuje) bo widzę że producent traktuje to raczej jako przedtreningowe wegle. Lepiej zjeść konkretniejszy boiad i mono tylko zakupić, ewentualnie gainera.
To jeszcze pytanie jak brac kreatyne? I przez ile dni maks? 5gram rano na czczo a pozostałem 5 po treningu? No i jak w dni nietreningowe?
DT: 5g z arna, 5g po treningu
DNT: 5g z rana
cykl 4-8 tygodni (az przestanie działać), optymalnie zazwyczaj jest 6tyg.
A jak jest z mlekiem ? Mogę wziąśc kreatyna rano a za 10 minut wypić mleko 0,0%?
Ja mam takie pytanie a jak z dawkowaniem vitargo PVL ?
To sa zwykłe węglowodany dlatego wg. potrzeb , tudzież po treningu. Ewentualnie przed treningiem wytzrymalosciowym.
ICs - Tak.