PDA

Zobacz pełną wersję : Coś na poprawienie witalności i lepsze samopoczucie.

hans87
31-01-09, 10:31
Witam. Ostatnio prowadzę bardzo nerwowy tryb zycia, czesto jestem nerwowy i zmeczony. Co byscie polecili (jaki suplement) na poprawienie witalnosci i lepsze samopoczucie psycho-fizyczne. Branie witamin w kapsułkach i osobno magnezu mi nie pomaga, poza tym wolałbym brac jeden srodek a konkretny:)

Symu
31-01-09, 13:47
MZB przed snem (dużo lepszy sen) , lecytynka w prochu (poprawa sprawności umysłowej) olimpa, omega 3 ( a tak prozdrowotnie w okresie stresu i bez niego).

W każdym razie nie radzę pakować się w rozwesleacze typu phenibut czy 5-htp.

hans87
31-01-09, 13:56
Symu a nie ma jakiegos 1 suplementu, bo nie chcialbym brac 3 rzeczy odrazu chodzi o jedno a konkretne... cos mi sie odbilo o uszy ze AAKG moze daloby mi troche powera.

Budrys
31-01-09, 14:16
"jeden środek a konkretny" jedyne co mi przychodzi na myśl to feta, jasne że nie polecam wciągać ale chodzi mi o to że jednego złotego środka chyba nie ma. Jesteś wkurwiony to poboksuj z 15, 30 min. w worek, albo zrób trening, a jak ospały to sie wyśpij

Smug
31-01-09, 14:39
Ja mam podobnie, też się zastanawiam nad dokupieniem jakiegoś środka/ów.

Wyspanie się wcale nie pomaga, wręcz przeciwnie, wstajesz jeszcze bardziej dobity, brak ochoty na jakiekolwiek ćwiczenia czy wysiłek, menopauza? :)

Symu
31-01-09, 16:08
Na pewno na to jakiś wpływ ma brak słońca, okres chorobowy i kilka innych czynników.

Czy wyspanie się wcale nie pomaga to nie byłbym pewny. Podstawa to zapewnienie sprawnego funkcjonowania organizmowi: dlatego MZB - coś dla organizmu (wszelki stres i nasz tryb życia pwooduje duże niedodobory szczególnie magnezu) , lecytyna i omega - coś dla mózgu, koncentracji, sprawniejszego funkcjonowania.
Na tym myślę że kończy się rola suplementacji, reszta to psychika i tu raczej możemy kombinować z lampką wina z wieczora :D bądź czym słodkim na poprawę humoru.

AAKG nic tu raczej nie da, chyba ze chcesz coś typowo przed treningowego to można jakiś tam booster przedtreningowy dac.

hans87
01-02-09, 00:33
no to posłucham Cię Symu i sprawie sobie te suple które wymieniles. Musze cos ze soba zrobic bo ostatnio czuję się jak "człowiek na odwyku". Ogromny stres który mnie spotyka kazdego dnia i zmęczenie sprawia ze nie chce mi sie nic... cwiczyc ćwicze ale nie daje mi to tyle przyjemnosci co kiedys, gorzej jest z nauką bo w ogole ciezko mi sie skoncetrowac podczas nauki. Powiec mi czy dostane te środki w aptece, czy to trzeba kupic w sklepie z odzywkami i rozwin ten skrót "MZB"

Punisher
01-02-09, 00:53
Popytaj w aptece, moze część z tych produktów będzie.
MZB to nic innego jak ZMA czyli cynk+magnez+b6. Nie brzmi jakoś fantastycznie, ale jak wypróbujesz to uwierzysz w moc tego produktu. MZB (Olimp) to tańsza wersja ZMA. Ja osobiście zjadłem ZMA Olimp 120kaps (nie MZB), a mam ciągle chela-mag i chela-cynk. Omega3 na pewno będzie w aptece.

Ps. Warto czytać podwieszone.
Skoro chcesz to kupić to najpierw przeczytaj.
ZMA (http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7754)
Suple zwiekszajace efektywnosc pracy umyslowej (http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14838)

hans87
01-02-09, 09:57
dzięki punisher