Zobacz pełną wersję : Coś na poprawienie witalności i lepsze samopoczucie.
Witam. Ostatnio prowadzę bardzo nerwowy tryb zycia, czesto jestem nerwowy i zmeczony. Co byscie polecili (jaki suplement) na poprawienie witalnosci i lepsze samopoczucie psycho-fizyczne. Branie witamin w kapsułkach i osobno magnezu mi nie pomaga, poza tym wolałbym brac jeden srodek a konkretny:)
MZB przed snem (dużo lepszy sen) , lecytynka w prochu (poprawa sprawności umysłowej) olimpa, omega 3 ( a tak prozdrowotnie w okresie stresu i bez niego).
W każdym razie nie radzę pakować się w rozwesleacze typu phenibut czy 5-htp.
Symu a nie ma jakiegos 1 suplementu, bo nie chcialbym brac 3 rzeczy odrazu chodzi o jedno a konkretne... cos mi sie odbilo o uszy ze AAKG moze daloby mi troche powera.
"jeden środek a konkretny" jedyne co mi przychodzi na myśl to feta, jasne że nie polecam wciągać ale chodzi mi o to że jednego złotego środka chyba nie ma. Jesteś wkurwiony to poboksuj z 15, 30 min. w worek, albo zrób trening, a jak ospały to sie wyśpij
Ja mam podobnie, też się zastanawiam nad dokupieniem jakiegoś środka/ów.
Wyspanie się wcale nie pomaga, wręcz przeciwnie, wstajesz jeszcze bardziej dobity, brak ochoty na jakiekolwiek ćwiczenia czy wysiłek, menopauza? :)
Na pewno na to jakiś wpływ ma brak słońca, okres chorobowy i kilka innych czynników.
Czy wyspanie się wcale nie pomaga to nie byłbym pewny. Podstawa to zapewnienie sprawnego funkcjonowania organizmowi: dlatego MZB - coś dla organizmu (wszelki stres i nasz tryb życia pwooduje duże niedodobory szczególnie magnezu) , lecytyna i omega - coś dla mózgu, koncentracji, sprawniejszego funkcjonowania.
Na tym myślę że kończy się rola suplementacji, reszta to psychika i tu raczej możemy kombinować z lampką wina z wieczora :D bądź czym słodkim na poprawę humoru.
AAKG nic tu raczej nie da, chyba ze chcesz coś typowo przed treningowego to można jakiś tam booster przedtreningowy dac.
no to posłucham Cię Symu i sprawie sobie te suple które wymieniles. Musze cos ze soba zrobic bo ostatnio czuję się jak "człowiek na odwyku". Ogromny stres który mnie spotyka kazdego dnia i zmęczenie sprawia ze nie chce mi sie nic... cwiczyc ćwicze ale nie daje mi to tyle przyjemnosci co kiedys, gorzej jest z nauką bo w ogole ciezko mi sie skoncetrowac podczas nauki. Powiec mi czy dostane te środki w aptece, czy to trzeba kupic w sklepie z odzywkami i rozwin ten skrót "MZB"
Popytaj w aptece, moze część z tych produktów będzie.
MZB to nic innego jak ZMA czyli cynk+magnez+b6. Nie brzmi jakoś fantastycznie, ale jak wypróbujesz to uwierzysz w moc tego produktu. MZB (Olimp) to tańsza wersja ZMA. Ja osobiście zjadłem ZMA Olimp 120kaps (nie MZB), a mam ciągle chela-mag i chela-cynk. Omega3 na pewno będzie w aptece.
Ps. Warto czytać podwieszone.
Skoro chcesz to kupić to najpierw przeczytaj.
ZMA (http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7754)
Suple zwiekszajace efektywnosc pracy umyslowej (http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14838)