PDA

Zobacz pełną wersję : Doradzcie

Lukaszzz
09-11-06, 18:16
Witam!!!
Biore obecnie bialko z Ostrovi (rano i 1 godz przed snem + jeden banan :) ) w dni treningowe jeszcze po treningu pije gajnera z Biogeniksa. Chcialem dokupic sobie L-Glutamine z Olimpu Mega Capsy 300kap i jakas kreatyne 500g. Chcialem sie zapytac Jak brac te produkty i kiedy. Jaka kreatyne mi polecacie dodam ze cwicze juz czwarty rok ( L-Glutaminy nigdy niebralem a kreatyne to zawsze zwykla po 250g) Moze polecacie mi cos innego ?? albo innej firmy ?? I czy jak kupie kreatyne 500g to moge ja brac ze 2 miesiace?? Bo chcialbym ja wziasc na raz w wiekszych dawkach ( po 10g) Pozdrawiam

P4l4d7n
09-11-06, 18:27
Piszac Mega Capsy z olimpu o co dokladniej ci chodzi? Bo sa np Creatine Mega Caps i to juz jest kreatyna.

Wszystko zalezy od kreatyny. Z tylu bedzie pisac ile masz brac i nie bierz wiecej.

A jak brac tez ci pisze z tylu ;). Zazwyczaj jest to jakoms godzinke dwie przed treningiem i po treningu.

Lukaszzz
09-11-06, 18:37
pisalem ze chce wziasc L-Glutamine Olimpu Mega Capsy :) Wiem ze pisze z tylu :) ale czasami niektore odrzywki oplaca sie wziasc w wiekszych ilosciach. Dlatego pytam tych doswiadczonych :) pozdrawiam

P4l4d7n
09-11-06, 18:39
To moze zacznij od tego ile wazysz. Jak wazysz malo i sie napchasz czyms to i tak zaraz z ciebie wyleci.

Lukaszzz
09-11-06, 19:05
Waze 75kg prze wzroscie okolo 180cm ( niewiem dokladnie) Cwicze czwarty rok. Przez ten okres wzielem troche odrzywek ale nie bardzo duzo bralem max dwie odrzywki razem a czasami jechalem na "sucho" Jesli chodzi o diete to staram sie jest dobrze (nie tlusto) Cos jeszcze?? pozdrawiam

P4l4d7n
09-11-06, 19:37
Dobrze to nie tylko nie tlusto ; ). Oczywiscie najbardziej polecalbym ci diete ale nie wiem czy chcialoby ci sie w to bawic. Ja po jakims czasie z tego zrezygnowalem. Na rano polecalbym ci po prostu duzo weglowodanow (np ryz), a na wieczor białko (np jajka). Powinienes tez pare kg przytyc. Ja zawsze polecam odzywke + kreatynke, dodatkowo moglbys jeszcze brac HMB i Alitol (to nie jest odzywka).

Jako odzywki to Mass XXL , Magnum 800...

Kreatynka to z olimpu jest calkiem niezla i nie pamietam nazwy ale od Treca w takim bialym pudle z niebieskimi dodatkami jest jeszcze lepsza (jakies 80zl).

Poszukaj na internecie nie wiem gdzie ale od Vitalmaxa jest fajny licznik kalorii i mozna nim dobra diete ustanowic, szkoda tylko w odzywkach sa tylko od tej firmy heh.

Lukaszzz
09-11-06, 23:53
[glow=blue:cdf8cf7aef]P4l4d7n [/glow:cdf8cf7aef] dzieki za rady :) a ta nie odzywka to co to jest?? Ile kosztuje i czy to jest dobre i szkodliwe?? Bo chodzi mi o czysta mase miesniowa :) A i co myslisz o tej L-Glutaminie?? pozdrawiam

Jose
10-11-06, 11:18
alitol to wyciag z czosnku, nie jest Ci niezbedny ;)
Wszystko zalezy od kreatyny. Z tylu bedzie pisac ile masz brac i nie bierz wiecej.eh... na opakawaniach naprawde czasami kosmiczen dawkowanie wymyslaja, nie nalezy sie tym az tak bardzo sugerowac , np na kreaynie olimpa jest napsiane ze zalezcena dzienne dawkowanie to 4 kapsy a nalezy brac 2x 4 kapsy
500g to odpowiednia ilosc kreeatyny na jeden porzadny cykl, nie wiem w jaki sposob z 250g robiles cykl :roll:

co do ostrowi wieczorem to nie bierz jej z bananem bo to nie ma sensu, banana odpusc, za to bierz z oliwa z oliwek badz np z olejem z pestek winogron, to nieco spowolni jej wchlanie a wiec przez dluzszy czas podczas snu starczy ;)

P4l4d7n
10-11-06, 14:05
Ja wlasnie biore Olimp Creatine Mega Caps. Mowiz zeby brac 4 x 2??

Jose
10-11-06, 21:06
tak
to masz 10 g dziennie biorac dwie porcje po 4 kapsy