Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Plan treningowy do poprawy:)

pazdzioch099
30-01-09, 15:04
Witam kolegow:)
Jestem poczatkujacy... Ulozylem sobie plan treningowy na mase, zamierzam cwiczyc 3 razy w tygodniu. Prosze powiedzcie co mam poprawic w planie zeby byly jak najlepsze efekty:)

Poniedzialek:
-biceps
*uginanie ramion z hantelka w siedzie - w podporze o kolano: 6 seri
*uginanie ramion z hantelka z uchwytem mlotkowym na przemian: 4 serie
-plecy
*podciaganie sztangi w opadzie do klatki: 6 seri
*podciaganie sztangi w opadzie do brzucha: 3 serie

Sroda:
-klatka:
*wyciskanie sztangi na lawce poziomej: 5 seri
*rozpietki na lawce poziomej: 3 serie
*wyciskanie sztangi na lawce skosnej: 3 serie
*rozpietki na lawce skosnej: 3 serie
-triceps:
*pompki na poreczach: 4 serie
*prostowanie ramienia z hantelka w opadzie: 4 serie
*pompki w podporze tylem siedzac: 3 serie

Piatek:
-uda:
*przysiady ze sztanga: 6 seri
-lydki:
*wspiecie na palce: 4 serie
-brzuch:
*brzuszki na lawce poziomej: 5 seri
-barki:
*wyciskanie hantelek: 3 serie
*unoszenie hantelek bokiem w gore: 4 serie
*wyciskanie sztangi sprzed glowy na skosnej: 3 serie

Powiedzcie prosze co napisalem zle i ewentualnie poprzestawiajcie cwiczenia zeby bylo jak najefektowniej:) dzieki z gory:) pozdro

cymilbn
30-01-09, 16:32
jaka waga i staz?
ogolnie jak powiedział mi pewien bardzo szanowany użytkownik tego forum "split w Twoim przypadku to pomyłka"
i zdaje się że w Twoim też nie jest to najskuteczniejszy trening...Zajrzyj do działu trening i znajdz taki temat "świetne masowo/siłowe FBW...." i na początek uważam, że jest to świetny trening.
Jeśli zaś upierasz się przy splicie to za duża liczba serii(powinno byc do 9 na małe partie typu bic, tric i do 12 na duze np klata) i powtorzenia w seriach do max 10
Ale generalnie polecam Ci to FBW-naprawde skuteczne

pazdzioch099
30-01-09, 17:02
Staz to niecaly miesiac xD waga to okolo 60 kg. Co to jest ten caly split??xD

cymilbn
30-01-09, 17:11
split to trening który Ty ułozyłes( a przynajmniej podobny;))Generalnie chodzi o to że każdą grupe miesniowa trenujesz raz w tygodniu(na jednym treningu 1mala i 1duza grupa miesniowa-np klata i bic) po wiecej info www.google.pl-tylko nie podawaj nikomu tego zrodla bo informacje w nim sa ogromne i nikt o nim nie wie;)
czytałes o tym FBW?? naprawde Ci je polecam i napewno nie tylko ja

pazdzioch099
30-01-09, 18:32
Ten trening FBW jest wedlug mnie taki skomlikowany ze masakra... Duzo przeliczen i w ogole... Ten link co podales ''cymilbn'' nie dziala. Prosze podaj go jeszcze raz poprawnie:)

.Smile
30-01-09, 20:43
plan zly, od ilosci powtorzen i serii do doboru cwiczen i polaczenia partii miesniowych.

klatka, bic
plecy, tric
bary, nogi

decha92
30-01-09, 21:21
Ten trening FBW jest wedlug mnie taki skomlikowany ze masakra... Duzo przeliczen i w ogole...

duzo przeliczen? sprawdzasz maxy a potem na kalkulatorze 0,X[procent] x Max ;) 17 lat wiec procenty powinienes miec opanowane:smile:

cymilbn
30-01-09, 23:43
www.google.pl i opcja szukaj
tak jak kolega napisal-17lat to procenty wypadaloby miec opanowane. Jesli nie to raczej korepetycje z matematyki polecam a nie plan na mase;)
Zdecydowanie polecam po raz 50 FBW, w godzine SPOKOJNIE jestes wstanie rozpisac caly plan dokladnie na cale 6tygodni. A potem juz tylko wytrwalosc.Acha no i koniecznie wytrwalosc. Mowilem cos o wytrwalosci??;)

pazdzioch099
31-01-09, 11:57
Dzieki chlopaki... Napewno w wolnym czasie wezme i poobliczam to. Dziex :):smile:

cymilbn
31-01-09, 12:15
a jeszcze zapytam, ogolnorozwojowke przerobil??
bo jesli nie to zacznij od tego koniecznie(dopytaj na silowni szefa, instruktora czy starszych kolegow o szczegoly)

pazdzioch099
31-01-09, 12:27
A no ogolnorozwojowki to nie robilem... Po co wogole jest ta ogolnorozwojowka?? Ze tak sie zapytam??xD

Damian st-ce
31-01-09, 12:29
Aby nauczyć się techniki i przygotować organizm do cięższych treningów.

pazdzioch099
31-01-09, 12:31
A ile ma trwac trening ogolnorozwojowy??

Damian st-ce
31-01-09, 12:36
Miesiąc do dwóch.

pazdzioch099
31-01-09, 12:46
A widac jakies efekty tych treningow czy raczej nie?? Jesli mi zalezy na bicepsie to moge go trenowac 2 razy w tygodniu??

cymilbn
31-01-09, 15:06
Skoro ćwiczysz to widac, to logiczne. Podejrzewam ze mniejsze niz bys sie spodziewal, ale sa. W tym sporcie nic nie przeskoczysz wszystko ma swoje miejsce i czas-zlamiesz te reguly efekty beda gorsze...
a co do bicepsu, jesli Ci na nim zalezy to przykladaj sie do treningu-calego. Wiecej wcale nie znaczy lepiej, bo Twoje miesnie nie rosna wtedy kiedy cwiczysz ale podczas regeneracji. Trening jest bozdzcem do rozrostu miesni, a to czy one urosna zalzy czy dostarczysz im skladnikow odzywczych(i tutaj sie klania dieta)