Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening i dieta.

ppp
29-01-09, 22:43
Witam. Mam 18 lat, warze 60kg i mam 172 cm, staram się od niedawna wziąć za siebie ale nie mam zbyt dużych możliwości, nie mieszkam w mieście wiec siłownia jak na razie odpada bo szkoła itp. a siłownia 30km od mojej wioski, w domu mam hantle i sztangę lecz nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać, ile serii i jak często na dana partie mięśni, do tego nie mam za dużych środków finansowych wiec dieta zbyt bogata być nie może na razie pije od 1l do 1,5l mleka dziennie ale wiem ze na samym mleku nic nie osiągnę.
Moje pytania są następujące:
1. Proszę o rozpisanie jakie ćwiczenia mogę wykonywać liczba serii, ilość ćwiczeń w tygodniu itp.
2. Jaka prowadzić dietę żeby nie była zbyt droga a dość dobra.

Najbardziej chodzi mi o to by uzyskać więcej siły i przytyć, mam nadzieje ze moje pytania są zrozumiale i uzyskam dobra odpowiedz, z góry dziękuję i pozdrawiam.

hardworkOUT
29-01-09, 22:52
ppp

mleko - nic na mleku nie zrobisz. musisz miec diete odpowiednia w wartosci odzywcze i co najwazniejsze z nadwyzka kaloryczna - wkoncu cchesz przytyć. dzial dita wszysto ladnie opisane.

masz mozliwosc zakupu/zrobienia drazka ??

zakup koszt 20 zl rozporowy do drzwi, ale polecalbym raczej taki wkrecany do sciany czy sufitu - jest szerszy , daje wiecej mozliwosci z chwytem i pozwala wyzej sie podciagaac.

noi ile masz obciazenia ?

ppp
30-01-09, 10:30
MAm drazek zamontowany w drzwi, obciazenia do hantli do 15 kg, do sztangi do 70 kg, od kilku tygodni robie tez pompki,
Problem polega na tym ze nie wiem jak czesto cwiczyc... ile serii itp ;/
A co do diety, nie znalazlem tam na 60 kg, a zalezy mi na diecie ktora bedzie dosc tania np mleko, jajka itp (o to na wsi nie trudno) no i oczywiscie do tego jem zwykle 3,4 posilki dziennie... bo mam dosc szybkie spalanie ;/

Damian st-ce
30-01-09, 14:50
W dietetyce jest coś takiego jak zamienniki. Chociaż trudno będzie oprzeć dietę na jajkach i na mleku, coś się wykombinuje.

ppp
30-01-09, 22:05
Jak chodzi o diete to nie musi byc same mleko czy cos... poprostu mleko,jajko,ser bialy to sa rzeczy do ktorych mam dostep nie wydajac duzych ilosci pieniedzy (bo tych mi brak) ale jakies inne rzeczy na ktore nie wydaje sie majatkow tez mile widziane, no i jak juz pisalem zalezy mi na odpowiednim treningu a tez nie wiem jak czesto w tygodniu i ile serii, przypomne ze chodzi mi o mase i sile, Moze mi ktos zapoznany w tym rozpisac cos... ??

007
30-01-09, 22:14
a w podwieszonych tematach patrzyłeś ? Jest tam schemat na obliczenia zapotrzebowania i inne podstawy. Ulep coś i daj do oceny ,chyba ze chcesz moją dietę :]

ppp
31-01-09, 10:18
Jak mozesz to zapodaj swoja

007
31-01-09, 11:04
Ok.rozpiska ,celowo bez ilości i kaloryczności ponieważ to sprawa indywidualna ;)

7;oo
prawie codziennie - omlet kulturystyczny ( jaja,owsiane,owoc najczęściej banan)
+ dwa rodzaje warzyw surowych

10;oo
indyk-kurczak-ryba(chuda)-wołowina-dziczyzna
gryka-ryż-makaron razowy
+ dwa rodzaje warzyw surowych

13;oo
gryka-ryż-makaron razowy
+dwa rodzaje warzyw

16;oo
gryka-ryż-makaron razowy
+ dwa rodzaje warzyw surowych lub na parze

19;oo
twaróg-serek wiejski-ryba(tłusta)-jaja
wafle ryżowe - pieczywo wasa - graham
+ 3-4 rodzaje warzyw surowych lub na parze

22;oo
twaróg,wpc,oliwa z oliwek lub serek wiejski,wpc,oliwa z pestek winogron
marchew surowa lub sok z marchwi

23-24;oo
jak siedzę do późna to daje jeszcze raz kazeinę i tłuszcz w niewielkiej ilości przed samym snem.

Na to masz rozpisane jakie produkty stosuje o określonych godzinach,reguły są często łamane ale bez przesady.Tak jest na masie a na redukcji bywa inaczej.