PDA

Zobacz pełną wersję : problem z przesileniem

lyba15
28-01-09, 21:26
Cwicze nie całe 2 lata jadłem tylko białko i mam cos takiego teraz ze jak podnosze sztangę to mi pekają naczynia krwionoście pod i nad oczami, raz sie przesiliłem to krwinki mi na całej twarzy po pekały i na cyckach schodziło przez tydzien, teraz mam tak ze jak sie po drapie poznakciem po brzuchu albo po nodze i nie tylko to mam krwinki po pekane schodzi to przez kilka dni, albo jak przejade palcem lekko po brzuchu itp nie paznokciem to mam bardzo czerwony pasek od razu a jak paznokciem lekko to mam w nie których miejscach krwinki po pekane, jak wstanje od kompa albo od tv to mam zawroty w głowie...... co to jest, mam jeśc jakies witaminy albo cos ?

Rynju
28-01-09, 22:14
wyjatkowo wrazliwe naczynia krwionosne i prawdopodobnie wysoki poziom cisnienia. idz z tym do lekarza nie ma co czekac

michal_f
29-01-09, 09:31
lekarz cie tylko ratuje ... nie zwlekaj z tym !!

Rynju
29-01-09, 09:44
mozesz tez miewac wysokie cisnienei w konkretnych czesciah np. wysokie cisnienei w oku ze ci te naczynka pekaja

lyba15
29-01-09, 15:46
jeszcze mam czasami ale rzadko ale dzisiaj miałem w prwym oku widziałem białą plamkę tylko ale po 30s znikła. jutro ide do lekarza

Rynju
29-01-09, 22:02
napisz potem co wyszlo bo chlopaki sie martwia o kolegow

pey
30-01-09, 14:48
Cwicze nie całe 2 lata jadłem tylko białko i mam cos takiego teraz ze jak podnosze sztangę to mi pekają naczynia krwionoście pod i nad oczami...mam zawroty w głowie...... co to jest, mam jeśc jakies witaminy albo cos ?
poszukałem trochę na strokach medycznych i myśle, że w jakims stopniu Ci ułatwią życie te informacje.

"Skórę z problemami naczyniowymi należy chronić przed intensywnym przegrzewaniem, a więc unikać bardzo ciepłych kąpieli, sauny...zbyt częstego przebywania w miejscach nasłonecznionych oraz nadmiernego korzystania z solarium.Podczas nagrzewania dochodzi do rozszerzania skóry, gdyż organizm chce utracić nadmiar ciepła. Może to prowadzić do zmian patologicznych w układzie naczyniowym, polegających na trwałym rozszerzeniu i pękaniu naczynek włosowatych, co w języku medycznym określane jest jako teleangiektazje."

"Najczęściej polecane są środki zawierające wyciąg z kasztanowca (rutynę), np. Rutinoscorbin, Venoruton w kapsułkach i w postaci żelu, Aescin i Venescin, gdyż wzmacniają one ścianki naczyń włosowatych."

michal_f
30-01-09, 15:57
Wlasnie napisz co to bylo bo ciekawi mnie to troche:smile:

P.S pey w avatarze to twoj biceps ??

lyba15
30-01-09, 17:14
właśnie byłęm u lekarza; kurde...;/ najpier matka poszła lekarz nie umiwerzył ze to moje wyniki krwi powiedział ze nie możlie i kazał jeszcze raz robić badania... kazał mnie zawołac powiedział ze nie moge sie nawet skaleczyć bo nie zatamuje krwi mam jutro robic jeszcze raz badania te i jeszcze mocz i inne w biłgoraju i leznasku i mam jutro chyba jechac do leżnaska i nie wiem co bedzie..... na pisze jutro albo w poniedziałek co wyszło..;/

Rynju
30-01-09, 22:29
cos tak czulem ze to nic lekkiego, kuruj sie

pey
31-01-09, 20:28
P.S pey w avatarze to twoj biceps ??
no, z przed kilku miechów:) a co?

Wiki
01-02-09, 13:28
Może masz hemofilie? Ale to sie chyba ma od urodzenia...

michal_f
01-02-09, 14:55
no, z przed kilku miechów:) a co?

A bo taka skora na nim dziwna czy cos ... po prostu dziwnie wyglada... ale to moze wina jakosci zdjecia i wogole przez ten avatar moze...pzdr

pey
01-02-09, 17:50
No chyba wina avatara bo jestem murzynem i coś photo shop zrobił nie dobrego z tym zdjęciem...;)

lyba15
03-02-09, 17:49
mam 37tys płytek krwi a powinno być 200-250tys tyle narazie wiem jutro jade do ZAMOSCIA o 6 rano na inne badania

michal_f
03-02-09, 17:54
no 37 k a 250 k to ejst roznica... ale zjesz troche buraczkow i bedzie dobrze ... trzymaj sie ... pzdr

pey
03-02-09, 18:38
Wrzuć jakieś info co z Tobą. Pozdro

Rynju
03-02-09, 21:08
no wlasnie a trombocyty sa odpowiedzialne za krzepliwosc, za tworzenie strupow. Dobrze ze Cie poslalismy do lekarza, powieniens unikac silowni, ogolnie skaleczen bo moze sie to zle skonczyc, nawet male pekniecia naczynek wewnatrz sa w tedy wolno i ciezko reperowane ze tak to nazwe

Rynju
03-02-09, 21:17
taka maloplytkowosc wymaga tez badania watroby, sledziony ! nie mozna dopuscic by spadl ich poziom ponizej 20k bo w tedy szpitalne leczenie wychodzi. Moze wyjsc operacja, moze wyjsc leczenei hormonalno - sterydowe. Moze byc roznie. wazne by wrocilo do normy