Zobacz pełną wersję : Nierównomierny wzrost
Witam Wszystkich
Mój problem wygląda następująco:prawa strona ciasta rozrasta mi się nierównomiernie do lewej( wolniej), tzn mięśnie po lewej stronie są większe niż na prawej.Co robić, proszę o pomoc
trenuj hantlami... wszystko sie wyrowna ;)
Hej stary.Ja tez tak miałem.Rzeczywiście hantle to dobre rozwiązanie ale dodatkowo jak miałem lewego bicepsa mniejszego od prawego to na lewa rękę jak ćwiczyłem to zakładałem na sztangielkę o jakieś 2 kg więcej niż na prawą.Po 3 miesiącach nie dość że obwody się wyrównały to jeszcze siła poszła bo lewą rękę miałem także słabsza.Wtedy wyrównałem ciężary i do tej pory jest oki.Powodzonka.
Bardzo dużo też zależy od poprawności wykonywania ćwiczeń. Najlepiej żeby ktoś bardziej doświadczony spojrzał na twoje wykonanie i ocenił czy jest dobre. I też staraj sie sam obserwować tą prawą stronę.
slim shady
29-01-09, 11:28
to normalne jest u każdego i tego nie unikniesz, ćwiczenie na hantlach wyrównuje w duzym stopniu ale nie sądze zebys doszedł do perfekcyjnych wymiarów z oby dwóch stron, poczytaj jak niektórzy piszą wymiary to podają wymiar lewego i prawego bicepsa i przewaznie te 0,5 cm sie różnią, tak samo w łydce