Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Plan ćwiczeń :)

arte17
27-01-09, 14:25
Witam wszystkich (przyszłych)kulturystów!

Chciałbym Was prosić o dobranie dla mnie planu ćwiczeń na siłowni. Chodzi mi dokładnie o ćwiczenie następujących partii mięśni: biceps, triceps, plecy, klatka piersiowa i barki. Chciałbym trening pośredni: na masę i na siłę. Jestem początkujący i chodze na siłownie już niecały tydzień :)

Z góry dzięki! Pozdrawiam!

Fehu
27-01-09, 14:31
To tak na początek uzupełnij profil... Napisz coś o sobie w temacie, (wiek,waga,wzrost) na początek trening ogólnorozwojowy 2 max 3 razy w tyg i tak przez 6 tyg,

3ndriu
27-01-09, 15:36
Nie zapomnij o nogach przy treningach.

p_narozny
27-01-09, 17:31
Wlasnie ziomus, nozki nozki, to ze koledzy nie cwicza to nie znaczy ze tak ma byc;) Badz madrzejszy, pozdro:)

arte17
28-01-09, 09:45
A jesli chodzi o nóżki to jak je ćwiczyć w ramach ćwiczeń ogólnorozwojowych? Wiecie, jestem całkowicie zielony w tych sprawach

Fehu
28-01-09, 11:08
Tu masz atlas cwiczen http://www.kulturystyka.pl/atlas/
na początek myślę ze rób przysiady i wspięcia, chyba ze masz jakiś dostęp do bardziej profesjonalnego sprzętu... a masz już jakiś plan ogólnorozwojowy? jak tak to wklej go...

p_narozny
28-01-09, 13:46
Laik: Tzn ze przysiagy i wspiecia nie sa wystarczajacym dobrym cwiczeniem dla poczatkujacego?

jaca666
28-01-09, 14:03
Myślę że przysiady i wspięcia są w sam raz.Oczywiście przysiady z małym obciążeniem a na początek z samym gryfem żeby się nauczyć poprawnej techniki.A wspięcia na palce można wykonywać na schodach w domu.Ja tak robiłem 4 lata i zbudowałem niezłe łydki mimo słabych warunków fizycznych.