Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ciężko mi znaleśc dietę..

ZielonGSM
26-01-09, 22:44
Hej,

Powoli idzie lato i trzeba schudnąć, a nie mogę dobrać diety bo pracuję i uczę się więc nieregularnie jem.

Od poniedziałku do piątku pracuje od 8 do 16 a next tydzień od 10 do 18

W Weekendy mam sql i cały dzień w niej spędzam..

Pomóżcie mi jak jeść i co jeść??

Mam 188cm i ważę już 108kg.. straszne przytyłem prawie 20kg przez 1,5 roku bez siłowni.

Na siłownie na razie nie będę chodził, tylko raz w poniedziałki na halę pograc w kosza, siatkówkę i halówkę.. bo nie mam na nic więcej czasu, bieganie tez odpada.

NA co zwracać uwagę przy zakupie jedzenia?? Ile maja mieć tłuszczu, białka, i węglowodanowych w 100g?? w jakich godzinach jeść i co jeść?? w pracy nie mam czasu przygotowywać sobie jedzenia, więc to będzie coś typu bułka szynka i surówka..

Błagam, kto mi ułoży dietę??
Kupić do tego jakieś tabletki typu BIO CLA9np. dla kobiet) albo zielona herbata, lub inne reduktory??

czekam na pomoc, SOGi czekają

Pozdrawiam,

Adrian

jaca666
27-01-09, 07:56
Witam stary.
Ja ważyłem 100kg przy wzroście 175cm. Zacząłem chodzić na siłownie (kiedyś chodziłem 4 lata ale miałem 2 lata przerwy i mi się przytyło) 4 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu biegałem i jeździłem na rowerku.Ograniczyłem jedzenie węglowodanów i tłuszczu a zwiększyłem białko.Wychodziło mi 3 g białka na kg masy ciała, 3 g węglowodanów i 0.5 tłuszczu.Chudłem w oczach.Dodałem do tego L-Karnitynę z zieloną herbatą i HMB i oczywiście witaminy i minerały takie jak:C,Magnez,Chrom itp.Pamiętaj żeby węglowodany jeść rano (płatki owsiane,musli owocowe) a im później tym więcej czystego białka (tuńczyk,ryba itp).Jak mówisz że dużo pracujesz to tak jak ja.Przygotuj sobie posiłki wieczorem albo rano.Np:Chleb żytni razowy z ziarnami na to szynka z indyka i puszka tuńczyka.Dalej serek wiejski,wafle ryżowe i 2 jajka.Można kombinować,pamiętaj jednak o proporcjach. Wiedz też że bezpieczna granica do jakiej możesz chudnąć to około 1 kg na tydzień.Wyjdzie Ci wtedy z 4kg na miesiąc.Ja tek schudłem.Aha jak wiesz co to jest Aerobiczna szóstka Weidera to śmiało ja wykonuj.Zobaczysz że rezultaty Cię zadziwią.Naprawdę działa.Wzmacnia brzuch i posieka Ci go.
Powodzonka.

ZielonGSM
27-01-09, 18:14
ok, ale siłownia odpada niestety, mam problem z barkami(pieką mnie jak podnoszę więcej lub długo ćwiczę)..
Tylko jak pisałem w poniedziałek mam chwilę, na A6W też nie ma chęci za bardzo, raz doszedłem do 9 dnia i nie dałem rady potem... Coś lepszego i lżejszego.

A jak dobierać proporcje?? Jak patrzec na produkty?? Ile maja mieś węglowodanych, białka i innych gram w 100G??

3ndriu
27-01-09, 18:28
Lepsze lżejsze moim zdaniem nie ma takich, sam pewnie wiesz że z brzucha ciężko zgubić centymetry, więc trzeba ciężko nad nim pracować.

Co do diety:

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391

ZielonGSM
27-01-09, 19:30
"" Wychodzi, że nasze zapotrzebowanie jest równe 2880 Kcal, że układamy dietę masową dodajemy 500 Kcal, czyli wychodzi nam 2880 + 500 = 3380 ""
ok ale ja chhce wyliczenia na dietę białkową, aby schudnąć.. a nie masową

3ndriu
27-01-09, 19:43
Przepraszam Pana bardzo,

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922

ZielonGSM
28-01-09, 18:23
nie wiem co to ...

p_narozny
28-01-09, 18:44
Jak chcesz schudnac, od zapotrzebowania dziennie oejmij 300 kalorii, pozdro.