Zobacz pełną wersję : Problem
Crazy_King
26-01-09, 21:45
Czesc. Cwicze na treningu ACT i mam aeroby. Cwicze 3 razy w tygodniu ew. 4. Przeczytalem ze jesli cwicze to przybieram na masie miesniowej a jak przybieram na masie miesniowej to tez na masie mojej. No i teraz moje pytanie czy jesli cwicze to moze mi np. biceps urosnac o 2-3 cm i bede miec caly czas ta sama wage ? (gubie tluszcz podczas trenningu i dostaje mase miesniowa) ?
mozesz ale to trzeba znac zajebiscie swoj organizm. i miec odpowiednia suplementacje
Damian st-ce
26-01-09, 21:51
Jeśli rośnie Ci obwód w Bicepsie to i musi urosnąć Ci waga. Z tym gubieniem tłuszczu to nie jest tak. Zależy to od intensywności treningu. A masa mięśniowa rośnie gdy jest odpowiedni trening i dieta.
Crazy_King
26-01-09, 21:51
Mam 13 lat :D Jak cos. Organizmu nie znam zajebiście :D. Odzywiam sie w miare mozliwosci zdrowo.
Daj sobie spokój w tym wieku, jeśli już poczytaj na temat treningu domatora.
To dobre pytanie. Bo skoro rośnie to powinieneś przybierać też na wadze, ale stoisz w miejscu (o ile dobrze rozumiem), a łapa rośnie.
W twoim wieku organizm się szybko rozwija, więc może to jest przyczyną.
Na chłopski rozum w takiej sytuacji powiedziałbym, że gdzieś ubywa ci tłuszczu, a przybywa mięśni, ale ręki za to nie dam sobie uciąć.
Crazy_King
27-01-09, 09:09
Voice tez tak wlasnie myslalem :P Bo zauwazylem ze zgubilem co nieco :P a lapka troszke urosla