Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 100 pompek

Mike1989
25-01-09, 21:40
Natrafiłem ostatnio na taki oto artykuł:

"Nie, nie będzie to reklama kolejnego super urządzenia, na którym ćwiczysz 5 nim dziennie, a kupisz je za jedyne 300 złotych telemarkecie.

Brak czasu na cokolwiek jest znakiem naszych czasów. W ciągłej pogoni i w ciągłym zmęczeniu nie tyle trudno znaleźć czas na trening, co piekielnie trudno znaleźć do niego motywację. Zaczynasz od siłowni z kumplem 2-3 razy w tygodniu, po jakimś czasie nie udaje wam się zgrać w czasie, trenujesz sam. Powoli zaczynasz się nudzić i przestajesz chodzić. Tłumaczysz sobie, że jesteś zmęczony lub nie masz tyle czasu. Brzmi znajomo?

Żeby nie było postanawiasz ćwiczysz w domu, nie będziesz tracił cennych minut na dojazdy i pieniędzy na drogie karnety. Po kilku tygodniach hantle lądują w szafie albo pod łóżkiem by ich widok nie przypominał ci twojego zobowiązania.

Ale tak nie musi być, znam sposób na zbudowanie ładnej sylwetki na prawdę ćwicząc tylko kilka minut dziennie, a do tego znam sposób na zrzucenie wielu kilogramów również bez wysiłku. Znam bo sam go stosuje i schudłem już ponad 12 kilogramów w 4 miesiące.

Możesz mi nie wierzyć, ale możesz także spróbować i przekonać się sam- to działa i nie wymaga wylewanie siódmych potów.

I. Założenie dotyczące diety

Pod żadnym pozorem nie jedz niczego po godzinie 18-tej. To wszystko, cała dieta. Oczywiście efekt będzie lepszy jeśli nie będziesz jadł chipsów i góry słodyczy każdego dnia ale samo nie jedzenie po 18-tej prowadzi do systematycznej utarty wagi.

II. Założenia treningowe

Rób 100 pompek dziennie. Oto cały sekret. Cały trening zajmie ci może 5-10 minut. Rozłóż go sobie na dowolne serie i ćwicz codziennie- najważniejsze jest systematyczne ich wykonywanie. Nie musisz niczego planować ani obliczać. Jeśli danego dnia jesteś zmęczony, bolą cię mięśnie- nie ćwicz, przełóż trening na następny dzień.

Ja wykonuje go w następującej kolejności, zaraz po przebudzeniu robię pierwszą serie 34 pompek- dosłownie jak tylko wstanę z łóżka. Idę zaparzyć kawę i robię kolejną serie 33, potem myje zęby i kolejne 33 pompki. Biorę prysznic i jestem po treningu w max. 10 po przebudzeniu. Jeśli rano jesteś zbyt zmęczony- ćwicz wieczorem lub popołudniu.

Pamiętaj by osiągnąć widoczne rezultaty trzeba stosować się do moich wskazówek systematycznie. A gdzie się dowiedziałem o tym „treningu”? W jednym z wywiadów telewizyjnych wspomniał o nim aktor JAMIE FOXX ("Ray, Królestwo, Miami Vice”), twierdzi, że to jedyny trening jako stosuje by utrzymać formę."

Jak myślicie, te 100 pompek dziennie może rzeczywiscie zastapic normalny trening na siłowni i przyniesc tak dobre rezultaty? Czekam na opinie ;)

Fehu
25-01-09, 21:45
W zyciu 100 pompek nie dorówna siłowni, gdzie aspekt przyzwyczajenia miesni??? dieta tez super... Cóz 100 pompek ok ale dla początkujących... jedyny trening realny na samych pompkach to wedlug mnie Domator, a to to jakis dziwny artykul...

DiscoKing
25-01-09, 21:49
ten art. jest dla osób które chcą wyglądać nijako.. może tak, Oby tylko nie być za grubym :) Dużo w tym zależy też od genetyki. Artykuł pisze o ładnej sylwetce, to pojęcie względne gdyż każdy ładną sylwetkę spostrzega inaczej.

janusz123
25-01-09, 21:58
ja przez wakacje codzzienie robilem 180-200 pompek ;]. Powiem ze efekt dawalo nawed niezly, moze dalatego ze wczesniej nic nie robilem. No ale od Wrzesnia cwicze na silowni no i co by tu nie mowic efekt na pewno lepszy. Pompki to tylko 2 partie mięsniowe wiec to juz mowi samo za siebie

Paker666
25-01-09, 22:06
"Pompki to tylko 2 partie mięsniowe wiec to juz mowi samo za siebie"

pompki to wiecej niż 2 partie mięsniowe...

Mike1989
25-01-09, 22:11
Wg mnie pompkami można tak manipulowac ze sa w stanie rozwijac wszystkie partie, oprocz nog. Aczkolwiek moze mi sie tylko wydawac, laikiem jestem ;P

Paker666
25-01-09, 22:20
tak pompkami mozesz wiekszość parti ćwiczyc,przykladowo z priorytetem na tricepsa robisz wąski roztaw dłoni a na barki robisz z nogami na krzesle, a z szerokim roztawem dłoni tak jak mój kot z avatara to głownie na górną czesc klatki :PP

janusz123
25-01-09, 22:32
moze z polowe da rade parti ale nogi,plecy,kaptury raczej nie xD

lukasz231
25-01-09, 22:48
Ale lepiej to niż nic;p

dragonikow
27-01-09, 13:02
czyli co? Moge wpierniczać ile chce byle by do godziny 18.00 ? A nie lepsza jest dieta mało a często? Ja ją stosowałem i zrzuciłem 11kg w 1,5 miecha.

Budrys
27-01-09, 16:55
jeśli ten goguś Jamiie Fox byłby dla kogoś wzorem to ja pier..dole, pewnie że po tych pompeczkach poczuje sie lepiej, bo to przyjemne uczucie jak sie czlowiek troche zmacha, ale na budowę mięśni to ma marne szanse, co do tej diety to też głupota, znaczy co chcesz schudnąć więc jest jeden warunek nie jedz po 18tej a to że przed 18tą 4 razy odwiedziłeś mcdalda i 6 razy kfc żeby coś wszamać to nic??
Mike89 ten koleś poprostu musiał coś powiedzieć na antenie miało być krótko i fajnie-no to tak było...tylko że jak się ktoś zna to troche głupio

magic_key
27-01-09, 17:08
pompki to sie robi za kare a nie zeby zdubowac miesnie :D