Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna Biogenix

lukasz231
25-01-09, 14:59
Opis dawkowania:
Sposób użycia:
6-12 kapsułek dziennie. Rano i po treningu lub o podobnej porze w dzień nie treningowy.
1 kapsułka zawiera 800 mg monohydratu kreatyny.

Chcę zrobić swój pierwszy cykl na tej kreatynie. 6 tabletek dziennie to 4,8g.
Ten zakres 6-12 mam traktować jako:
dzień nietreningowy(6)-dzień treningowy(12), czy może jak to pierwszy cykl tak:
dzień nietreningowy(3)-dzień treningowy(6)??

Symu
25-01-09, 17:03
opcja nr.1
DT:z rana 6caps, po treningu 6 caps
DNT: 6 caps z rana.

Nawet nie wiedziałem ze biogenix ma mono w ofecie.

lukasz231
25-01-09, 18:09
Podobno najlepsze jest biogenixa. Przynajmniej ja tak słyszałem. Porównania jeszcze nie mam.
Sprawa dawki już jasna,ale kiedy brać każdy ma inną opinię. Podobno lepiej się ćwiczy jak się weźmie kreatyne przed treningiem,a nie po. Co o tym sądzisz?
Co do brania rano to podobno najlepiej na pusty żołądek,bo lepiej się wchłania,a dzisiaj czytałem ciekawy art,że we wchłanianiu różnicy nie ma. A nawet lepiej brać już po jedzeniu,bo niektórzy reagują biegunką itp jak biorą na pusty żołądek. Normalnie im więcej artów przeczytałem tym mniej wiem...:(

slim shady
25-01-09, 18:20
ten system co napisał Symu jest dobry, polecam, raczej unikaj spozywania kreatyny z tłuszczami

Symu
25-01-09, 18:34
Czy brałem przed czy po to szczerze mówiąc nie czułem różnicy ale przyjęło się brać po jako antykatabolik, uzupełnienie zapsów i wzmocnienie "okna anabolicznego" + do tego lepsza wchłanialność.

Co do tego co piszesz dalej to IMO jest to prawda ale przyjęło się brać też na pusty żołądek powody j.w. , takie stereotypy szczerze mówiąc ale sprawdzone przez pokolenia :D

Co do biegunki to też jest prawda :D Tu szczerze mówiąc duże znaczenie chyba jakośc krety choć trudno mi to dokładnie sprecyzować. Vitalmax i cell pump potrafił mnie przeczyścić, a już np. fitmaxowe creapure było ok.

lukasz231
25-01-09, 19:14
Z tłuszczami na pewno nie będę łączył,ale z węglowodanami i białkiem podobno lepiej się wchłania.
A co do tego czy przed czy po treningu to kumpel bierze przed 6 kaps i po tez 6 a rano nie bierze. W sumie to do mnie trafiają tylko opinie z argumentacją. Na różnych forach ludzie piszą rób tak rób inaczej,ale można trafić na dokładnie opisany tok rozumowania. Zanim zacznę łykać postaram się znaleźć poparte badaniami,a nie stereotypami opinie.

Symu
25-01-09, 19:58
No to tak IMO rozdzielenie porcji będzie powodować że ta kreta jakby będzie miała więcej czasu na wchłonięcie się ( nie taki 1 rzut na raz), ale niejaki Rafał Borysiuk doradził mi kiedyś żeby brać 5g przed i 5g po treningu a myślę (po jego rozmiarach) że on też wie co robi dlatego uważam że jest to strasznie obojętne jak się bierze bo jest 10 różnych metod brania a wszystkie działają :D