PDA

Zobacz pełną wersję : co na zgubienie tłuszczu??

kkk
08-11-06, 22:31
witam wszystkich.mam 19 i mam 181 cm ale niestety waże 95kg i chciałbym to zgubić.na siłke chodze około miesiąca i myśle o kupnie odżywek.lepiej kupić jakiś spalacz tłuszczu czy np:HMB wystarczy na początek??I co mógłbym wziąść na rzeżbe??prosze o pomoc :smile:

Kakashi
08-11-06, 22:53
no mysle ze hmb to dobry pomysł tylko zeby widac jakies efekty to hmb trzeba brac przez dłuzszy czas...jeden słoik raczej nie wystarczy...chociaz zobacz najpierw bez niczego...pomysl o odzywkach za jakies 2/3 miesiace a do treningu dołóz aeroby!! (jesli nie masz:P)

kkk
08-11-06, 22:56
no wiem że trzeba by brać dłuższy czas HMB.Aeroby też mam w treningu.a co będzie póżniej można wziąść na rzeżbe??

Kakashi
08-11-06, 23:05
mysle ze monohydrat kreatyny byłby na miejscu ale to dopiero tak po 5/6 miesiacach trenowania.

kkk
08-11-06, 23:06
ok dzięki stary.a hmb jakiej firmy??olimpa czy vitalmaxa??

Kakashi
08-11-06, 23:22
firmowo lepszy jest olimp...ale ja nie brałem hmb...poczekaj moze kto inny sie wypowie...
spox nie ma sprawy

kkk
08-11-06, 23:25
ok jeszcze raz dzięki

u.waw.pl
08-11-06, 23:55
Hmb odradzam, efekty przychodzą po dłuższym okresie stosowania, a i tak są wątpliwe. Piszesz, że ćwiczysz już miesiąc i jak efekty ? Na początek powinien wystarczyć Ci dobry trening i odpowiednie odżywianie. Moim zdaniem siłownia nie jest idealnym rozwiązaniem na zrzucenie tłuszczu. Gdyby było lato, to radziłbym Ci bieganie. Na szczęście są jeszcze baseny otwarte i to jest dla Ciebie doskonałe rozwiązanie.

kkk
12-11-06, 12:55
no na basen chodze raz w tygodniu i na siłce biegam na bierzniku po 30-40 minut. narazie po tym miesiącu zgubiłem 3 kg na siłce.a po za tym oprócz tego że chce zrzucić pare kilo to chce mieć lepszą rzeżbe i więcej siły.

Spacefighter
12-11-06, 12:56
trening na rzezbę robisz rozumiem?

kkk
12-11-06, 12:57
no taki mam zamiar

mateusz641
12-11-06, 13:33
HMB, areoby i bieganie. To powinno pomóc :)

kkk
12-11-06, 13:34
dzięki :smile:

Jose
12-11-06, 18:21
HMB, areoby i bieganie. To powinno pomóc chyba pomoze mu w wyje*aniu kasy na marne

zadne hmb
i powiedz mi czym sie rozni bieganie od aerobow? :roll:

najwazniejsza jest dieta, ale nie chce mi sie juz pisac co i jak poszukaj troche i sie dowiesz, nastepnie aeroby i do tego mozesz dokupic jakis spalacz tluszczu np thermo speed extreme olimpa

Tomanto
12-11-06, 22:09
chyba pomoze mu w wyje*aniu kasy na marne

zadne hmb

Jezeli chlopak chce spalic tluszcz a jednoczesnie sobie troche popracowac nad miesniami to dlaczego odradzasz HMB ?

Czyli twierdzisz ze hmb nic nie daje ? nic nie pomaga i szkoda kasy na to ?? wypowiedz sie troche na ten temat bo jestem ciekawy :)

P.S ja zamiast bierzni proponuje rowerek stacjonarny L karnityne + to hmb :) po miesiacu efekt powinien nastapic jezeli sie przylozysz do tego aha nie zapomnij o diecie

kkk
12-11-06, 22:45
ja na bank kupie hmb bo na każdej siłowni mi to polecają.A gdybym połączył z Hmb glutamine albo lecitine??co Wy na to??a gdyby połączyć rowerek z bieżnią???może być taki układ??

Tomanto
13-11-06, 08:17
Tak,laczenie wskazane nawet (aeroby) a co do tych mieszanek z hmb to nie wiem zaraz ktos ci tu odpisze ale glu chyba mozna.

Ja tez kupuje hmb,ale nie wiem czy z activity czy z olimpu moze ktos doradzi ?
A proppo's aerobow to ja tylko rowerek bo nie chce mi sie biegac:P musialbym byc na silowni 3 h...

Jose
13-11-06, 22:14
poczytaj troche o HMB osob ktore braly to sie przekonasz, jedynie jako antykatabolika to moge polecic ale jesli chcesz na tym spalac tluszcz badz uzyskac extra mase miesniowa to zapomnij

a jesli ma to byc jedynie jako antykatabolik to szkoda na to siana, lepiej sobie glutaminy kupic samej badz nawet tauryny

Jose
13-11-06, 22:16
jesli koniecznie chcesz hmb to nie ma przeciwskazan zeby laczyc w jednej porcji z glutamina