Zobacz pełną wersję : co na zgubienie tłuszczu??
witam wszystkich.mam 19 i mam 181 cm ale niestety waże 95kg i chciałbym to zgubić.na siłke chodze około miesiąca i myśle o kupnie odżywek.lepiej kupić jakiś spalacz tłuszczu czy np:HMB wystarczy na początek??I co mógłbym wziąść na rzeżbe??prosze o pomoc :smile:
no mysle ze hmb to dobry pomysł tylko zeby widac jakies efekty to hmb trzeba brac przez dłuzszy czas...jeden słoik raczej nie wystarczy...chociaz zobacz najpierw bez niczego...pomysl o odzywkach za jakies 2/3 miesiace a do treningu dołóz aeroby!! (jesli nie masz:P)
no wiem że trzeba by brać dłuższy czas HMB.Aeroby też mam w treningu.a co będzie póżniej można wziąść na rzeżbe??
mysle ze monohydrat kreatyny byłby na miejscu ale to dopiero tak po 5/6 miesiacach trenowania.
ok dzięki stary.a hmb jakiej firmy??olimpa czy vitalmaxa??
firmowo lepszy jest olimp...ale ja nie brałem hmb...poczekaj moze kto inny sie wypowie...
spox nie ma sprawy
Hmb odradzam, efekty przychodzą po dłuższym okresie stosowania, a i tak są wątpliwe. Piszesz, że ćwiczysz już miesiąc i jak efekty ? Na początek powinien wystarczyć Ci dobry trening i odpowiednie odżywianie. Moim zdaniem siłownia nie jest idealnym rozwiązaniem na zrzucenie tłuszczu. Gdyby było lato, to radziłbym Ci bieganie. Na szczęście są jeszcze baseny otwarte i to jest dla Ciebie doskonałe rozwiązanie.
no na basen chodze raz w tygodniu i na siłce biegam na bierzniku po 30-40 minut. narazie po tym miesiącu zgubiłem 3 kg na siłce.a po za tym oprócz tego że chce zrzucić pare kilo to chce mieć lepszą rzeżbe i więcej siły.
Spacefighter
12-11-06, 12:56
trening na rzezbę robisz rozumiem?
mateusz641
12-11-06, 13:33
HMB, areoby i bieganie. To powinno pomóc :)
HMB, areoby i bieganie. To powinno pomóc chyba pomoze mu w wyje*aniu kasy na marne
zadne hmb
i powiedz mi czym sie rozni bieganie od aerobow? :roll:
najwazniejsza jest dieta, ale nie chce mi sie juz pisac co i jak poszukaj troche i sie dowiesz, nastepnie aeroby i do tego mozesz dokupic jakis spalacz tluszczu np thermo speed extreme olimpa
chyba pomoze mu w wyje*aniu kasy na marne
zadne hmb
Jezeli chlopak chce spalic tluszcz a jednoczesnie sobie troche popracowac nad miesniami to dlaczego odradzasz HMB ?
Czyli twierdzisz ze hmb nic nie daje ? nic nie pomaga i szkoda kasy na to ?? wypowiedz sie troche na ten temat bo jestem ciekawy :)
P.S ja zamiast bierzni proponuje rowerek stacjonarny L karnityne + to hmb :) po miesiacu efekt powinien nastapic jezeli sie przylozysz do tego aha nie zapomnij o diecie
ja na bank kupie hmb bo na każdej siłowni mi to polecają.A gdybym połączył z Hmb glutamine albo lecitine??co Wy na to??a gdyby połączyć rowerek z bieżnią???może być taki układ??
Tak,laczenie wskazane nawet (aeroby) a co do tych mieszanek z hmb to nie wiem zaraz ktos ci tu odpisze ale glu chyba mozna.
Ja tez kupuje hmb,ale nie wiem czy z activity czy z olimpu moze ktos doradzi ?
A proppo's aerobow to ja tylko rowerek bo nie chce mi sie biegac:P musialbym byc na silowni 3 h...
poczytaj troche o HMB osob ktore braly to sie przekonasz, jedynie jako antykatabolika to moge polecic ale jesli chcesz na tym spalac tluszcz badz uzyskac extra mase miesniowa to zapomnij
a jesli ma to byc jedynie jako antykatabolik to szkoda na to siana, lepiej sobie glutaminy kupic samej badz nawet tauryny
jesli koniecznie chcesz hmb to nie ma przeciwskazan zeby laczyc w jednej porcji z glutamina