Zobacz pełną wersję : Pomozcie z rostepami
Witam Was, pomozcie z tego dzialu (odsylam do tematu: http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?p=178773#post178773)
wiecie przeciez chlopaki jak to jest sie rozrastac w szybkim czasie. Najgorsze ze ja nie jestem na sterydach od kilku miechow a rozstepy sie robia coraz wieksze na diecie i gainerze (kreatyna od kilku dni) a waga stoi ! Jedyne co to moja maks pompa na treningu, obojetne czy biore czy nie (podczas brania uniemozliwia treningi bo nie moge zgiac reki prawidlowo)
zle ze dopusciles do takiego stanu,
wez recepte na Retin A i stosuj - bedziesz musial dlugo stosowac zeby byly rezultaty,
dokup kolagen, i uzupelniaj witaminy A, E, PP, B5,
po kazdej kapieli wcieraj oliwke dla dzieci (bambino, j&j) bez roznicy,
nie dopuszczaj do przesuszenia skory,
mozesz tez probowac przed treningiem delikatnie,
wymiennie smaruj sie balsamami z w/w witaminami badz przeznaczonymi w tym celu - likwidowania rozstepow, natluszczania skory etc...
a co z treningami? nawet bez zmiany wagi te rozstepy sie zwiekszaja, jakby to byl maks mojej skory i kazde napompowanie na treningu, wnawet ze jestem wysmarowany prowadzi do rozciagniec wiekszych.
PS
Mam tez duzo masci z mocznikiem chyba 20%
czytam i pisza ze taniej niz ten specyfik w walce z rostepami wychodzi atrederm
slyszalem od starszych wyjadaczy ze te z mocznikiem sa bardzo dobre,
osobiscie nie stosowalem, ale skoro masz nie zaszkodzi sprobowac,
a co z treningami - natluszczaj sie i probuj trenowac, jesli dalej bedzie zle odpusc na jakis czas, podreperujstan skory i znow ruszaj,
no zle sie stalo ze dopusciles do takiego stanu, no ale to typowe ze reaguje sie jak juz jest za pozno,
powiem ci ze jak zaczynalem cwiczyc, jak zauwazylem i starsi zauwazyli ze trening mi sluzy i puche, to od razu zaczeli mnie gnebic zebym smarowal sie oliwka bambino regularnie to nie bede mial tego problemu,
i tak jest kolego ze mimo swoich gabarytow nie ma nic powaznego poza kilkoma pod pachami ale naprawde niewielkie i nic nie znaczace,
profilaktyka - od lat weszlo mi to w krew i tak robie i jeden problem mam z glowy ;)
tu masz wzor masci na recepte. jak dobrze pogadasz z lekarzem powinien wypisac:
mocznik 40,0
vit.A 2,0
vit.E 2,0
Lekobaza ad 200,0
M.f.ung
podobno moze zdzialac cuda:smile:
moglbys tych wyjadaczy spytac czy taka reakcja skory ma byc jak pisze:
(bo mam kogos w rodzinie od kogo dostalem te recepty) on sie upieral ze mocznik tylko je zwieskzy. No i odziwo bralem 2 tygodnie i odstawilem bo robily sie strasznie czerwone, jakby podraznione.
zostaly mi 2 duze opakowania
PS
Mam taki jak podales tylko bez witamin i efekty tak jak pisze (no chyab ze msuze to stosowac dluzej niz 2 tygodnie by jednak nie robily sie coraz bvardziej czerwnone)
stary 2 tyg - ty chyba zartujesz...
rozumiem ze w dobie fast foodow i ogolnie szybkiego zycia i komsumpcji wszystko sie chce na juz, ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz niestety...
znam przypadki poprawy takich sytuacji po 6 miesiacach a nawet ok 1 roku,
najszybciej chyna i to juz w miare trwale efekty po ok 3 miesiacach, no chyba ze wybierzesz sie do gabinetu i tam zabiegami (lasery czy inne) sobie naprawisz skore w duzo krotszym czasie,
to nie jest temat ze posmarujesz raz czy 2 i juz wszystko ok,
tutaj potrzebna jest systematycznosc w dzialaniu,
nie chodzi o same efekty, chodzi o to ze stawaly sie coraz bardziej czerwone, krwisteprzez te 2 tygodnie, mysalem ze cos nie tak i przenioslem sie na fissan
to raczej normalne, bo ten naskorec musi sie usunac zeby na jego miejsce mogl powstac nowy, regeneracja cos w tym stylu,
to tak jak dzialaja niektore leki na syfy - smarujesz i widzisz ze masz ich jeszcse wiecej bo lek wyciaga calosc na zewnatrz po czym wszystko pozniej ladnie wyglada,
a takie skakanie od jednego srodka do drugiego nic ci nie da ziomus,
bo zanim jeden zacznie przynosic rezultaty to ty juz go odlozysz i zaczniesz inny,
wiec postanowione, mocznik na rano i wieczor. Choc nie wiem ile go dawac bo rozsmarowujac on sie strasznie wysusza na rece po minucie smarowania i brudzi
Na czas okolotreningowy lepiej wplynie oliwka (mam taka ziaje z witaminami, czy gerber masz przeciw rozstepom?)
Trzeba was nagrodzic, odpowiedzi duzo konkretniejsze niz w dziale "zdrowie"
PS
lg jakos na ciebei moge zawsze liczyc w moich tematach konkret odpowiedz, konkret komentarz
gerber robi oliwki? - myslalem ze tylko papki dla dzieci...
co do efektywnosci - musisz poprobowac co i jakim momencie bedzie sie lepiej sprawdzalo,
czy lepiej przed treningiem smarowac mocznikiem czy balsamem a po treningu oliwka, czy inaczej jakosc,
musisz zanlezc swoj zloty srodek stary,
ale pamietaj, ze zawsze po kapieli musi byc oliwka,
pamietaj tez o kolagenie i tych witaminach,
nio tez sie zdziwliem z gerberem, to nie oliwka tylko masc dla bab przeciw rostepom
zastanawia mnie tylko czemu one sie tak zwiekszaja mimo iz nie zmieniam swojej wagi drastycznie
wiesz jak to jest - jak popruje ci sie nitka w swetrze to mimo ze bedziesz uwazal to i tak sie sweter popruje ;)
ze skora tez tak jest, jej struktura zostala naruszona, skora jest przesuszona, ma ubytek, jest wrazliwa,
cokolwiek bys nie robil tylko pogarszasz jej stan,
powiem ci wiecej - gdzies kiedys slyszalem, ze nawet przy utracie wagi powstale juz rozstepy nadal sie powieskzaja...
no to niech jeszcze vold poteierdzi bo on i ty to jestescie pewna ekipa i umarl w butach. Musze sie smarowac tym mocznikiem bez wyjatkow. Zaczynam dbac o to
NIKOLIS 168
26-01-09, 21:07
Nie wiem czy to Ci w czyms pomoze ale znalazlem cos takiego:
http://www.rozstepy.com.pl/
masc metanabolowa+wit E. mieszasz ze soba i smarujesz rozstępy