PDA

Zobacz pełną wersję : Masa i Rzeźba\Pytanka

Asgaard
21-01-09, 22:16
1. Masa: Czytam czasami posty że ktoś musi jeść aby przybrać masy. Co konkretnie w tym wypadku oznacza te przybranie na masie?, zatłuszczenie?

2. Rzeźba. Ludzie piszą ze na rzeźbę należy robić więcej powtórzeń lżejszym ciężarem. Co ma za zadanie taki trening zrobić?, spalić tłuszcz?

Pozdro

slim shady
21-01-09, 22:21
1. Zwiększenie bilansu kalorycznego, w celu nabrania masy "mięśniowej: nie tłuszczowej po przez jedzenie okreslonycj produktów

2.Rzeźba (cut up) - pozbycie się tkani tłuszczowej z organizmu w celu pokazania szczegółów umięśnienia.

Symu
21-01-09, 22:28
1. niestety trudno jest przybrać w same mięśnie więc i tłuszczyku przybędzie zazwyczaj też.

2. Rzeźba - ekstremalnie niskie zejście z tłuszczu (nie mylić z redukcją )

takie tylko domówienie do tego co napisał SLim

Franczesko
21-01-09, 22:36
skoro tutaj już jest temat to się podepnę
mógł byś wytłumaczyć pojęcie redukcji (sory jestem nowy na forum i większość zwrotów jest dla mnie niezrozumiała myślałem że to to samo co rzeźba lub podobne)
i tak w ogóle to witam wszystkich

p_narozny
21-01-09, 22:43
A witaj:)
Redukcja: zrzucenie tluszczu/schudniecie/wycinka fatu/itd/itp:)

slim shady
21-01-09, 22:46
racja Symu (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=5023) , redukcja to pozbycie się tłuszczu, z tą różnicą, że rzeźbe się robi w celu uwidocznienia mięśni jeśli wczesniej uzyskałeś odpowiednią mase mięśniową, redukcji to nie dotyczy, każdy może ją przeprowadzic i nie musi miec wcześniej wyrobionej sporej tkanki mięśniowej do niej. Jednak podstawa do rzeźby i redukcji są ćwiczenia aerobowe + dieta