Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie Odżywki.

Vortex
20-01-09, 19:45
Zamierzam kupić sobie odżywki, i tu pojawia się pytanie jakie. Chce ćwiczyć do wakacji. Mam 180cm wzrostu i wagę 95kg. Wiem że dużo, ale to raczej więcej mięśni, bo siłę mam niezłą. Na klate wezmę ok 100kg.

Pytanie jakie odżywki by polecił ktoś doświadczony?

p_narozny
20-01-09, 20:02
'Chce cwiczyc do wakacji'??? Zadnych odzywek...

Masz diete? Jaki staz? Jaki trening? Wklej tutaj troche danych, diete, staz, trening - wtedy wiecej osob doradzi co mozesz wziasc...

motochuch
20-01-09, 20:12
Chcesz ćwiczyć do wakacji?? Nieźle kulturystyka nie polega na treningach przez tydzień czy dwa :) Ale to na przyszłość. Masz 180cm i 95kg to bardzo ładne perspektywy na przyszłość ze sztangą;) rozumiem, że skoro ćwiczysz do wakacji to chcesz być duży na wakacje:) Zrób sobie kurację na nitrobolonie II i do tego aminokwasy. Jeden cykl i po nim 3tyg. rekonwalestencji (treningi lajtowe) Potem cykl z czymś mocniejszym i tak ćwicz:) na jednym nitrobolonie zrobiłem 2cm na czysto (na oko) więc myślę że coś ci to da. Do tego oczywiście dieta i treningi dobre. I do przodu. Pozdrawiam.

Vortex
20-01-09, 20:35
Masz diete? Jaki staz? Jaki trening? Wklej tutaj troche danych, diete, staz, trening - wtedy wiecej osob doradzi co mozesz wziasc...
Staż: Ciężko powiedzieć. Od jakichś 2 lat co jakiś czas chodzę na siłownie, ale to tak nieregularnie, chociaż staram się zachowywać regularność. Robiłem też pompki, ostatnio 3 miesiące 3*30 co 2 dni.
Dieta: Póki co jadę na ujemnym bilansie. Staram się utrzymywać 2,5k kcal. Jedzenie głównie białkowe. 1,5g\kg masy ciała to zakładane spożycie.
Trening: od kilku tygodni coś takiego:

-Klata: 4*60kg na prostej, 4*40 na skośnej głową w dół\w górę, Nie wiem jak to się nazywa, ale hantlami, rozpiętki?, nie wiem :D. + Na atlasie zawsze coś się bawię.
-Bicepsy: Wyciskanie 4*20kg na ławeczce skośnej, 4*5kg hantlami...
-Plecy: Sztanga do góry, trzymanie sztangi w zwisie i podnoszenie, oraz na atlasie drążek za głowę.
-Brzuch: póki co a6w cisnę sobie.

Resztę partii ciała pominę, ale i je ćwiczę.

Na siłownię chodzę w Poniedziałek, Środa, Piątek, normalnie biegałem w Wt, czw, sobota, ale teraz z deka zimno :P.

Zapewne w programie jest sporo błędów, więc jakiekolwiek korekty mile widziane.

----------------

Chcesz ćwiczyć do wakacji?? Nieźle kulturystyka nie polega na treningach przez tydzień czy dwa :)
Póki co tak sobie zaplanowałem, jak do wakacji będą efekty to oczywiście będę dalej ćwiczył.

p_narozny
20-01-09, 20:58
motochuch: jak mozesz polecac cokolwiek, jak jeszcze kolunio nie powiedzial od ilu cwiczy, a jakby cwiczyl drugi miesiac to tez nitro i jazda..?

vortex: co w ogole chcesz osiagnac? mase/sile czy rzezbe?

Vortex
20-01-09, 21:27
Generalnie rzeźbę. Masa jest.

motochuch
21-01-09, 19:05
motochuch: jak mozesz polecac cokolwiek, jak jeszcze kolunio nie powiedzial od ilu cwiczy, a jakby cwiczyl drugi miesiac to tez nitro i jazda..?

Chłopak ma siłe, ma mase wzrost i ciężar również. Czy wyciskałby 100kg po krótkim czasie treningów?? Właśnie... Jeżeli chcesz rzeźbe to

motochuch
21-01-09, 19:06

Chłopak ma siłe, ma mase wzrost i ciężar również. Czy wyciskałby 100kg po krótkim czasie treningów?? Właśnie... Jeżeli chcesz rzeźbe to ćwicz dużo powtórzeń na umiarkowanych ciężarach, trzymaj się diety i zjedz sobie l-karnitynke czy fat burnera, na spalanie tłuszczu. Pozdrawiam.