Zobacz pełną wersję : Jakie Odżywki.
Zamierzam kupić sobie odżywki, i tu pojawia się pytanie jakie. Chce ćwiczyć do wakacji. Mam 180cm wzrostu i wagę 95kg. Wiem że dużo, ale to raczej więcej mięśni, bo siłę mam niezłą. Na klate wezmę ok 100kg.
Pytanie jakie odżywki by polecił ktoś doświadczony?
'Chce cwiczyc do wakacji'??? Zadnych odzywek...
Masz diete? Jaki staz? Jaki trening? Wklej tutaj troche danych, diete, staz, trening - wtedy wiecej osob doradzi co mozesz wziasc...
Chcesz ćwiczyć do wakacji?? Nieźle kulturystyka nie polega na treningach przez tydzień czy dwa :) Ale to na przyszłość. Masz 180cm i 95kg to bardzo ładne perspektywy na przyszłość ze sztangą;) rozumiem, że skoro ćwiczysz do wakacji to chcesz być duży na wakacje:) Zrób sobie kurację na nitrobolonie II i do tego aminokwasy. Jeden cykl i po nim 3tyg. rekonwalestencji (treningi lajtowe) Potem cykl z czymś mocniejszym i tak ćwicz:) na jednym nitrobolonie zrobiłem 2cm na czysto (na oko) więc myślę że coś ci to da. Do tego oczywiście dieta i treningi dobre. I do przodu. Pozdrawiam.
Masz diete? Jaki staz? Jaki trening? Wklej tutaj troche danych, diete, staz, trening - wtedy wiecej osob doradzi co mozesz wziasc...
Staż: Ciężko powiedzieć. Od jakichś 2 lat co jakiś czas chodzę na siłownie, ale to tak nieregularnie, chociaż staram się zachowywać regularność. Robiłem też pompki, ostatnio 3 miesiące 3*30 co 2 dni.
Dieta: Póki co jadę na ujemnym bilansie. Staram się utrzymywać 2,5k kcal. Jedzenie głównie białkowe. 1,5g\kg masy ciała to zakładane spożycie.
Trening: od kilku tygodni coś takiego:
-Klata: 4*60kg na prostej, 4*40 na skośnej głową w dół\w górę, Nie wiem jak to się nazywa, ale hantlami, rozpiętki?, nie wiem :D. + Na atlasie zawsze coś się bawię.
-Bicepsy: Wyciskanie 4*20kg na ławeczce skośnej, 4*5kg hantlami...
-Plecy: Sztanga do góry, trzymanie sztangi w zwisie i podnoszenie, oraz na atlasie drążek za głowę.
-Brzuch: póki co a6w cisnę sobie.
Resztę partii ciała pominę, ale i je ćwiczę.
Na siłownię chodzę w Poniedziałek, Środa, Piątek, normalnie biegałem w Wt, czw, sobota, ale teraz z deka zimno :P.
Zapewne w programie jest sporo błędów, więc jakiekolwiek korekty mile widziane.
----------------
Chcesz ćwiczyć do wakacji?? Nieźle kulturystyka nie polega na treningach przez tydzień czy dwa :)
Póki co tak sobie zaplanowałem, jak do wakacji będą efekty to oczywiście będę dalej ćwiczył.
motochuch: jak mozesz polecac cokolwiek, jak jeszcze kolunio nie powiedzial od ilu cwiczy, a jakby cwiczyl drugi miesiac to tez nitro i jazda..?
vortex: co w ogole chcesz osiagnac? mase/sile czy rzezbe?
Generalnie rzeźbę. Masa jest.
motochuch: jak mozesz polecac cokolwiek, jak jeszcze kolunio nie powiedzial od ilu cwiczy, a jakby cwiczyl drugi miesiac to tez nitro i jazda..?
Chłopak ma siłe, ma mase wzrost i ciężar również. Czy wyciskałby 100kg po krótkim czasie treningów?? Właśnie... Jeżeli chcesz rzeźbe to
Chłopak ma siłe, ma mase wzrost i ciężar również. Czy wyciskałby 100kg po krótkim czasie treningów?? Właśnie... Jeżeli chcesz rzeźbe to ćwicz dużo powtórzeń na umiarkowanych ciężarach, trzymaj się diety i zjedz sobie l-karnitynke czy fat burnera, na spalanie tłuszczu. Pozdrawiam.