Zobacz pełną wersję : suplementacja na masowce
Witam,
Czy takie suplementy:
No-Xplode
HMB Mega Caps Olimp
Białko Gold Standard 100% Whey
i ew. BCAA
będą dobre na plan masowy? Chodzi o przybieranie masy mięśniowej i blokowanie przybierania lub ograniczanie masy tłuczszowej.
Będą dobre. Przy masówce zawsze trochę tłuszczu wpadnie :P Zamiast No-Xplode jednak zajadał bym zwykłe mono - chyba bardziej pójdzie w masę.
A jakie masz cykle za sobą ?
I jaki staz? bo jak maly to No-Xplode, HMB Mega Caps Olimp nie polecam ;) pzdr
Staż mam spory, a teraz cykl masowy twa 2 miesiące a odżywki planuję za 2-3 miesiące brać. No-Xplode już mam także nie zamienię:) I się zastanawiam bo po dobrej cenie mogę 400 caps HMB Mega kupić.
A i jeszcze czy No-Xplode ma miarkę?:D
I ogólnie jak dawkować HMB, No-Xplode, białko. Bo No ma krete a z białkiem nie można czyli jakby ktoś mógł napisać jakie przerwy czasowe mają być między braniem.
Mam tak No-Xplode duży chyba 1230g., białko te ponad 900g. i to biorę na masówkę i zastanawiam się czy nie dokupić hmb i bcaa, mam jeszcze animal paka ale to zostawię na siłówkę.
ma miarke.
dokup mono a nie HMB
codziennie rano 5g mono, przed treningiem no xplode,
po treningu 5 g mono + 2 banany i białeczko
Dodam ,że krety nie brałem już ponad rok i tylko raz w życiu brałem mono.
Także nie wiem czy to będzie dobre jak wezme mono z Xplodem, czy nie lepiej np. teraz mono potem troche przerwy i samo No-Xplode lub też z mono. I Mega Caps z Olimpu mogą być?
I czemu HMB nie brać? I co myślicie o BCAA?
jak Symu
mono+no xplode
hmb nie dziala
bcaa nic nie dadzą na masie
No tylko ,że powtórzę ,że raz w życiu miałem nie pełny cyklo mono to teraz jak wezme mono+NoXplode to będzie OK? I czy te z Olimpu Mega Caps może być?
A HMB chcę brać bo mam jeszcze trochę tłuszczu i by pomagało się go pozbywać.
I ew. skoro No Xplode przed treningiem, mono po to białko kiedy?
będzie ok.
hmb nie pomoze ci pozbyc sie tluszczu bo dodatkowa suplementacja hmb nie dziala
bialko jest taka granica żeby spożyć bialko do 2 godzin po treningu, ale najlepiej z 15 min. po mono lub nawet razem
acha pamietaj że do bialka trzeba dać jeszcze węglowodany
Krete z białkiem można brać? Słyszałem ,że granica to chyba 0,5 lub 1h. A jak bym skonczył ten sykl masowy to wtedy rzeźbę i można by HMB zarzucić? A węgli raczej nie chcę brać bo mam trochę tłuszczu.
weglopwodany nie musisz ale jest lepszy efekt
hmb nie sto razy lepiej jakis spalacz np.tse