PDA

Zobacz pełną wersję : Jak brać odżywkę białkową?

daro07
17-01-09, 13:50
Witam! to mój pierwszy wpis na forum więc jeśli coś bedzie nie tak to nie krzyczcie:)

Zaczełem niedawno ćwiczyć na siłowni. Mój plan trenignowy na mase to :

3 dni ćwiczeń - 4 dni wolnego

Pon:
Klatka+Triceps

Śr:
Plecy + biceps

Piąt:
Męśnie ud + obręcz barkowa

Do tego dokupiłem OLIMP Profi Whey Mass i mam pytanko co do spożywania danej odżywki? na razie trening stosuje rano około godzin 11, potem może on się przestawić na godziny popołudniowe.
Pytanie jak spożywać posiłki o ktorych godzinach i kiedy brać odżywkę? Sposób użycia jaki proponują producenci to od 1-3 porcji dziennie między posiłkami i bezposrednio po treningu. Pytanie jeszce tylko czy gdy zjem posiłek przed treningiem to brać odzywkę i potem po treningu rownież? Czy odżywka może być brana bezpośrednio np po śniadaniu a potem między posiłkami?

Wiem ze to dobre forum i czekam na dobre podpowiedzi :)
z góry dziękuje i pozdrawiam!

Waga : 83

Wzrost : 186

Cel treningowy : masa

Staż treningowy na słowni : około miesiąc

Uprawiane inne sporty : piłka nożna

Dostęp do sprzętu : full osprzęt siłownia

Dieta : na razie nie stosuje

Przeciwskaznania medyczne : brak

Zażywane suplementy : Profi Whey Mass

Volves
17-01-09, 14:05
no kurczaki !!
używajcie opcji szukaj...

http://e-kulturystyka.info/search.php?searchid=561700

i polecam czytanie etykietek ;)

Pozdrawiam !! ;)

Dieta : na razie nie stosuje

w takim razie zacznij :P

daro07
17-01-09, 14:57
A co jesli nie znalazłem odpowiedzi w szukaczu:)?

Czytałem czytałem ale nigdzie nie moge znaleść tego jak dawkować odżywkę?
jak rozłożyć to miedzy posiłkami? i treningiem? czy brać po trenigu czy nie?

p_narozny
17-01-09, 15:13
Po pierwsze drogi kolego, ukladasz sobie diete, przeryj porzadnie dzial DIETA na forum, zebys wiedzial mniej wiecej co i jak:) Potem ukladasz taka diete pod siebie, kazdego dnia, uwzgledniajac szkole/prace itd itp. Odzywke bialkowa wrzucasz wtedy, gdy widzisz jasno i wyraznie ze w danej chwili (powiedzmy 2-3 po ostatnim jedzeniu, 2h przed nastepnym jedzonkiem) tego bialka brakuje. Mniej wiecej tak powinienes to sobie rozkminic:) Wiecej bialka niz 30gramow na raz nie bierz, wiec staraj sie wrzucac je gdzies w dziurach miedzy wartosciowymi posilkami. Jesli kupisz odzywke czysto bialkowa, mozesz smiala pic ja rowniez na sen, wtedy juz bez zadnej zagrychy:) Mam nadzieje, ze z grubsza nakreslilem temat. A teraz dzial dieta - MARSZ;>