Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gainer + Bialko? Gainer/Bialko?

p_narozny
16-01-09, 19:41
Siemka.

Przygotowuje sobie pierwszy cykl na mono (z vitalmaxa), ruszam z nim, oraz z nowym treningiem silowym (fbw 5x5) od poczatku lutego.

Wiadomo, budzet ma jakies tam granice, mam pytanie w zwiazku z tym, czy do krety i bcaa dokupic:

a: gainera (slabszej firmy = tanszego) oraz bialko (zapewne mniejsza puszke w tym wypadku i rowniez nie najdrozsze)

b: tylko gainera (dobrego - Mutant Mass na przyklad) badz tylko bialko (ON na przyklad 2,27kg)

Cykl ma trwac 8 tygodni, bedzie to moj pierwszy cykl na monohydracie. Wiem ze te suple zaleza od brakow w diecie, jednakze chcialbym troche ruszyc z waga:)

Prosze o wypowiedz doswiadczonych w temacie, pozdrawiam:rockon:

michal_f
16-01-09, 19:47
To jak wiesz ze zalezy od brakow w diecie to oblicz i jak brakuje ci duzo bialka to bierz bialko a jak troche bialka i troche wegli to gainer oczywiscie mutant :)

p_narozny
16-01-09, 19:51
No bede musial porozkminiac, wiadomo, chcialbym to i to, bialko na noc na przyklad na sen, albo po jakims srednim obiedzie, a gainer miedzy posilkami do jakiejs kanapki czy cos.
Mam dietke i trzymam sie jej, ale wiadomo chcialbym N-A-J-L-E-P-I-E-J...:D

michal_f
16-01-09, 20:00
To proponuje brac Mutanta :)
PZdr

p_narozny
16-01-09, 20:01
Kurde... to moze tego mutant massa i mala paczuszke bialka do tego? Co by dziabnac tylko przed snem?

Muscle-Juice - zna ktos taki gainer?

Luba mnie za jaja powiesi jak zobaczy przelew na koncie;>

michal_f
16-01-09, 20:09
Jak ci kasy styknie to bialeczko do mutanta tez mozesz wziasc ? Ale wiesz co za duzo to nie zdrowo... wiec nie przesadzaj... gainer bialko to tylko w razie brakow w diecie... pzdr

p_narozny
16-01-09, 20:13
Wiem ze wg brakow:) W wypadku gdybym bral i to i to, to bialko tylko na sen:) Izolat bialka - jest odpowiedni na noc? http://www.powerbody.co.uk/product-protein_isolate_chocolate_creme_1360g,556.html taki na przyklad? Pisze na przyklad, to nie znaczy ze to wezme:) Pozdrawiam

slim shady
16-01-09, 20:32
Muscle Juice z tego co słyszałem to spoko gainer, kup sobie 80% białko na noc :)

p_narozny
16-01-09, 20:37
Lukam lukam:) Musze znalesc cos ze stronek z UK, a tam jakies firmy inne...
Dlatego na przyklad o to muscle-juice spytalem (czytalem tez dobre recenzje), chyba wezme to na sprubowanie (5kg) plus 1kg bialeczka, co by na noc zajadac po kolacji:) Musze jakos koszta ograniczyc - wszak kryzys na swiecie;>

p_narozny
16-01-09, 20:50
http://www.paker.co.uk/produkt-ultimate_nutrition_protein_isolate_chocolate_creme _1360g,556.html

To bialko na sen, dobre bedzie?

slim shady
16-01-09, 21:19
wydaje sie ok

p_narozny
17-01-09, 13:03
Mam jeszcze pytanie odnosnie tego gainera http://www.paker.co.uk/produkt-ultimate_nutrition_muscle_juice_2544_chocolate_474 0g,524.html
Czy oplaca sie brac dodatkowo BCAA w tym cyklu, w kapsulkach?? Skoro ten gainer ma 13 g BCAA (aminokwasów rozgałęzionych), 10,9 g glutaminy w calej porcji? Moje porcje beda mniejsze o polowe, takze w porcji bede dostarczal 6,5g BCAA i 5,5g gluty?

Licze ze bede bral jedna taka porcje dziennie. Dodawac BCAA w kapsach jeszcze?

casidy
17-01-09, 20:18
a można łączyć białko z gainerem ?? podobno się nie łaczy bo białko się nie przyswoi, czyli rano i w południe troche geinera a przed snem same białko??

p_narozny
17-01-09, 21:06
Nie chodzi mi o laczenie bialka z gainerem, po co zreszta? W gainerze jest bialko:) Wiec dodatkowe bialko pojdzie w kibel:)
Gainer bede wcinal, kiedy zabraknie mi czasu/mozliwosci na tresciwy posilek, a bialeczko na sen na przyklad, albo kiedy moj posilek bedzie sie skladal w zdecydowanej wiekszosci z wegli, wtedy uzupelnie bialkiem. A jak dietka danego dnia bedzie si, to wtedy nie trza ani tego ani tego. Zarcie z lodowki lepsze niz syntetyki z puchy... Pozdro