student
16-01-09, 17:40
Ok. 3 tygodnie temu zaobserwowałem że wyrostek mieczykowaty mostka zaczął mi dziwnie wystawać.do tej pory był nie widoczny, w tej chwili jest wyraźnie wyczuwalny pod palcami, a jak wciągnę mocno brzuch(jestem szczupły) to jest widoczny.do tego czasami mnie tam uciska jak podnoszę ciężar z ziemi,czy przy krążeniach ramion w czasie rozgrzewki.nie jest to ból który przeszkadza w ćwiczeniu, ale jednak niepokoi.byłem dzisiaj u lekarza dał skierowanie na rtg, zrobiłem rtg klatki. na zdjęciu wyrostek jest wyraznie asymetrycznie przesunięty w prawo.jutro lub w poniedziałek pójde ze zdjęciem do lekarza.trenuję od 4 miesięcy(po dłuższej przerwie, w sumie będzie 1,5 roku).na kazdym treningu daje z siebie wszystko,mogę powiedzieć ze trochę się katuje(ale sa wyrazne efekty i nie mam tu na myśli dolegliwości o której piszę).nie miałem żadnego wypadku na siłowni, ani nie było sytuacji żeby nagle mi coś w mostku strzyknęło. po prostu pewnego dnia coś mnie w mostku zaczęlo uciskać( nie pamiętam okoliczności,ale byłem w domu)i wyczułem wyrostek pod palcami.miał ktoś z Was kiedyś taki problem?bardzo proszę o pomoc!lecę na trening:razz: