Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Kto pomoże zaliczyć angielski ??

tm7
16-01-09, 15:29
Witam, mam problem tego typu, że za nieobecno¶ci na zajęciach muszę przetłumaczyć z polskiego na angielski 5 stron a4 jakiego¶ tekstu fachowego, np. który wygłosił jaki¶ doktorek itp. Łatwiej będzie oczywi¶cie z angielskiego na polski co¶ przetłumaczyć, ale nie liczę że kto¶ będzie mi tłumaczył tyle stron jakiego¶ syfu ( tym bardziej że nie pozwoliła czcionk± 60 tylko standardow± 12 ;] ) a więc moje pytanie brzmi czy kto¶ ma może już przetłumaczony jaki¶ tekst który mógłby wysłać mi na meila ?? Problemu by nie było gdyby to miało być co¶ normalnego, a to musi być jaki¶ specjalistyczny tek¶cik.

Pozdrawiam :)

Punisher
16-01-09, 17:42
Powodzenia.

Ps. WejdĽ może na jak±¶ stronę co jest wersja angielska i polska - tylko, że wtedy kolesiówa może sprawdzić, więc wersję polsk± powiniene¶ pozmieniać też trochę i porobić pare błędów:p

007
16-01-09, 17:48
A translatorem próbowałe¶ ? Ewentualnie wklep to na forum j.angielskiego i ci pomog± może :)

tm7
16-01-09, 18:07
Na necie na pewno co¶ jest ale będzie ciężko znaleĽć, jak nie znajdę to pozostaje translator, tylko nie wiem czy on da rade co¶ przetłumaczyć.

Mogłem się spytać tej kobiety czy tłumaczenie tego tekstu ma być tak samo fachowe jak on sam :| bo ona twierdzi że słabo umiemy angielski, to według tej tezy nie wiem jakim cudem mamy przetłumaczyć taki tekst i po co on jej jest w ogóle ( jak znam życie to na korki ) <dramat>

Symu
16-01-09, 18:32
fachowy tekst??? Na pewno znajdziesz dużo tekstów przetłumaczonych Johna Berardiego i dr ellisa z dziedziny odżywiania.

tm7
16-01-09, 19:18
Ok. Dzięki, poszukam.

Rynju
16-01-09, 22:32
albo chociaz ultimate diet ;) w naszym dziale pliki i kategorii e-bookow :D przetlumaczone :D a tego na 100% nie czytala chyba ;)

tm7
17-01-09, 00:04
oo dobry pomysł Rynju, zaraz zczaje baze ;)

Voice666
17-01-09, 12:08
Je¶li chodzi o wszelkiego rodzaju translatory to wez pod uwagę, że nie tłumacz± tekstu w okre¶lonym trybie i czasie. Tylko wyrazy. Więc czasy i tryby musisz sam poprawiać.
Więc lepiej rzeczywi¶cie znalezdz co¶ gotowego tylko tak jak wyżej Punisher napisał pozmieniaj kolejno¶ć, znaczenie wyrazów i porób kilka błędów

Fehu
17-01-09, 13:16
Je¶li chodzi o wszelkiego rodzaju translatory to wez pod uwagę, że nie tłumacz± tekstu w okre¶lonym trybie i czasie. Tylko wyrazy. Więc czasy i tryby musisz sam poprawiać.
Więc lepiej rzeczywi¶cie znalezdz co¶ gotowego tylko tak jak wyżej Punisher napisał pozmieniaj kolejno¶ć, znaczenie wyrazów i porób kilka błędów

dobrze mówi ja jak przetłumaczyłem na translatorze to dostałem 1 i tak nakozaczylem:( i mam 1 z niemieckiego na semestr

tm7
17-01-09, 14:23
No z tymi translatorami to też miałem do czynienia, je¶li chodzi o czasy to lipa, ale to było dawno, ostatnio słyszałem o jaki¶ lepszych.

Kolega jeszcze podrzucił pomysł, żeby z Wikipedii wzi±ć, bo tam też jest w kilku językach, ale jak przyjrzałem się dokładnie to nie wszystko się pokrywa ;/

Mam już jaki¶ materiał w miarę co z niego skorzystam, dziękuję wszystkim co się zainteresowali.

Damian st-ce
17-01-09, 16:21
Nie ma dobrych translatorów. Ja osobi¶cie czasami działam na English Translator 3.2 ale czasy tłumaczy kiepsko.

47
19-01-09, 08:27
translatory to dobrze tylko wyrazy tlumacza :D mysle ze pomysl ze strona w wersji POL/ANG jest dobry :)

Hasos
19-01-09, 10:04
A można wiedzieć ,która klasa?:)
I napisz jak poszło:D

tm7
19-01-09, 11:05
2 rok studiów ;)

tm7
26-03-09, 23:24
panowie zaliczyłem angielski haha oddałem ten tekst z tej ksi±żki o diecie :D poudawałem że umiem to tłumaczyć i się zlitowała nade mn± xD

slim shady
26-03-09, 23:25
Gratulacje :D

tm7
26-03-09, 23:31
nie ma za co :P