Zobacz pełną wersję : Problem po Spożyciu Odżywki
Witam
Wczoraj zakupiłem dwie odżywki ( Crea Mass "Hi-Tec" jak i Nitro Pro Gen "Trec Nutrition" ) Po treningu wypilem obie odżywki w najniższych dawkach... po 1 godzinie czułem że skoczyło mi ciśnienie... rozbolała mnie głowa i nie mogłem przespać pół nocy... Czy to jest normalne?
Czekam na wyczerpujaca odpowiedz...
Pozdrawiam Maciej K.
Nie ma się co rozpisywać bo nie jest powiedziane, że spowodowały to odżywki. Są różne opcje: może masz nadciśnienie, może akurat tak zareagowałes na ciśnienie atmosferyczne.....nie ma dużo opcji do wyboru ale warto przeczytać co z czego ta odżywka się składa, i porównać z dietą codzienną - może czegoś za dużo przyjmujesz na dobę....?
wklej trening,wklej dietę i o której zaczynasz i kończysz trening?
Prezydent_1c
16-01-09, 18:52
Napisz wage, wiek itp. Może poprostu minimalna dawka na twoją wage jest za duża ... Różne bzdury pisza na supelkach a w większości biora ją mali 15-16 latkowie chcący być dużymi koniami :)
Napisz wage, wiek itp. Może poprostu minimalna dawka na twoją wage jest za duża ... Różne bzdury pisza na supelkach a w większości biora ją mali 15-16 latkowie chcący być dużymi koniami :)
mam 23 lata, ważę 76 kg, wzrost 183cm
ogolnie jade na treningach Weidera lecz dokladam do tego treningi na worku treningowym po 15 minut maxymalnego wysilku. za poltora tygodnia dokladam jeszcze do tego bieganie na stadionie.
z dieta to roznie bywa... czasami jej nie przestrzegam bo nie mam takiej możliwości w pracy...
ps. odzywki ktore biorę
http://www.activebody.pl/product_info.php/products_id/348
http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/products_id/1237
Prezydent_1c
16-01-09, 23:39
W takim wypadku jeśli ważysz 76 kg myśle że może poprostu produkt nie dla Ciebie lub ogólnie nie powinieneś przyjmowac kreatyn bo nie jesteś pierwszą osobą u której wystąpiło nadciśnienie po jej zazyciu, nie wiem czym jest to spowodowane ale poleciłbym Ci jak każdemu u kogo coś takiego występuje udanie się do lekarza z odżywkami które bierzesz i przedstawienie mu problemu bo nikt przez internet nie jest w stanie pomoc w takiej sytuacji. Chyba że poprostu nie jesteś przyzwyczajony do tauryny bo ona tylko z tego składu ma działanie pobudzające i może podnosić LEKKO cisnienie. Spróbuj jeszcze brać supla rano i przed treningiem - powinno być lepiej jeśli nie napisałem już wyżej co bym zrobił.
W takim wypadku jeśli ważysz 76 kg myśle że może poprostu produkt nie dla Ciebie lub ogólnie nie powinieneś przyjmowac kreatyn bo nie jesteś pierwszą osobą u której wystąpiło nadciśnienie po jej zazyciu, nie wiem czym jest to spowodowane ale poleciłbym Ci jak każdemu u kogo coś takiego występuje udanie się do lekarza z odżywkami które bierzesz i przedstawienie mu problemu bo nikt przez internet nie jest w stanie pomoc w takiej sytuacji. Chyba że poprostu nie jesteś przyzwyczajony do tauryny bo ona tylko z tego składu ma działanie pobudzające i może podnosić LEKKO cisnienie. Spróbuj jeszcze brać supla rano i przed treningiem - powinno być lepiej jeśli nie napisałem już wyżej co bym zrobił.
mi się zdaje że poprostu jestem uczulony na ta tauryne... ogolnie nie przepadam za srodkami pobudzajacymi, nawet nie pijam kawy, nie pale tytoniu itp. ostatnio mam sporo problemów i bardzo to przezywam miedzy innymi z rodzina jak i dziewczyna... ps. w poniedzialek przejde sie do lekarza z tymi odzywkami... może beda wskazane badania mojego organizmu... puki co sprobuje jeszcze brac mniejsze dawki...
A jak wypijasz tigera to tez masz takie problemy ? bo w Tigerze tez tauryna wystepuje :)
A jak wypijasz tigera to tez masz takie problemy ? bo w Tigerze tez tauryna wystepuje :)
jak wypije kawe to podobnie sie dzieje
Ale w kawie nie ma tauryny ;)
Moze masz jakas wrazliwosc na kofeine lub substancje ktore sa w kawie :) I w tych odzywkach cos podobnego wystepowalo i dlatego taka reakcja ;)
Moze masz jakas wrazliwosc na kofeine lub substancje ktore sa w kawie :) I w tych odzywkach cos podobnego wystepowalo i dlatego taka reakcja ;)
ale przeciez tauryna dziala podobnie jak kofeina...
najlepiej będzie jak przestane brac ta odzywke i kupie cos innego... bez tauryny, kreatyny i dextrosy...
mam jeszcze pytanie... czy narazie mogę brać sama odżywke NitroProGen? Z tym że tam zalecaja brać z węglowodanami...
najlepiej będzie jak przestane brac ta odzywke i kupie cos innego... bez tauryny, kreatyny i dextrosy...
mam jeszcze pytanie... czy narazie mogę brać sama odżywke NitroProGen? Z tym że tam zalecaja brać z węglowodanami...
no i wszystko jasne... http://www.nadcisnienietetnicze.medserwis.pl/?p=5,55,8
wyczerpujacy temat
Prezydent_1c
17-01-09, 16:08
No w takim razie chyba trafiłem w 10 z tą tauryną :) Ciężko będzie znależć jakiś stack bez środków pobudzających ale próbuj ;)
A co do nitro możesz brać samo