Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gain bolic+creatine+destrosa

RamboIV
15-01-09, 20:37
Witam.
Chciałbym się zapytać o rade mój kolega bierze gain bolic 6000- 3 porcje dziennie po 150g na porcje, creatine strong matrix 7- 3 razy dziennie po dwie tabletki, destrosa- 2 zary dziennie. Zaczął tak od 5 stycznia i 12 stycznia bardzo źle się poczuł i miał wymioty. Podam jego wiek 18lat, waga 70kg wzrost 180cm. Chciałbym się dowiedzieć co o tym myślicie? Czy te wymioty mogą być skutkiem brania tych odzywek.?

Aponax
15-01-09, 20:47
moze to wina gain bolic , ja sam bralem gain bolic 3000 i tez raz wymiotowalem. Może też byc za duza dawka tej kreatyny za bardzo sie na tym nie znam ale mysle ze moze to też być wina nie przystosowanego żołądka do takich porcji odzywek , moze sie myle ale nie wiem ^^ moze ktoś sie jeszcze wypowie i mnie poprawi jezeli sie pomyliłem.

Sosna91
15-01-09, 21:30
łoł 3 porcje gain bolica po 150g ;o no nieżle, max to ok 300g podobno mozna a 450g to już ładnie, nie dziwie się co do wymiotów bo albo sraka albo to :) po takiej dawce ;) niech zmniejszy minimum do 300g a lepiej je zamiast tego. hmm co do krety do jedna z najmocniejszych wiec mam nadzieje ze kolega nie od wczoraj na silce a 6 caps dziennie wydaje mi się jednak za duzo. sam pudzian na tym jechal i brał
2 kaps na czczo
3 kaps po treningu
2 kaps przed snem

a ma troche masy :)

dextroza raczej bez znaczenia. niech zmniejszy te dawki bo sa zdecydowanie za duze wedlug mnie ;) no chyba ze kolega jakis byk z 5letnim starzem :)

RamboIV
15-01-09, 21:48
kolega ma staż ok 2 lata z przerwami. Jedyne co mogę powiedzieć ze max na klatkę ma ok. 80-85kg. Takie dawki ma, bo koleś w sklepie mu tak doradził. Dzięki wielkie za pomoc.

Sosna91
15-01-09, 21:51
no to jak na 2lata to rewelacji nie ma, a według mnie większość takich kolesie w sklepie guzik wie. u mnie w sklepie z takimi rzeczami sprzedaje laska co musze jej pokazac co chce bo po nazwie nie wie a jak jest koles to gada takie glupoty ze glowa mala, wiecej je to szybciej przydzie do niego z powrotem po kolejne takie moje zdanie.

a dawki sporo przesadzone jak dla niego, a jesli to jego pierwszy cykl to głopote zrobil, rownie dobrze kopnelo by go mono kredka w duzo mniejszych dawkach.

RamboIV
15-01-09, 22:07
to jest jego 3 cykl wcześniej brał kreatynę z potem białko. Według mnie to jest trochę za młody żeby brać, a jak mi dziś powiedział ile tego bierze to aż sam się przestraszyłem.

Sosna91
15-01-09, 22:27
ale białka nie licz jako cykl ;) białka czy węgle bierzesz jak chcesz według diety wiec sie nie liczy. wieć w takim razie jego drugi cykl to i tak za mocne ale zobaczymy co bedzie musial wziac pozniej zeby go ruszylo :) abys nie pisal za jakis czas podobnego tematu tylko ze w dziale doping ;D

no 18lat ma to kredka okej ale juz takie stacki to wedlug mnei za wczasu.

RamboIV
15-01-09, 22:42
Ok. Dzięki z info. A teraz moje pytanie: zastanawiam się na zakupem czegoś na masę. Co byś polecił mi? Wiek 19lat, waga 73kg Klatka max 95kg. Staż ok 4lata z duuuuzymi przerwami jestem po 2 cyklach kreatyny, Pierwszy był na początku 2008r ( w bardzo minimalnych dawkach na początek, chciałem zobaczyć czy cos mi to da i dało.) a drugi pod koniec 2008r+dieta. Resztę czasu jechałem na sucho z marnymi efektami ale teraz już jest lepiej. Tylko chciałbym przybrać na wadze.

Sosna91
16-01-09, 14:23
według mnie jeszcze na 3cykl możesz pojechać mono kredke skoro pierwszy cykl był słabiutki. a jak nie to jabłczana tego np

http://allegro.pl/item521217608_mega_jablczan_kreatyny_125omg_trec_k ing_size.html

ale mysle ze bierze jeszcze mono do tego jakies amino i gainierek i bedzie git,

burn
16-01-09, 14:33
Zarzuć sobie jakieś dobre mono i bcaa. Do tego dobra dietka i przytyjesz na 100% :)

RamboIV
16-01-09, 20:54
Dzięki wielkie. Teraz mam pytanie mój max na klatkę to 95kg, Do jaj założyłem się z kolega ze do czerwca wycisnę 120kg jest to możliwe jak sądzicie?

Sosna91
16-01-09, 22:49
na sucho raczej ciężko ale przy dobrej suplementacji jak najbardziej, zależy od genetyki i dodatków.

RamboIV
17-01-09, 01:38
Oczywiście ze nie na sucho. A co byś proponował zakupić i jaki plan?

p_narozny
17-01-09, 02:04
Do czerwca juz niedlugo, lepiej olej zaklad:) Moim zdaniem to za duzo 120kg. Ale spoko, daz do celu, jak pukniesz 110kg bedzie to juz jest niezle. Nie warto dla zakladu zrobic czegos za wczesnie badz w nieprzemyslany sposob. Mam nadzieje ze sie o flaszke zalozyliscie, to i tak wypijecie razem;D Pozdro

slim shady
17-01-09, 02:13
za wysoko poleciałes bo narazie łątwo idą rekordy, potem zaczyna się zastuj i walka o każdy kilogram, ale nie mówie ze jest to nie mozliwe, dowalisz metke + kilka stackow i bedzie dobrze :D

p_narozny
17-01-09, 02:17
No chyba ze tak!:D Jak juz kupisz to idz do kumpla i podbij na 135kg ten zaklad:D

Sosna91
17-01-09, 09:48
no to w takim razie rzecz oczywista zmień plan na siłe. ale myślę że saa na razie sobie odpóścić nie warto dla zakładu psuć sobie zdrowia. teraz bym na Twoim miejscu pojechał na mono kredce z olimpa z 7ygodni nawet 560caps jest teraz w promocji, do tego bcaa, tauryne, i jakiegośc dobrego gainera np, mutant mass, ale to wszystko CIę ładnie szarpnie,. a po cyklu przerwa i z miesiać i od połowy marca już mocnijszy stack jakiś jabłczan i może Ci się uda :)

slim shady
17-01-09, 11:13
weź krete crea pure, najlepsza jest z mono, potem jabłczany

michal_f
17-01-09, 11:16
dowalisz metke + kilka stackow i bedzie dobrze :D

Wez mu nie radz metki itp. bo koles wezmie sobie do serca aby zaklad wygrac i sobie zycie zepsuje .. pzdr

RamboIV
17-01-09, 11:48
Metki nie mam zamiaru. Myślałem cos na kreatyna i bcaa. obecnie mam plan na sile i ćwiczę już 2 tygodnie jeszcze 4 mi zostały. Czyli do tego marca jechać ciągle na sile czy tez może na masę? Dodam jeszcze ze w sumie nie zależy mi aż tak na wygranej w końcu to tylko flaszka (a pić jej nie będę, bo nie pije w ogóle wody i piwa.) I jeszcze dodam ze kumpel z którym się założyłem ma 25lat waga ok 85kg i ćwiczy mniej więcej tak jak ja i jego max wynosi ok 90kg i raz brał jakieś odżywki, wydaje mi się ze i tak jestem od niego lepszy wystarczy spojrzeć na wiek 6 lat różnicy i jest słabszy. To akurat moje zdanie.

slim shady
17-01-09, 11:50
mam nadzieje ze ma na tyle rozumu ze potraktuje to jako zart, bo oczywiscie odradzam uzywania dopingu, i tak jak pisałem, kilogramy idą cięzko po jakims czasie, wiec nie przyspieszysz procesu,

Moze spóbuj FBW 5x5 na siłe

RamboIV
17-01-09, 12:01
No właśnie chciałem to zrobić pod koniec treningu te FBW 5x5. A jeszcze pytanko czy poprawia cos przy wyciskaniu założony pas bo widziałem ze dużo ludzie tak bierze na klatkę z pasem? A co myślicie nad koszulka?

Sosna91
17-01-09, 12:07
na koszulke szkoda kasy bo droga i jak nie masz niej pojecia cwiczyc to podobno i tak nic nie daje a gniecie jak nie wiem :) co do pasa ja akurat przy maxach zakladam lepiej mi się wyciska ale kg Ci nie doda.

slim shady
17-01-09, 12:07
z pasem jeszcze nie wyciskałem nigdy, a koszulka to droga sprawa, bardziej dla zawodowców, chyba po 300 $ stoi :P (jak nie to niech mnie ktos poprawi) lepiej wydaj tą kase na jedzenie, bcaa i inne wspomagacze

RamboIV
17-01-09, 12:11
Ok. Dzięki. Jeszcze pogadam z kumplem od tez ćwiczy może jeszcze cos doradzi. Dojadę do końca tego treningi i zobaczę jak stoję. Dziękuje wam za pomoc. SOG

michal_f
17-01-09, 16:34
To ja Ci proponuje caly czas jechac na mase.. przy masie idzie takze duzo sila takze tak jest lepiej i zdrowiej... pzdr

RamboIV
17-01-09, 18:40
Jednak pojadę na sile + kreatyna+ HMB. Ale jeszcze to nie jest pewne.

tom
17-01-09, 18:59
na sile polecam bcaa przed treningiem

pas to zabezpieczenie tylko
koszulka sztucznie poprawia wyniki, natomiast siły nie daje... dla mnie to głupota - gdyby nie te posrane koszulki to moze WL byłoby dyscypliną olimpijską...

RamboIV
17-01-09, 19:57
Z ta koszulka to jeszcze nie wiem jak będę 4 tygodnie przed maxem i np nie uda mi się osiągnąć zbliżonego wyniku i będę miał kasę to kupie ta koszulkę. Jeszcze dam znać co dokładnie kupie.

Sosna91
17-01-09, 20:02
w ostatnim tygodniu jak kupisz koszulke to Ci nic nie da, podobno trzeba troche w niej już powyciskać żeby umieć.

RamboIV
17-01-09, 20:06
napisałem 4 tygodnie przed, wiem ze trzeba się nauczyć, ale czego się nie robią dla kulturystyki. Oczywiście kupie jak będę mięć kasę. Zobaczymy jak to będzie. Myślę ze dam rade bez koszulki.

RamboIV
20-01-09, 21:25
Zdecydowałem jednak ze będę robić cykl na kreatynie +HMB. tylko jaka kupić? http://www.allegro.pl/item526830087_najtaniej_silna_kreatyna_hmb_super_m ega_zestaw.html
Co myślicie o tym? Właśnie ta kreatynę brałem wcześniej.

burn
21-01-09, 11:12
Dobry zestaw na 6 dni :) Ja bym kupił mono z universala/olimpu/vitalmaxa. W tej kolejności.

RamboIV
21-01-09, 11:28
Dlaczego na 6 dni? Będę stosował to prze 6 tygodni. Później zrobię cykl na masę 6 tyg. i znów na sile 6 tyg. Co o tym myślisz? Dodam jeszcze ze wczoraj byłem na siłce i bez problemu wiozłem 95kg ale przy 100kg lekka pomoc.

RamboIV
26-01-09, 11:01
Mam już kreatynę i HMB. Teram pytanie w jakich dawkach to brać. Kreatynę wcześniej brałem: 4 tabletki zaraz po przebudzeniu i 4 po treningu czyli 2x 3.7Grama. Czytałem na innych forach chce ze pisze żeby brać 2 x 5g. Czyli ja tez tak zrobię a dokładnie będę mięć 5 tabletek rano i 5 po treningu 2x 4.6g myślę ze wystarczy. A co do HMb to brać tak jak pisze producent?

Symu
26-01-09, 11:54
Kreta ok, a jak na HMB pisze producent?? Koledze chodziło o to że produkty w tym linku z allegro miały po 60-70 caps czyli mniejwiecej na tydzien max 2.

RamboIV
26-01-09, 17:19
HMB pisze tak 2 tabletki zaraz po przebudzeniu, 2 po treningu i 2 przed snem. Wiem dokupię jeszcze tego.

Symu
26-01-09, 20:09
może być

RamboIV
26-01-09, 21:12
Ok Dzięki SOG