PDA

Zobacz pełną wersję : biegunka po białku...

hans87
13-01-09, 19:59
witam. od jakiegos czasu ponownie biore białko (2 razy dziennie po 30g) nie wiem dlaczego ale w dniu przez to musze czesto do wc biegac. Wie ktos co moze byc nie tak?

FitSport
13-01-09, 20:55
Jak długo bierzesz już to białko?Ten objaw jest zreguły bardzo często spotykany...Są dwie przyczyny albo Twój organizm potrzebuje mniejszych dawek,ale raczej to wykluczam bo 2 razy dziennie po 30 g to nie dużo.Sprubój pić jeden raz dziennie...A jeśli to nie pomoże to odpocznij od białka...być może Twój organizm się przesycił ale tak jak już wspomniałem wcześniej nie wiem ile już bierzesz bez przerwy to białko?Jeszcze mi powiedz co to za białko?

MhL
13-01-09, 21:21
Jak masz mozliwosc wez bulke, moze dwie do tego bialka.

Ogolnie organizm czesto reguje negatywnie, co jest sygnalem dla NAS ze moze powinnismy zaopiekkowac sie zoladkiem.

hans87
13-01-09, 22:31
hmm białko zacząłem brać jakies 5 dni temu, wiec org raczej nie jest przesycony. Firma BIOGENIX PRO LONGATUM MULTI PROTEIN MATRIX. Co sadzicie o tym białku... odpowiednie czy kupilem szajs?

FitSport
13-01-09, 23:23
Dobre białko,nie powinno być po nim problemów z żołądkiem...Pij raz dziennie przez parę dni i zobaczysz...

hans87
15-01-09, 15:15
zobaczymy, może organizm się przyzwyczai i wzdęcia i biegunka miną. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy plaska łyzeczka to jest 5g np. białka czy dopiero czubata łyżka to 5g ?:)

FitSport
16-01-09, 00:52
Czubata.

Budrys
16-01-09, 13:10
pytanie też z czym pijesz to białko z mlekiem czy wodą, niby można i tak i tak, jak pijesz z mlekiem to spróbój z wodą, i sprawdz termin ważności tego białka. Ja mam białko massxxl nie dość że nic mi po nim nie jest to jeszcze zajebiste w smaku, zaleca sie go po...250gram dziennie ale ja pije 3 razy po 22,5grama w dni treningowe, reszte pokładam w dobrej diecie, zajebista jest np. pierś kurczaka duszona na parze z ryżem i marchewką, albo ryba panga, nie będe się dalej rozpisywał bo to nie dział dieta, ale napewno zrezygnuj z tego białka farmakologicznego jeśli zawsze masz po nim problemy

Prezydent_1c
16-01-09, 15:17
Mass XXL to nie białko ... To gainer a to 2 zupełnie inne odżywki :)

hans87
17-01-09, 09:17
powiem wam ze nadal biore białko 2 razy dziennie po 30g i biegunka ustąpila:) organizm chyba juz sie przyzwyczaił.:) dziękuję wszystkim za wypowiedzi

Budrys
17-01-09, 12:50
Mass XXL to nie białko ... To gainer a to 2 zupełnie inne odżywki :)

nie chce mi sie sprawdzać, różnica polega na tym że w gainerze jest też duża pula zwykłych węglowodanów i witamin??

FitSport
17-01-09, 13:13
Mass XXL to gainer.

Budrys
17-01-09, 13:43
Mass XXL to gainer.

ołłłłkeeejjjj, ale czym on jest bo to że gainer to już dwa razy mówiłeś.
Zresztą czy to jest tylko białko czy pół na pół z węglowodanami, to to i tak przy braku perfekcyjnej diety jest potrzebne

Prezydent_1c
17-01-09, 13:51
Białko to białko. Jak jest pół na pół z węglowodami to bulk. Natomiast gainer to jest mówiąc w skrócie troche białka i reszta węgle. I jest duża różnica pomiędzy tymi 3 rzeczami. I kolega wyżej mówił że to gainer tylko raz bo ja powiedziałem to wcześniej w woli ścisłości też raz ;)