Zobacz pełną wersję : czy te połączenie jest dobre???
witam! jestem poczatkujacy i dopiero zaczynam przygode z silownia. chce jak najwiecej przybrac na masie miesniowej. wybralem tu taki mix i powiedzcie mi czy moze byc:
NITROBOLON II 700
OSTROWIA WPC 80 900g
OLIMP DEXTRO JUICE Dextrose 1kg + tauryna
Universal Animal pak 44
OLIMP Carbo
mono Creatine Universal
mam 180cm 74kg miesnie mam wyrobione bo kiedys troszke pykalem i na budowie robie troche. no i wiadomo do tego dieta dobra nie.
Więc skoro zaczytasz, poczytaj o podstawach diety, jej uzupełnianiu i o treningu (nie zapomnij poczytać o regeneracji też jest ważna) jak już to pojmiesz zainwestuj w jedzenie, nabiał, ryż, kurczak... Jedzenie chemii przez cały dzień nic Ci nie da.
nie da rady wszystkiego wziac z jedzenia nie ma takiej opcji nawet... a u mnie to juz wogole...wiem ze dieta jest najwazniejsza ale wspomagacze sie przydadza...a zeby naprawde pojac te uzupelnianie diety to trza miec leb hehe narazie nie doroslem na to wychodzi;p
Napisz jaki staż, ile lat co było brane wcześniej
staz to mozna powiedziec ze zerowy bo cwiczylem rok temu troche i teraz dopiero dwa tygodnie pykam... i kiedys na sucho i teraz ale teraz chce cos wziac wlasnie..a lat mam 18..
Jak dla mnie to olimp carbo i olimp dextro juice to jedno i to samo albo podobne. To lepiej sobie jedno zostaw na później. A co do nitro to raczej odradzam branie bo wielkie spadki po tym sa a pozatym masz mały staż. Zostaje monohydracik bardzo dobry który mozesz pykac z białeczkiem i carbo badz dextro i ten animal pack.
hmmm.... no wlasnie slyszalem o tym nitro ze to marna sprawa z tym jest... a zapomnialem tam dodac ze mutant massa jeszcze bym chcial wziac.. a te bialko wpc to jako dodatek tylko to mutanta bo tam troszke malo bialka jest. wiec animal mutant mono carbo :) moze byc?
Animal, mutant, mono, carbo i wpc tia? No moze byc takie połaczenie i dietka dobra!
Faktycznie cos mi tutaj sie pomerdało za duzo rzeczy na raz robie, zbyt mały staż na mono jak na razie odstaw i pykaj białeczko i gainerki przymasuj troche a dopiero potem jak bedziesz miał zastoja zapodac mono!
i starczy :D ??? dieta przede wszystkim :) jeszcze ja dopracuje i wrzuce to jak cos mi pomozecie i ocenicie ja ;p
Seba87 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=6502) i tu się zgodzę z Tobą :)
mazur47 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=11579) nie zapomnij o solidnych i ułożonych z głową treningach.
No spoko pomozemy ale do treningu i dietki pamietaj inny dział pzdr!
no tak... a moze cos jeszcze albo cos innego jakis inny mix lepszy??? no dieta przede wszystkim wiadomqa. jeszcze jutro wrzuce ja do oceny :)
Na razie klep białko i gainer na kredke przyjdzie czas i na staki. Nie ma sie co spieszyc
hehe to bez qrety?to po jakim czasie ja wziac? niezle... jak wczesniej sie pytalem o qrete to mowili ze brac hehe najwyzej na polke pojdzie narazie :)
Zajety jestem troche i nie zauwazyłem ze twój staż 0. Wiec musisz kredke później wziąść. Po pół roku mozesz zapodac
to dzieki wielkie :) pzdr
siemka wiec mozecie ocenic mi ta diete??
I mleko 300ml 2% + płatki owsiane 175g + rodzynki 40g + banan +twaróg 100g + łyżka oliwy
II 1worek ryżu + 3bułki z sałata pomidorem ogorkiem wedlinka + 1 porcje z piersi z kurczaka + Danone + trochę dżemu + rodzynki 20 g
III (przedtreningowy) 2x pierś z kurczaka + 1 worek ryżu + 2 jajka + troche sera + oliwa
IV od razu po treningu) banan + carbo
V 3o min po treningu ) jajecznica z 4 jaj + 2 kromki cienego pieczywa + sok wieloowocowy
VI przed snem) makrela + ser + serek wiejski