Zobacz pełną wersję : Gainer z mlekiem czy wodą - razem z kreatyną
Siemka, mam pytanie, a właściwie dwa pytania.
1. Słyszałem, że podczas cyklu kreatyny nie powinno się pić zbyt dużo mleka (tak tylko słyszałem :) ), więc jeśli połączyć kreatyne z gainerem muszę go pić z wodą?
2. Jaki jest najlepsze smak Gain Bolic'a? No chyba, że są jeszcze jakieś inne tanie i w miarę dobre gainery.
z góry dziękuję za odpowiedź
mleko - sprawa dyskusyjna
najlepiej będzie zrobić gainera z wodą
ja moge wypowiedziec sie jedynie co do smaku bo niewiem jak to jest z mieszaniem ... kazdemu moze smakowac inaczej ale dla mnie najlepszy byl czekoladowy pozniej truskawka a wanilia okropienstwo ... jak pilem wanilie to bylo cos strasznego zwracalo mi sie wiec polecam czekolade i truskawke
Lepiej nie brać kredki z mlekiem obniza to jej wchłanianie! Lepiej z wodą jak już
W ogóle składniki odżywcze obniżają absorbcję kreatyny. Są to jednak plusy a nie minusy jak się wielu wydaje. Wiele badań wykazało, że stosowanie małych dawek kreatyny ale kilka razy w ciągu dnia razem z posiłkiem dało lepszy (ekonomicznie, bo ogólnie wszystkie sposoby tak samo działają) efekt. Polecam poczytać o badaniach takich panów jak: Kreider, Greenwood, Harris czy Hultman.
Gain bolic miałem czekoladowego i nie polecam smak okropienstwo , moze i tani jest ale nie lepiej wydac 10-20 zł wiecej i kupic cos co bedzie dobrze smakowało (TREC MASS XXL za 1 kg zapłacisz około 35-40zł smak czekoladowy polecam bardzo dobry w smaku z mlekiem i z woda)?A co do kreatyny to gainera w trakcie brania kreatyny tylko z woda , mleko zmniejsza wchłanianie i coś tam jeszcze(nie pamietam co xD).
jak mu sie lepiej gaienra pije z mlekiem to polecam taki sposob:
odrazu po treningu kretyna z woda
30min pozniej gainer z mlekiem
nie powinno to wplynac na wchlanianie sie krety ;)
No to w końcu jak? czy mleko może w znaczącym stopniu pogorszyć rezultaty?
Aponax, zamierzam kupić troszkę więcej Gainera (coś ok. 3-4kg) i Mass XXL wyjdzie drożej.
Czy może lepiej kupić Gaina i dopiero po skończeniu wziąć kreciwo? :)
zrob tak jak ja Ci napisałem wyzej i bedzie dobrze przez 30min kreatyna powinna sie wchłonąć i wtedy piejsz gainera z mlekiem, chyba najlepsze rozwiazanie w twoim przypadku
ja tak robie i jest gitara
Gainerka pykaj z kredką i juz nie marudz ze z wodą nie dobre bo lepsze z mleczkiem o !
Co do smakow to ja polecam czekolade, nie kupuj wanilii! Masakra jakas to jest, nie dałem rady, i odsprzedalem kumplowi 2 kg ktore mi zostalo ;)
czy mleko może w znaczącym stopniu pogorszyć rezultaty?
nie w znaczącym stopniu napewno nie
ogólnie kreatynę warto przyjmować wraz z lekkostrawnym posiłkiem tzn. gainerem, jednak gainer zmieszany z mlekiem nie jest już tak lekkostrawny, ale nie ma co przesadzać oczywiście
jeżeli chodzi o mnie to gain bolic nigdy nie kupie juz smak jest nie do wytrzymania , sam piłem z woda itp..lepiej dłuz troszke wiecej kasy i kup cos innego ;]
tom, ErWieder, dzięki za odpowiedzi, sogi ofc dla Was :)
Kupiłem już gaina i krete (w promocji 1,5 kg desktrozy :D ).
Pozdrawiam :)
pablo91prg
13-01-09, 20:47
Aponax, jesli gainbolic jest niesmaczny, to chyba białka naturalnego z ostrowii nie piłeś ;P Gain Bolic smaczny w choooy jest. (czeko, truskawa troche mniej)
Co do tematu, to jak chcesz koniecznie razem krete z gainerem to dawaj mleko beztłuszczowe, bo tu wlasnie o tłuszcz chodzi. Pozdro.