Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : suplementy a trening?

adios89
12-01-09, 15:37
Witam,

Mam pytanie dotyczące suplementów a dokladnie dwa pytania.
Na początku poweim ze Chciałbym przybrać na wadze
1. Jaki suplement polecacie dla osoby bardzo szczupłej pracującej przy komputerze, wzrost 190cm, waga 74kg silownia 3 razy w tyg. od 3 miesięcy Jestem w trakcie ukladania diety. ( Słyszalem ze geinery są najlepsze. Niestety nie wiem nic o tym i proszę o informacje tych którzy się znają.)

2. Jesli bede zarzywał odżywkę to wiem ze trzeba po treningu. Ale czy trzeba zaszywać ją codziennie? Czy zażywać ją w dni bez treningu? Jesli tak to o jakiej porze?

Dziekuje i pozdrawiam

michal_f
12-01-09, 15:47
Gainery i bialka bierzesz w razie zle diety. Gdy masz braki np. wegli to bierzesz carbo, gdy brak bialka to proteiny ( bialko ) a tak pol na pol to gainer ;)
Polecam Ci gainera Mutant masa ;)

Aponax
12-01-09, 15:51
jeżeli chodzi o gainery to o ile sie nie myle to bierze sie je wtedy gdy nie mozesz lub nie masz czasu np zjesc jednego posiłku lub poprostu masz braki w diecie . Ja polecam osobiscie polecam "Vitalmax Gainer 2 10 kg "sam przetestowałem i polecam , 10 kg na duzo wystarczy lub " Mutant Mass " tego gainera testował mój kolega z siłowni i tez poleca ,a co do brania to ja proponuje 2 porcje dziennie pomiedzy posiłkami 1-1.5 godz przed siłownia lub bezpośrednio po treningu. Jeżeli cos napisałem zle to prosze poprawic ;]

Pozdrawiam Aponax

adios89
13-01-09, 11:54
dziekuje za odpowiedzi jednak proszę o odpowiedz na 2 pytanie czy geinera biore we wszystkie dni w tygodniu czy w dni treningowe? Pozdrawiam

pimols
13-01-09, 13:45
dziekuje za odpowiedzi jednak proszę o odpowiedz na 2 pytanie czy geinera biore we wszystkie dni w tygodniu czy w dni treningowe? Pozdrawiam

daj im sogi starali sie chlopaki;p
a wiec ziom gainer to tak jak posilek i bierzesz go wtedy kiedy potzrebujesz wiec sam odpowiedz sobie na te pytanie;p

pozdro

michal_f
13-01-09, 15:20

Bierzesz wtedy kiedy masz zla diete ;)