PDA

Zobacz pełną wersję : nadciśnienie

suowik
11-01-09, 23:17
ćwicze na siłowni 1,7 roku. i ostatnio mam wysokie ciśnienie. mam 185 wzrostu i 94 kg wagi. zaczynam sie o to martwić troche. przyczyną może być trening? ćwicze 5 razy w tyg. prosze o odp

Hellmut89
12-01-09, 03:29
Jakie masz to ciśnienie? I czy masz wysokie w trakcie treningu, rano,czy może cały czas. Niekiedy się zdarza że w wieku dojrzewania można mieć lekko podwyższone ciśnienie. Jeśli masz przez cały czas wysokie to udaj się do lekarza ale z własnego doświadczenia wiem że prawdopodobnie zabroni ci ćwiczyć.Ja miałem przez jakiś czas z tym problem ale u mnie się unormowało, a biore od jakiegoś czasu Aspargin, alliofil i tran.

suowik
12-01-09, 17:40
jak nie ćwicze np tydzień to mam 130/65. tak około. ostatnio miałem badania i było 162/102

pey
12-01-09, 22:41
Albo genetycznie masz nadciśnienie, albo proplem tkwi w diecie i oczywiście w treningach. Jak u Ciebie z tłuszczem? Czy odżywiasz się prawidłowo? - mam na mysli czy jesz potrawy smażone...wysokie ciśnienie to zasługa również przypraw - najgorsza jest sól - wystarczy że zjesz w ciągu dnia frytki posolone - wydaje się, że tam jest mało soli - problem jest taki, że sól jest w większości spożywanych na codzień potraw, czyli oprócz tej soli we frytkach masz w organiźmie sól z innych posiłków. Jeśli palisz - meczysz serce - rozregulowujesz tym samym ciśnienie krwi. Jest wiele przyczyn.

Jeśli znajdziesz chwilę to przeczytaj o tym:
http://mojtrening.blox.pl/2008/10/Nadcisnienie.html