Zobacz pełną wersję : jakie Suplemenciki Dla mnie???
Chmiel1910
11-01-09, 18:35
Mój wzrost 175cm, waga 83 kg, wiek 19 lat Staz? Trudno powiedziec cwicze z przerwami 2 lata. Suple jakie brałem to: krea od olimpa, nitrobolon 2 od treca.
I moim celem jest trening głównie siłowy przy tym oczywiscie masę wyrobic. Bez jednego nie ma drugiego.
Co mi doradzacie?
To podobno zajebiste tylko drogie : Nutrex Anabol 5(Trec) Co mi mozecie powiedziec na tego temat?
myslę że Nitrobolon 2 + HMB Trec Revolution.
jak na sile to cm3, jak na mase to mono z olimpa + bcaa
hmb trzeba dlugo stosowac zeby byly widoczne efekty. co do nitrobolonu to ja wiem? pompa zejdzie jakos nie mam przekonania do tego srodka.
Ja bym na twoim miejscu pyknął crea-masa hiteca, cell pumpa i do tego podrzucił tribusteronik olimpa
Chmiel1910
12-01-09, 20:44
Co myślicie o tym gajnerze?
http://allegro.pl/item513124187_pvl_mutant_mass_2300g_super_gainer_3 _smaki.html
to wogóle nadaje się ? Czy Gainer to nie to samo co białko 80%
Bardzo dobra masówka, ale bardziej się opłaca kupić tą większą paczkę.
Masówka to nie jest to samo co białko.
Chmiel1910
12-01-09, 21:11
A co jest lepsze???
Gainer czy Białko ? Z czym się to bierze?
To zależy jakie masz braki w diecie, więc zamiast wydawać pieniądze na chemie zainwestuj w dobre jedzenie, a efekty będą podobne.
Jak ciezko ci nabrac masy powinienes klepac gainera a jak łatwo łapiesz tłuszczyk powinienes zapodac sobie jakies białeczko powyzej 80 %. I oczywiscie ze białeczko od gianerka sie róznią w tym pierwszym jest wiecej węgli a w tym drugim białeczka. Ogólnie białeczko pyka sie z kreatynką dla osiągnięcia lepszych efektów masowych
nie wywalaj pieniedzy w bloto
hmb=kupa
nitro II ok.
jak skupiasz się na sile to bcaa przed i po treningu będą napewno pomocne
hmb=kupa
nitro II ok.
Konkretnie to wytłumaczyłes pozat ym nie widze zeby ktos tutaj pisał cokolwiek o zakupie hmb...
prosze bardzo
myslę że Nitrobolon 2 + HMB Trec Revolution.
[/FONT][/COLOR]
Spox ale przestan wmawiac ze hmb jest kupa bo złe nie jest tylko trzeba brac długo by jakies działanie było. Koszt zreszta tez wielki nie jest !
hmb to kontrowersyjny suplement, wiekszość badań jest na niekorzyść hmb=placebo, praktyka równiez zrobiła swoje ale nie o to mi teraz chodzi
autorowi chodzi o robienie siły a tu od hmb o 100X będą lepsze bcaa
Chmiel1910
12-01-09, 23:07
W takim razie tłuszczyk jest więc geiner odpada. Chodzi mi azeby przerobic na mięsnie. Więc moze HmB nie jest "kupa" jesli jest niedrogie a jednak cos wnosi trwałego po dłuzszym braniu. Gainer - Nie wchodzi w gre. Wiec jakie białko 80%? do tego wreszcie Nitrobolon ? Czy jakis Jabłczan krea?
jest full badań o hmb
jesli nie ma roznic pomiedzy grupą stosujacą hmb a grupą stosujacą placebo(czyli nic) to jak działa? jak nic?
smalcu na mięśnie nie przerobisz - to bajka, możesz jedynie robić czystą masę ale robiąc masę nie dasz rady zrzucić smalcu
to czy i jakie bialko jest Ci potrzebne to zależy od diety i celu
co jest więc priorytetem?
masa?
siła?
rzeźba?
Chmiel1910
13-01-09, 01:10
No Siła i przy tym w jakim mniejszym stopniu masa
wiec odpowiedni trening z naciskiem na sile
do tego w zaleznosci od finansow:
kreatyna moze byc wolna forma lub stack np. proponowany przez Ciebie nitro II jest dobry
bcaa stosowane przed i po treningu - kazdy atleta Ci poradzi
noi oczywiscie zeby bialka do regeneracji w diecie nie brakowało najlepiej podawanego razem z węglowodanami
Chmiel1910
13-01-09, 22:36
To co daje te BCAA? ?? A co śadzicie o takich produktach białkowych jak np.
serwatka w proszku za 10 zł??? Wogóle nadaje się to na cos?
http://allegro.pl/item523348486_szok_cenowy_serwatka_bialko_2250g_ma sa_sila.html
albo:
http://allegro.pl/item523951273_ostrowia_wpc_80_900gram_imperium_moc y.html
Jakie białko(producent nazwa)? Jakie BCAA?(producent nazwa)
Buhaha ta serwatka w prochu za 10 zł to dobra jest juz wiecej białka zawiera takie zwykłe mleko w proszku, gupi byłem kiedys to tego sobie nakupowałem po 5 kg wsypałem do wiadra i brałem to były czasy hłe hłe
Chmiel1910
14-01-09, 20:54
A co z tym drugim Ostrowi???
nadaje się to Białko?
szału nie robi ale jak poradzisz sobie ze smakiem to jest ok.