Zobacz pełną wersję : masowanie i l-karnityna?
mam kumpla który chce zrobić cykl na kreatynie mono a do tego gainer i l-karnityna ;| jest sens żeby kupowac do masowania l-karnityne?
ogolnie branie l-karnityny niema sensu.
ok dzieki teraz dam mu to do przeczytania ;)
Ewentualnie do tego co masz mozesz podrzucić hmb.
Ewentualnie do tego co masz mozesz podrzucić hmb.Na hmb też szkoda kasy ,lepiej coś do szamy konkretnego za to kupić
Jak nie ma sensu?
Jak dla mnie do redukcji jak najbardziej ma, jednak do masy mija się z celem i odradzam.
Nie lepiej jakąś glutamine, czy BCAA?
slim shady
10-01-09, 19:18
nie lepiej
L karnityna działa w dawkach typu 3 g i powyżej w ciągu dnia. Oszałamiających efektów proszę się nie spodziewać bo to nie termogenik , jej działanie nie jest tak gwałtowne i bardziej rozłożone w czasie. Świetnie wpływa na samopoczucie, pozwala uniknąć przemęczenia fizycznego/psychicznego.Co do palenia tłuszczu czy głównego powodu z jakiego jest kupowana to podobnie ja przy CLA -jakość ciała poprawi się jednak przy dlugotrwałym i konsekwentnym stosowaniu, najlepiej w stłej suplementacji. Doskonale działa przy diecie tłuszczowej .Ci co takiej próbowali dobrze znają spadki kondycyjne spowodowane przestawiniem się organizmu z pobierania energii z węgli na fat, tak więc dzięki karnitynie problem ten praktycznie znika. SZczerze polecam ,tylko jest to suplement dla osób które nie boją się wydać ok 150 zika w miesiącu na jeden produkt.