Mam kilka pytań , kocham sport i chce wybrać się na AWF , jestem w pierwszej klasie liceum ogólnokształcącego. Może ktoś z was wie jakie trzeba mieć wyniki w nauce , jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze , no i jakie testy sprawnościowe trzeba zdawać.
przemek_yo
08-01-09, 21:42
ja mam mature w tym roku, tez cche isc na awf, rozbijam sie miedzy krk a katowicami bo ta, nie trezba miec bilogii na maturze, ja mam chem i geog, ale jak masz biol to na wszystkie awfy mozesz probowac,
krk: plywanie 50m, skok z miejsca, koperta, 1500m (biol, chem, fiz, hist, geog, wos)
poznan: test sprawnosciowy z jednej z dysyplin: gimnastyka, lekkoatletyka, pilka nozna, pilka reczna, koszykowka, plywanie, siatkowka - nawet jak nie wybierzesz plywania na test to musisz umiec plywac
w-wa: dwie dysypliny sposrod ww, matura z dwoch obowiazkowych i jednego dodatkowego (tak mam winformatorze, ale cos mi sie tu nie podoba bo chyba sprawznosciowy jest szerszy egzamin tak jak w krk)
wroclaw: polski, obcy, chem, biol, geog, mat, hist
tyle wiem, wybiore sie do krk zobaczyc na zywo to powiem wiecej ;p no i zaswiadczenie lekarskie ze zdrowy jestes
Dzięki , a co do chemii to trzeba zdawać na maturze żeby się dostać na AWF ? albo umieć ją dobrze bo akurat z chemii to ja FATALNY !!! jestem ;/
przemek_yo
08-01-09, 21:48
wypisalem Ci wszystkie przedmioty ktore mozesz zdawac