PDA

Zobacz pełną wersję : Dobry plan treningowy PROSZE O POMOC

grubsoon
08-01-09, 19:46
Cześć, mam pewne pytanie i prośbę o pomoc. Szukam dobrego planu treningowego na rzeźbę oraz dobrego sposobu na spalenie tzn. "oponki".
Mam 18 lat, 184cm i 94 kg wagi ... co zrobić żeby szybko zrzucić zbędne kilo, pracując w między czasie nad rzeźbą ciała ? jeśli chodzi o brzuch zależy mi tylko na płaskim. Pomóżcie !!

fryc08
09-01-09, 17:08
Czeka Cię ciężka robota. nie wiem jakim sprzetem dysponujesz wiec nie moge cie dobrac cwiczen ale to mozesz sam. Cwicz nie duzymi ciezarami lecz rób dużo powtórzen(od 10 w góre) w treningu o to chodzi ze bys sie że tak powiem wypocil wiec krotki przerwy ale trening bardzo intensywny. Cwicz 4x w tyg a wolnych chwilach mozesz jakies inne sporty po uprawiac by spalic ta oponke. Polecam basen.
jeśli chodzi o brzuch to może warto popracowac nad tzw kaloryferem? Wiec na każdym treningu a przynajmniej 2x tyg brzuszki itp. Zreszta brzuch można w kazdej wolnej chwili cwiczyc nawet robiac w przerwie w pisaniu na forum:P Jeżeli sie postarasz to na wakacje bedziesz extra sylwetke. tylko pamietaj o diecie najlpeiej z mala iloscia tłuszczu.

Zioman
09-01-09, 20:29
7 małych posiłków dziennie i trening na siłowni + aeroby.
Aeroby zacznij od marszu 30 minutowego co drugi dzień. Ten trening powinien trwać 2 tygodnie. Za ten czas się zgłoś to Ci napiszę ile się później biega.