PDA

Zobacz pełną wersję : taki tam przypadek ;)

MaCieJo
06-01-09, 19:37
Siema...

Hmm ćwicze juz jakiś czas, teraz miałem zaniedbane treningi, za dużo czasu spedzałem w pracy. postanowienie noworoczne, zadbać o siebie ;) wiec od 2 stycznia nie ma że boli ;) trening na siłowni pon, środa, piatek, basen wtorek... puki co pochodze jeszcze na suchara.. w październiku brałem aakg, l-glutamine, białko, cell pumpa. teraz chce coś dobrego, coś z lini Animala.
Myślałem nad horse power + animal M-Stak albo animal Cuts.. i tu moję wątpliwości, mam tendencje do łapania tłuszczu, cieżko mi go spalić, i nie wiem czyjuz brać coś na rzeźbe czy walnąć taki masowy cykl a po nim juz tylko rzeźba? :O ale napewno chce jakąś kreatynke albo horse power albo animal pump i do tego jeszcze jakiegoś animala + oczywiście jakies glutaminy etc.
Pomóżcie mi bo nie wiem czy robić redukcje czy jeszcze przymasować i dobierzcie suple :)
O mnie:
staż 2 lata
wzrost 172
waga 78kg

z góry dzieki

rash1
06-01-09, 20:27
z tego co widać po wadze to mógłbyś jeszcze przymasować chyba że jest duży problem z tłuszczykiem bo w tym wypadku to chyba lepiej by było od razu zrobić redukcję i budować na czysto

MaCieJo
06-01-09, 20:49
w sumie z górą nie jest tak źle, gorzej z brzuchem :| mam nadzieje ze basen pomoze ;)

rash1
06-01-09, 21:26
na brzuch to raczej brzuszki i inne ćwiczenia na brzuch, aeroby, basen to głownie rozwija plecy i barki, ja bym ci radził przymasować jeszcze trochę może tak do 85kg ale w między czasie ćwiczenia na brzuch 2-3 razy w tygodniu, ja wcześniej nie robiłem brzucha ale od jakiś 2 miechów robię bo mi się przestał podobać i w listopadzie robiłem 1 w tygodniu w grudniu 2 razy a teraz mam zamiar robić 3 razy i muszę przyznać że brzuszek mi nie urósł i lekko uwidoczniły się mięśnie może i tobie pomoże ważna sprawa abyś robił brzuch angażując głownie dolną częśc czyli różnego rodzaju dociągania w zwisie na drązku, unosy itp.

Seba87
06-01-09, 22:41
Ja na twoim miejscu bym klepał masówke i do supli na mase dorzucił hmb dla lekkiego ścięcia i powinno byc dobrze oczywiscie ćw. na boiler na kazdym treningu ja robie około 6 i moze go nie widac bo troche tłuszczyku jest ale tez cza go cwiczyc.

MaCieJo
08-01-09, 16:52
nie no brzuch ćwicze ;) co trening, nawet mieśnie widać tylko w tym jest problem ze tłuszcz odkłada mi sie w tzw boczkach :P niedługo bede miał takie jak motyl:P

gunc2
08-01-09, 23:04
Ja na te boczki bym proponowal jakies aeroby ,bieznie,albo rowerek tak do 45 min zaraz po treningu to napewno dziala .
Pozdro

MaCieJo
09-01-09, 21:45
no ok kupie skakanke, zaczne a6w a rowerka nie mam:P to radzicie narazie masowy dalej? to moze doradzicie jakiś zestaw, tak jak wspominałem myślałem o czymś z lini Animala np m-stak + animal pump lub horse power? co wy na to?