Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mała pomoc

joLOe
06-01-09, 15:16
witam mam 16 lat , 190 cm , 76 kilo wagi . Mam zamiar zaczac chodzic na silownie , i zaczac stosowac jakas diete na mase ,na silke zapisuje sie chyba w srode. czy ktos moglby mi ulozyc plan cwiczen jakąs diete na mase ofc ? Aha i jeszcze co z gainerem , moge go brac odrazu przy treningu i diecie ? dzieki za odp

myst0
06-01-09, 15:20
No więc dietę samemu musisz ułożyć my Ci możemy ją skorygować co do gainera to jedź jakiś miesiąc na samej diecie

decha92
06-01-09, 16:12
No więc dietę samemu musisz ułożyć my Ci możemy ją skorygować co do gainera to jedź jakiś miesiąc na samej diecie
ciekawi mnie dlaczego ma miesiąc jechać na samej diecie?
gainera może brać od początku a najlepiej jak nie bedzie brac w ogóle... :)

Fehu
06-01-09, 16:21
To tak zrob sobie diete jak bedziesz mial braki w diecie no to mysle ze gainer powinien je uzupelnic chyba ze masz braki bialka to bialeczko:) wiesz jeden dzien na silowni to malo ale jak juz masz jeden tylko do dyzpozycji to rob cwiczenia ogolnorozwojowe a w domu domator ale to tylko narazie pozniej musisz zaczac wiecej chodzic na silke

decha92
06-01-09, 16:31
wiesz jeden dzien na silowni to malo ale jak juz masz jeden tylko do dyzpozycji to rob cwiczenia ogolnorozwojowe a w domu domator ale to tylko narazie pozniej musisz zaczac wiecej chodzic na silke
gdzie on napisal ze bedzie tylko raz w tyg na silce:P?

Fehu
06-01-09, 16:48
masz racje zapisuje sie w srode a mi sie poje*** i zrozumialem ze na srody..Spoko sog za spostrzezenie

joLOe
06-01-09, 16:51
no wiec ktos mi ulozy :D?

decha92
06-01-09, 16:55
zacznij od ogólnorozwojówki pare tygodni - trening całego ciała na 1 treningu, 1/2 ćw na partie
po tym zabierasz sie za plan na masę - w dziale TRening znajdziesz taki dla osób początkujących w spisie systemów treningowych
no i dieta - wejdz do dzialu dieta i poczytaj sobie, moze nawet ci sie zechce ułożyc samemu ;) jak nie to masz tam gotowe diety na kazdą wagę.

joLOe
06-01-09, 18:18
hm dzieki za pomoc wszystkim piszcie jeszcze w tym temacie wszystkiego sie dowiem chetnie

Lukaszr0
06-01-09, 20:56
Witam,
Mam podobny problem, może nie aż w takim stopniu ale jednak. Ważę 84 kg i mam 186 cm wzrostu. Niby nie ma żadnej nadwagi itp ale jestem gruby i mam sporo sadła :P. Zacząłem już nad tym pracować. Ja robię tak, stosuje diete kopenchadzką - wygląda ona tak:

Dzień 1 i dzień 8
Śniadanie: filiżanka kawy i kostka cukru.
Obiad: 2 jaja na twardo, szpinak gotowany i 1 pomidor.
Kolacja: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną.

Dzień 2 i dzień 9
Śniadanie: filiżanka kawy i kostka cukru.
Obiad: 1 duzy befsztyk, sałata z olejem i z cytryną.
Kolacja: 1 plaster szynki, 2 lub 3 szklanki jogurtu naturalnego.

Dzień 3 i dzień 10
Śniadanie: filiżanka kawy, kostka cukru i jedna grzanka.
Obiad: gotowany szpinak, 1 pomidor i 1 świeży owoc.
Kolacja: 1 plaster szynki, dwa gotowane jaja oraz sałata z olejem i z cytryną.

Dzień 4 i dzień 11
Śniadanie: 1 filiżanka kawy i jedna kostka cukru.
Obiad: tarta marchewka, jajo na twardo, i kubek chudego twarożku.
Kolacja: salatka owocowa i dwie lub trzy szklanki naturalnego jogurtu.

Dzień 5 i dzień 12
Śniadanie: jedna duża utarta marchewka z cytryną.
Obiad: duża ryba.
Kolacja: 1 befsztyk, sałata i brokuły.

Dzień 6 i dzień 13
1 filiżanka kawy i jedna kostka cukru.
Obiad: kurczak, sałata z olejem i z cytryną.
Kolacja: 2 jajka na twardo i marchew.

Dzień 7
Śniadanie: kubek herbaty bez cukru.
Obiad: chude grilowane mięso.
Kolacja: nic.

Kiedyś stosowałem tą dietę i straciłem na niej 9 kg. Teraz znów ją stosuje i jak na razie przez 2 dni ubyło mi 2 kg. Dieta jest bardzo dobra i można stracić przy niej szybko na wadze, jednak po ukączeniu diety trzeba przestrzegać pewnych zasad, takich jak: nie jedzenie białego pieczywa, ziemniaków, soli, węglowodanów w postaci ciast, słodyczy itp. I niemożna się dużo objadać bo waga może równie szybko wrócić. Słyszałem że ludzie na tej diecie potrafią zrzucić nawet 20 kg !

Oprócz diety robię codziennie areobik - 20 min treningu interwałowego na rowerku, 20 min jazdy średnim tempem, 20 min biegu w miejscu (zewzględu że mamy zime . Oprócz tego robie codziennie 5 seri po 10 brzuszków.
4 razy w tygodniu chodzę na siłownie i robie trening ogólnorozwojowy.

Jak narazie pomaga i efekty są, moim celem jest zrzucenie jeszcze 10 kg do 18 stycznia, potem wypalę reszte tłuszczyku i jak dobrze pujdzie to zaczne nabierać masy mięśniowej i nad nią pracować.

Także drogi kolego polecam ci swój program, jak narazie mi pomaga i wszystko idzie zgodnie z planem.

joLOe
07-01-09, 14:04
no ta dzieki tylko ,ze ty na tej dziecie mowisz ubywasz kilogramy, a ja chce nabrac masy :)

Lukaszr0
07-01-09, 14:22
oj sorry, posty mi sie pomyliły i nie tu napisałem, można usunąć tamten i ten .