Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy to prawda ze .... ?

volt92
05-01-09, 15:56
Mam pytanie gdzies wyczytalem ze kreatyna powodoje zarastanie nasad kości czy chrzastek a dokladnie tu http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=978 czy to prawda ? Jakie jeszcze suplementy moga to spowodowac ?? I czy silownia tez moze to spowodowac ??

tom
05-01-09, 16:33
ogólnie opis kreatyny sprzed II wojny chyba - z czasów kiedy o kreatynie wiedziano tylko to że jest pomocna przy budowie masy i nic więcej...

przeczytaj dokładnie tekst - zdanie nie odnosi się bezpośrednio do kreatyny a do "stymulowania rozrostu masy mięśniowej"
i jak narazie są to jedynie domysły - bo żadne badania tego jeszcze nie potwierdziły, praktyka zresztą również...

ps. tego artu napewno nie pisał żaden lek.med

Symu
05-01-09, 16:33
nie słyszałem o tym nigdy, z koksem im się chyba pomyliło.

Blackphoenix
05-01-09, 16:37
ogólnie opis kreatyny sprzed II wojny chyba - z czasów kiedy o kreatynie wiedziano tylko to że jest pomocna przy budowie masy i nic więcej...

przeczytaj dokładnie tekst - zdanie nie odnosi się bezpośrednio do kreatyny a do "stymulowania rozrostu masy mięśniowej"
i jak narazie są to jedynie domysły - bo żadne badania tego jeszcze nie potwierdziły, praktyka zresztą również...

ps. tego artu napewno nie pisał żaden lek.med

Jednak nie zmienia to faktu ze branie kreatyny w wieku 12-15 lat to czysta głupota.
lek. med. Ewa Pakuła - lekarz chorób wewnętrznych , jesteś pewien ze może się mylić?

tom
05-01-09, 16:50
Jednak nie zmienia to faktu ze branie kreatyny w wieku 12-15 lat to czysta głupota.

oczywiście

lek. med. Ewa Pakuła - lekarz chorób wewnętrznych , jesteś pewien ze może się mylić?

nie - jestem pewien że żaden "lek.med" tego nie pisał.

*TERRORBLADE*
05-01-09, 18:20
A to dopiero suchar xD --> kreatyna przecież nie może zachamować wzrostu ...
Ale jedno jest pewne ,ze łykanie kreatynki w wieku 15 lat to przesada.

volt92
06-01-09, 19:08
Oczywiscie ze w wieku 15 lat to przesada znam takich ale to ich sprawa. A czy mogli byscie mi jeszcze powiedziec czy jakies inne suple moga spowodowac podobne skutki i wogole duzo osob mowi ze silownia w mlodym wieku to pomylka co otym sadzicie

tom
06-01-09, 21:11
większość( jak nie wszyscy) mistrzów jak np. Arni zaczynało w wieku 14 lat

wiem tylko że owa teoria nie jest poparta żadnymi rzetelnymi badaniami i są to jedynie domysły, a siłownie w młodym wieku odradza się z różnych powodów np. może mieć zły wpływ na kręgosłup (krzywi/nadwyręża) itd itp.

Seba87
06-01-09, 22:42
Z tego co widziałem i czytałem to meta raczej takie cos powoduje