Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Suple dla początkującego?

Kiniec
05-01-09, 13:52
Witam,
Szukam jakiś supli dla siebie, które można brać nieprzerwanie ( bez cykli ) i które pomogą w zdobyciu masy mięsniowej..
Mysle o jakims gainerze, glutaminie i hmb ? (czy lepiej na poczatku z hmb zrezygnowac) Cos jeszce by pasowalo w połączeniu z tymi trzema dla leprzego efektu? Białko? Witaminy?

Zastanawiam sie takze nad konkretnymi produktami, ktore by pasowaly w polaczeniu ze sobą...
Co myslicie o Mass XXL Trec + L-glutamina 1400 Mega Caps Olimp + HMB Mega Caps Olimp... Bialko? Ostrowia WPC 80 ?

Wzrost: 180, waga: 70, cel: masa, staż: pół roku z malymi przerwami, dieta: jest.

Pozdrawiam,

Nuru89
05-01-09, 13:56
Mozesz zaczac od gainera i do tego witaminki... Powino starczyc na poczatek

*TERRORBLADE*
05-01-09, 18:24
możesz brac Hmb , gainery , bulki , białko ,witaminny , minerały , tauryne , carbo i inne wyłaczajać kreatyne i stacki ( itd. )

Opcja którą stworzyłeś* jest dobra ... (tj. towar który dobrałes)

Kiniec
05-01-09, 21:18
No ale przeciez nie bede tego wszystkiego bral na raz ;)
Chodzi mi o to, które z tych wymienionych wyzej są najwazniejsze (3, GORA 4) przy budowaniu masy miesniowej?

A jesli chodzi o witaminy jako dodatek do tego zestawu, ktory podalem wczesniej, to co polecacie ( jeden produkt, ktory bedzie najlepszy ) ?

3ndriu
05-01-09, 21:29
Najważniejsze jest prawdziwe jedzenie nie zastąpisz tego masówkami, masz pieniążki to kup sobie dobre witaminy i zrób zapas w lodówce chyba że wolisz codziennie latać do sklepu po świeże produkty ;)

Kiniec
05-01-09, 21:36
dobre witaminy

Jakieś konkrety?

3ndriu
05-01-09, 21:38
Animal Pak, im większą puszkę kupisz tym taniej Cię to wyniesie.

Fehu
05-01-09, 22:25
A panowie co bedzie lepsze gainer czy bialko??? w diecie raczej brakuje mi białka chociaz gainery tez zawieraja bialko, ale mam troszke fat ktory chce spalic (juz sie spala) ale branie gainera raczej nie pomoze a jednak zalezy mi zeby miesnie rosly rak ani nog nie mam grubych ale troche brzuszek jest

slim shady
05-01-09, 22:55
białko albo bulk, zalezy jaki masz cel, bo jak robisz mase i chcesz spalic brzuch to Ci nie wyjdzie, przy białku tez są przyrosty nie tylko na gainerze

Kiniec (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=11544) wiesz wogle jakie funkcje ma l-glutamina ? glutamina przyśpiesza proces regeneracji, zmniejsza katablizm, i wspomaga anabolizm, nie przymasujesz na tym nie wiadomo jak

Seba87
06-01-09, 01:45
Jeśli szybciej sie zatłuszczac to polecam białeczko z 80 % a jeśli ciezko ci przybrac na masie to gainera. Hmb mozesz od razu klepac efekt dopiero po 2,3 miechac. Gluta mozesz odpuścic jak na razie to gainerek i dietka powinna wystarczyc

Fehu
06-01-09, 09:47
białko albo bulk, zalezy jaki masz cel, bo jak robisz mase i chcesz spalic brzuch to Ci nie wyjdzie, przy białku tez są przyrosty nie tylko na gainerze

No wlasnie chcialbym zrobic jednak mase...wiesz rak ani nog nie mam za bardzo otluszczonych więz rzezby raczej tez nie mam z czego robic;( chyba ze zrobie tak zrzucane troszke tluszczu a po tem masa ale to ma sens?? zeby nie bylo nie mam zadnej nadwagi waga 73-75kg wzrost ponad 180cm

slim shady
06-01-09, 17:16
Rób mase, dorzuc aeroby zeby nabierząco tłuszcz spalac, nie martw sie jak bedziesz robił rzeźbe to spalisz, ćwicz brzuch

Fehu
06-01-09, 17:40
Aeroby oczywiscie sa (2razy w tyg biegam +czasem basen) wiec tluszczyk idzie w dól narazie mam ogolnorozwojowke ale juz sie powoli konczy pozniej bedzie jakis trening na mase (jeszcze nie myslalem nad tym jaki zastosuje) ale gdy juz przejde do treningu na mase niewiem czy nadal biegac??? jesli tak to nadwyzke kaloryczna naprawde bede potrzebowal spora....

slim shady
06-01-09, 19:25
no niestety coś za coś, zalezy tez czy łatwo cie tłuszcz zalewa czy nie, ale ten wysiłek bedziesz musiał uwzględnic w diecie

mazur47
06-01-09, 20:14
no wiec tak... zwracam sie do Was z prosba zebyscie mi pomogli wybrac jakies odzywki suple... kasy na miecha to max z 300-350zl... mam 18 lat 180cm 33 biceps 74 kg no i jestem ektomorfikiem. ciezko mi przybrac na masie. no ale miesnie nie powiem bo mam w miare w porownaniu do innych nie. cwiczylem kiedys rok temu pare miechow ale musialem przerwac bo mialem operacje i az do teraz nie cwiczylem nic kompletnie.. zaczalem cwiczyc ulozylem jakas diete w miare sobie no i chce cos dorzucic... CELEM JEST PRZYBRANIE NA MASIE MIESNIOWEJ jak najwiekszej w ciagu 6 miesiecy bo pozniej robota mnie czeka;/ z gory dzieki i pozdrowka :)