PDA

Zobacz pełną wersję : Ból Barku

toxic
04-01-09, 15:10
Czesc , od jakiegos czasu zacząl bolec mnie bark.. mam maść.. :P ktora troche pomaga... ale moze mi cos doradzicie co to moze byc? to tak wyjasnie wam.. :D boli mnie do kladnie przy złonczeniu barku z tłówiem.. czuje jakbym miał tam troche wiecej wolnego miejsca , przy czym w prawym barku takiego czegos nie mam. Ból wystepuje przy podniesieniu reki przez pewien czas.. a pozniej przestaje. Jeszcze chialem powiedziec , ze podczas snu czasami sie budze i napier*** nieziemsko... . Narazie odłozylem treningi na bok oszczedzam sie :P .. juz powoli mniej boli ale chcialem zaczac cykl i nie wiem czy robic , czy poczekac..

rash1
04-01-09, 18:57
poczekaj mi lekarz z ramieniem powiedzial zebym zaprzestal treningow na 2 tygodnie minimum przepisal fastum i lek przeciwbulowy, tez mialem podobnie jak ty ze mialem problemy ze snem jak sie kladlem na tym ramieniu, najwazniejsze to zebys teraz rozgrzewal caly czas ten bark ale nie cwiczyl jak bol bedzie minimalny to dopiero mozesz zaczac treningi ale naprawde od nieduzych ciezarow

tm7
04-01-09, 21:24
Mnie bolały barki, zrobiłem przerwę na tydzień smarowałem fastum i przestało boleć, zacząłem ćwiczyć i znowu bolały, później zrobiłem przerwę na 2 tygodnie, gdy wznowiłem treningi znowu zaczęły boleć. Jaki z tego morał... trzeba by zrobić przerwę kilka miesięcy, ale jak bym zaczął ostro ćwiczyć to podejrzewam że znowu by bolały.

toxic
05-01-09, 07:02
tak wlasnie robie.. przerwe małą .. i przed treningiem mysle zeby zelem rozgrzewającym smarowac i rozgrzeweczke zrobic dobra i git powinno byc.

tm7
05-01-09, 11:36
Tak jak piszesz, smaruj ben gayem barki przed treningiem, pomaga.