Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bialko problem z wyborem :/

KoKsiKdtr
03-01-09, 18:02
Witam mam takie problem z wyborem bialka. Zastanawiam sie czym roznia się Olimp Provit (jest dosc tanie), Olimp system protein 80, Olimp egg i protein complex maja bardzo zblizona procentowa zawartosc białka a bardzo roznia sie cena czym to jest spowodowane ? pozdrawiam

Volves
03-01-09, 18:14
białka różnią się składem i %
to znaczy ile gram białka w 100 g produktu
co do składu to niektóre mają inne "wspomagacze"

gunc2
03-01-09, 18:48
Widzisz musisz przeczytac na etykietcy ile % bialka w 100gr, ale tez jakie bialka zawiera ta odzywka bo rozrozniamy kilka rodzai bialek szybko wchlaniajacy tak jak bialka serwatkowe ,srednio wchalanijace sie bialka jajeczne sa tez wolno wchlaniajace wiec musisz troszke poczytac o bialkach pozdro

slim shady
03-01-09, 19:14
Olimp Provit to białko sojowe drugiej kategorii dlatego takie tanie

KoKsiKdtr
03-01-09, 19:14
to ile % białka w 100 gr proszku to wiem napisalem w temacie ze te wszystkie bialka maja bardzo zblizona procentowa zawartosc białka (tj okolo 80%) a bardzo roznia sie cena czym to jest spowodowane ?

KoKsiKdtr
03-01-09, 19:15
slim shady (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=6579) dzieki a olimp egg czym sie rozni od np system protein 80 ? :)

slim shady
03-01-09, 19:34
olimp egg to jedno z najlepiej przyswajalnych białek(albuminy jaj) w 97% przyswajalne białko jaja dla człowiek

system protein 80 jest to białko wzbogacone o l-karnityne, lecytyne, witaminy i składniki mineralne, czyli białeczko o bogatszym składzie

pan.wiesiu
03-01-09, 19:42
witam
najlepsze bialko przyjacielu, to znajdziesz w jajkach, piersiach (kurzych, indyczych), rybach i nabiale ;)
jezeli koniecznie musisz kupic cos w puszcze, to polecam nitroprogen firmy trec, ostatnio mialem obydwa smaki (wanilia i czekolada) i chwale sobie.
pozdrawiam;
wiesiek

Symu
03-01-09, 19:54
Czy EGG najlepszy będzie dla wszystkich to nie jestem pewien. Wiele osób ma straszne problemy żołądkowe po nim. Poza tym z tego co się orientuje to najwyższe BV (przyswajalność) ma izolat serwatki, a białko jaja ma najbardziej zbliżony aminogen do wzorcowego (poza mlekiem matki)

ht
03-01-09, 21:54
DOBRE I sprawdzone bialko. ja juz jade na nim od wakacji i nic innego nie kupuje.http://www.allegro.pl/item514075782_dymatize_elite_whey_2_3kg_najtaniej_ futurebody.html

moj smak to cafe mocha. w smaku niszczy wszystkie bialka olimp.sklad tez nie najgorszy. tak ze mysle ze naprawde warto

KoKsiKdtr
04-01-09, 00:05
ht powiedz mi jak jest rozpuszczalnosc tego białka ? :)